Witam po dłuższej przerwie. Kurs zachowuje się nadal bardzo technicznie. „Pilnuje” kanału wzrostowego po prostu idealnie. Dojrzały trend wzrostowy na tą chwilę bez żadnych sygnałów ostrzegawczych. Co przed nami? Obecnie kurs gra na ważnym oporze horyzontalnym. Jeżeli para z kupujących nie ujdzie tutaj, jego wybicie w górę to zaproszenie do kontynuacji i zameldowania się przy kolejnych poziomach: 5,15 / 5,60. No i potem spojrzenie już na ATH 6,50! Wysokich stóp zwrotu. Pozdrawiam!
nieprawdopodobnie błyskotliwa i dogłębna analiza wstrząsająca, wręcz genialna nikt przed tobą nie wymyślił tego by pociągnąć kreski po górkach i dołkach i zrobić z tego kanał napisz jak na to wpadłeś
Combo coś napisał i tyle. Jeden to przeczyta, drugi nie - każdy ma do tego prawo. Ale oczywiście musi się znaleźć grupa "miszczów", którzy będą merytorycznie pluć, bo oni są jedynie słusznie wiedzący wszystko. Nie wystarczy Wam się pośmiać przy swojej klawiaturze - musicie napier...dalać w innych? to wszak też ludzie jak wy ... To tak merytorycznie o Pozbudzie sobie pozwoliłem napisać.
to w takim razie ja też podzielę się analizą Pozbud urośnie, jak Raubo dokupi, a spadnie jak sprzeda. Chyba, ze zacznie dobierać fund, wtedy może nie spadnie, albo wzrośnie. Jak wzrośnie to później trochę spadnie, może do 4.2 albo 4.3. chyba, że zacznie rosnąć to wtedy do 5.5, albo 6.5, albo wyżej, chyba, ze niżej. Jak wybije z trendu to wróci, albo nie wróci. Jak nie wróci, a wybije górą, to dobrze, wtedy urośnie do 10 gdzie jest psychologiczna bariera dla tych którzy źle przeszli rozwojową fazę analną jak ją określił Froid i lubią symtrię, porządek i okrągłe liczby. To tzw "analitycy". Jak przebije 10 zł będą zdruzgotani. Jak dojdzie do fibo, to nie wiadomo co będzie. Nikt tego nie wie więc jedni sprzedadzą inni kupią. Jak będzie więcej tych co kupią to urośnie, a jak więcej tych co sprzedają to spadnie. Wszysyc natomiast z zapartym tchem obserwuja kanał pociągnięty po szczytach i dołkach z przebiegłą myślą, ze tylko oni to widzą, tylko oni w to grają i tylko oni na tym zarobią.
Ten wpis dotyczy wyłącznie prywatnego spojrzenia na wykres od strony technicznej. Tradycyjnie nie interesują mnie prywatne wycieczki oraz teorie spiskowe użytkowników forum. Tytułem uzupełnienia: obecny poziom to również moment gdy cześć inwestorów może realizować pozycję (zarobek znaczny, a i moment na wykresie istotny). Z drugiej strony nie brak chętnych na powiększanie pozycji od strony fundamentalnej ale też takich, którzy podchodzą technicznie (wybicie to potencjał na ATH). Poziomy na którym obecne trwa pajacentum to: ważny opór horyzontalny oraz zniesienie fibo 61.8.% all time. Dla kupujących technicznie - wybicie górą to mocny sygnał kupna. Tylko musi nastąpić. I tyle. Pozdrawiam
Combo nie znam się na AT ale niektórzy tu kupili poniżej 2 zł trzymają i nadal będą trzymać dopóki w spółce dobrze się dzieje. Większość z nas ma już pojęcie jaki ta spółka ma potencjał i spokojnie sobie czeka ewentualnie od czasu do czasu dokupując na lokalnych dołkach. Niedawno skrystalizował się nam właściwy akcjonariat i wszystko jest już jasne spółka będzie sobie spokojnie pracować i rosnąć nie zważając na wyrysowane przez kogoś opory i inne kreski.
@Kr Jedno nie wyklucza drugiego. Ty robisz tak, Zenek robi inaczej. Ja szukam inwestycji od strony fundamentalnej ale kupuje i sprzedaję wyłącznie technicznie. Bo szybciej mi to idzie, lepiej zarabiam i wykorzystuję pieniądze. Ktoś inny może słuchać pawianów. Nie ważne. Liczy się wyłącznie stopa zwrotu i brak hipokryzji. Opowieści jakim się to jest znawcą rynków, inwestorem technikiem lub inwestorem fundamentalistą - to wyłącznie ezoteryka. Jak dla mnie szkoda na to czasu, a do tego - z reguły - to przykrywka indolencji.