• Jesień Autor: ~Misiozmalopolski [93.143.106.*]
    Zaczął się sierpień. Powoli kończy się giełdowe lato. Oto odpowiedź na dzisiejsze obroty i wzrosty. Ktoś grupo wchodzi. Do wyników 1.5 miesiąca. Teraz myślę że pójdą wzrosty.
  • Re: Jesień Autor: ~Nietoperz [37.47.22.*]
    Napisałeś co wiedziałeś czyli niewiele. Najbliższy raport jest w...... LISTOPADZIE!!!.
  • Re: Jesień Autor: ~PP [83.23.232.*]
    Przecież raport roczny jest 20 września
    Fakt jest!!. Przepraszam Misia z Małopolski. Moja wina. Za 4y kwartał brak raportu jest roczny. Wszystko zgodne z literą prawa, ale dziwnie to wygląda. Chociaż jak spojrzeć wstecz to jest to praktykowane. Widać taka specyfika branży.
  • Re: Jesień Autor: ~Misiozmalopolski [93.143.126.*]
    Przyjmuje przeprosiny i pozdrawiam. Zanim wejdą w jakąś spółkę staram się ją dokładnie przeanalizować i w miare możliwości wszystko sprawdzić. W Ab sytacja jest taka: dłuższy trend wzrostowy jeśli chodzi o wyniki no i w przeciwieństwie do Asbisu spółka aż tak bardzo jeszcze nie porosła. Ciekawe jak będzie wyglądała dywidenda? Co sądzicie?
    Trochę mnie dziwi jak będą przekazywać raporty w właśnie rozpoczetym roku obrachunkowym. Jedne będą inne nie. Nowa obniżona rekomendacja też daje do myślenia. Pozdrawiam.
  • Re: Jesień Autor: ~jazz [46.204.21.*]
    @ Misio
    cyt. " ciekawe jak będzie wyglądała dywidenda ? "
    60 gr. Ostatnio płacili 44 gr. Szał.
  • Re: Jesień Autor: ~Tom_narvolo [37.248.217.*]
    Grosz do grosza...
  • Re: Jesień Autor: ~PP [83.23.233.*]
    Szykują się bardzo dobre wyniki , prawdopodobnie zysk przekroczy 100% r/r, pytanie o dywidendę jest właściwe , ale pytanie jak zachowa się kurs przy takich wynikach ?
    Na razie mamy rekomendację niższą od poprzedniej. I to daje do myślenia.
  • Re: Jesień Autor: ~Pp [83.23.233.*]
    No właśnie nowa rekomendacja daje do myślenia ,rekomendacja 85pln była przed wynikami za Q3, po rewelacyjnych wynikach kurs z 68pln poleciał na 59pln, ku zdziwieniu nawet Prezesa , co się wydarzyło - NIC , potem kurs kisił się przez 2 miesiące poniżej 59pln i mamy nowa rekomendacje 78pln, ale czy coś się zmieniło vs wyniki spółki , wiadomości ? NIC.
  • Re: Jesień Autor: ~Misiozmalopolski [93.143.126.*]
    Ja te rekomendację na Asbisie i Ab pl oceniam tak, że wystawiający je przestraszył się że kurs nie rósł jak sie wszyscy spodziewali. A teraz powoli ludzie zaczynaja skupować akcje pod wyniki. Tak się dzieje zawsze w sierpniu. Zwłaszcza na spółkach perspektywicznych. Co do dywidendy zobaczymy po wynikach za 4 kw ale moim zdaniem powinna być bardzo dobra wobec takich wyników. Więc jesień i zima na ab będzie ciekawa..
  • Re: Jesień Autor: ~Adwersarz [83.22.52.*]
    Asbis wciąż rośnie, solidnie ruszyło się też Action, tylko wzrost kursu AB jest nadal powściągany, jak przed chwilą, zaledwie kilkoma akcjami...
[x]
ABPL -1,77% 94,60 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.