Patrząc na wcześniejsze raporty to marża była max 10%. W ostatnim raporcie to było poniżej 5%. Zarząd pieniądze przejadą i nie zależy im na kursie. Co z tego, że dzisiaj jest umowa na 335 tys zł skoro zysk z tego będzie może 15tys zł. To są żart jakieś. Zarząd do wywalenia
Skąd wiesz jaka będzie teraz marża i zysk? Poprzedni okres był specyficzny i doskonale o tym wiesz
Swoją drogą wracamy do regularnych, cotygodniowych informacjach o nowych zleceniach. Ty sobie tu gdybaj o marżach i innych pierdołach, a ja tymczasem myślę co zrobić za 2 miesiące z zarobionymi kokosami na tym papierze
A skąd wiesz ile inwestuje w sprzęt? Lwią część przechodnie zjadają usługi obce. Fajnie gdybym się mylił. Niestety wg. moich wyliczeń po stronie zysków będzie ok 5% przychodów. Co do wielkości przychodów to ciężko określić. Za całość 2021 roku powinno być 15 bankiem przychodów (tak na szybko liczone). W I kw było 5 baniek przychodów a więc zostało 10. Trzeba popatrzeć w kontrakty kiedy są terminy realizacji. Wg mnie będzie raport podobny do tego z I kw a więc 5baniek przychodów i 200k zysków.
W normalnej sytuacji by poszło do góry ale ludzie już wiedzą jaki będzie z tej umowy zysk. To jest śmiech na sali, żeby robić na takich marżach. Przecież w normalnym sklepie spożywczym z piwa mają 25% marzy a tutaj poniżej 5. Przecież jak coś się wykrzaczy to spółka pójdzie z torbami.
Zastanawia mnie pozycja w raporcie "usługi obce" które zabierają większość przychodu. Może zlecają robociznę innym firmom. Jeżeli tak jest to wątpię aby inwestowali w sprzęt. Tylko tak mogę tłumaczyć tak mała marże
Poczekaj na rapory żeby oceniać marże. W poprzednim kwartale mieli rozpoczętych bardzo dużo kontraktów, które w tym terminie rozliczeniowych się zakończyły - generują koszty, a nie dają przychody. Wspomnisz moje słowa
A co robię na giełdzie? Zarabiam mamone, na tyle, że nie muszę siedzieć nigdzie w biurze i na nikogo robić. A Ty?
Historia lubi się powtarzać- jak chcesz być na giełdzie to musisz to zapamiętać. Przeanalizuj poprzednie raporty z 2019, 2020 i 2021- zobacz jakie mieli przychody i jakie zyski. U nich to jest normą. Nawet jak będą mieli kontrakty na 100 baniek to przy obecnej marzy wygenerują z tego ok 5 baniek zysku. Już prościej to się chyba nie da.