Zaczął się sierpień. Powoli kończy się giełdowe lato. Oto odpowiedź na dzisiejsze obroty i wzrosty. Ktoś grupo wchodzi. Do wyników 1.5 miesiąca. Teraz myślę że pójdą wzrosty.
Fakt jest!!. Przepraszam Misia z Małopolski. Moja wina. Za 4y kwartał brak raportu jest roczny. Wszystko zgodne z literą prawa, ale dziwnie to wygląda. Chociaż jak spojrzeć wstecz to jest to praktykowane. Widać taka specyfika branży.
Przyjmuje przeprosiny i pozdrawiam. Zanim wejdą w jakąś spółkę staram się ją dokładnie przeanalizować i w miare możliwości wszystko sprawdzić. W Ab sytacja jest taka: dłuższy trend wzrostowy jeśli chodzi o wyniki no i w przeciwieństwie do Asbisu spółka aż tak bardzo jeszcze nie porosła. Ciekawe jak będzie wyglądała dywidenda? Co sądzicie?
Trochę mnie dziwi jak będą przekazywać raporty w właśnie rozpoczetym roku obrachunkowym. Jedne będą inne nie. Nowa obniżona rekomendacja też daje do myślenia. Pozdrawiam.
Szykują się bardzo dobre wyniki , prawdopodobnie zysk przekroczy 100% r/r, pytanie o dywidendę jest właściwe , ale pytanie jak zachowa się kurs przy takich wynikach ?
No właśnie nowa rekomendacja daje do myślenia ,rekomendacja 85pln była przed wynikami za Q3, po rewelacyjnych wynikach kurs z 68pln poleciał na 59pln, ku zdziwieniu nawet Prezesa , co się wydarzyło - NIC , potem kurs kisił się przez 2 miesiące poniżej 59pln i mamy nowa rekomendacje 78pln, ale czy coś się zmieniło vs wyniki spółki , wiadomości ? NIC.
Ja te rekomendację na Asbisie i Ab pl oceniam tak, że wystawiający je przestraszył się że kurs nie rósł jak sie wszyscy spodziewali. A teraz powoli ludzie zaczynaja skupować akcje pod wyniki. Tak się dzieje zawsze w sierpniu. Zwłaszcza na spółkach perspektywicznych. Co do dywidendy zobaczymy po wynikach za 4 kw ale moim zdaniem powinna być bardzo dobra wobec takich wyników. Więc jesień i zima na ab będzie ciekawa..