https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/BBI-DEVELOPMENT Nie martwcie się, spekuła się rozpakuje i kurs zacznie rosnąć znowu. A jeśli nie spekuła, to nowy inwestor, którego celem będzie prawdopodobnie wrogie przejęcie władzy w spółce. Tak to w moje ocenie wygląda. Tymczasem jednak żadnej rakietki nie będzie, nie będzie 22-krotnego wzrosyu kursu, co przepowiadają tandeciarze. Taka jest moja spekulacja.
Dlatego, że wszyscy, którzy akcje w celkach spekulacyjnych chcieli mięc, juz je kupili i teraz czekają na podpisanie umwoy inwestycyjnej RT w nadziei, że kurs wystrzeli. Może i wystrzeli, ale trzeba bedzie bardzo szybko sprzedawać, bo wystrzął bedzie krótki, sprokurowany przez spekułę, żeby skłonic drobnych do zakupów. Nie będzie trwałych wzrostów, poniewaz akcjonariusze nie zobacza z peiuniędzy za udziały ani grosza. Wszystko pójdzie na spłatę bieżących zobowiązań, na wykup obligacji w lutym 2022 oraz na iwnestycje. jak łatwo policzyć, nawet 60 mln złotych zabraknie i dlatego WZA uchwaliło emisje nowych obligacji, za maks. 70 mln złotych, bo przecię=ez trzeba będzie wykupić kolejne obligacje, miec na zyciem a Koneser być może zostanie sprzerdany w 2022 roku, a być może nie zostanie. I dlatego będa nowe obligacje, zakładam, że w I kwartale 2022 roku. I dlatego zapomnijcie o dywidendzie, nawet gdyby udało się zdobyć troche grosza. I to powoduje, że nie ma zainteresowania akcjami BBI>:) Taka jest moja spekulacja.,,,,,
Kolejna próba wywołania sprzedaży akcji.:) Właśnie mamy do czynienia z kolejna próbą wywołania wolumenu obrotów poprzez fałszywy wzrost kursu. O co chodzi ? Chodzi o to, żeny zniecierpliwieni alcjonariusze zaczeli sprzedawac akcje. Ponieważ wzrost jest nietrwały, to wzrosnie zniecierpliwienie tych, którzy akcje chca sprzedać. Ponieważ kupbo jest fingowane, wzrostu nie będzie, wzeosnie zatenm frustracja sprzedających, którzy, jesli plan sie powiedzie, zaraz zaczną sprzedawać. Jeśłi próba sie nie uda, i niewielu akcje sprzeda, wrócimy do wolumenów dziennych na pozoimie średnim ok. 1 k akcji. I zabawa bedzie trwała nadal. Gdyby popyt był prawdziwy i uzasadniony, np. sprzedażą Konesera, to mielibysmy ruch w interesie. Ale tak się nie dzieje.Niebawem wrócimy do 4 złotych za akcję i kurs bedzie kontynuował sapdki - na mirkowolumenach, ale jednak. Taka jest moja spekulacja.:)