• Tak mi się wydaje - UP Autor: ~er [95.168.116.*]
    Za kwartał pierwszy wykazano zysk 8,6 mln (raport), w drugim komunikat o sprzedaży praw do Ghostrunnera za 22,5 mln. Co ważne firma nadal zarabia na sprzedaży Ghostrunnera na obowiązujących zasadach ustalonych w umowie. To już daje nam 31 mln zysku. Do tego parę mniejszych premier i plany na ten rok. Między innymi Ghosrunner wersja na nowe konsole (series X i PS5). Chernobylite został przyjęty bardzo dobrze przez krytyków i graczy. Można założyć bardzo pesymistycznie że spokojnie sprzeda się w tym roku w okolicy 150k szt a może i znacznie więcej. Powinno to przynieść do kasy kolejne kilka mln. Reasumując zysk w tym roku powinien przekroczyć 50mln. To powinno iść w górę bo firma bardzo dobrze wygląda. Dla nas premiera Cherno jest bardzo udana. 
  • Re: Tak mi się wydaje - UP Autor: ~OMG [37.47.30.*]
    Up na pewno, niestety nie jestem przekonany, czy to jeszcze ten moment...

AIG musi mieć kolejny mocny tytuł na miarę GR, do którego zachowa IP, i którego będzie jedynym wydawcą. Wtedy może być mocny up.
  • Re: Tak mi się wydaje - UP Autor: ~insaj [89.79.22.*]
    No i już się sprzedało 200 000.
  • Re: Tak mi się wydaje - UP Autor: ~Er [95.168.116.*]
    Ciekawe jak wyglądają te płatności za PC

Zarząd All in! Games S.A. z siedzibą w Krakowie („Spółka”) informuje, iż zgodnie z informacjami otrzymanymi od The Farm 51 Group S.A. („Partner”), od dnia premiery w wersji wczesnego dostępu na PC do dnia publikacji niniejszego raportu, wolumen sprzedanych kopii gry Chernobylite („Gra”) na komputery PC wyniósł ponad 200.000 sztuk.

Spółka partycypuje w zyskach ze sprzedaży Gry, zarówno w wersji konsolowej jak również na PC.

Przychód netto ze sprzedaży pełnej gry na PC zostanie ujęty w sprawozdaniu finansowym za III kwartał 2021 roku.

Gra spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem graczy skutkującym oceną na poziomie 8.4 w systemie Metacritic.
    Zarząd Spółki podkreśla, że platforma Steam zapewnia swoim użytkownikom prawo do zwrotu zakupionych produktów, więc przedstawione powyżej informacje mogą ulec zmianie.

Zarząd All in! Games S.A. przekazuje powyższe informacje z uwagi na fakt, iż mogą one mieć wpływ na realizację przychodów i wyników finansowych Spółki.
  • Re: Tak mi się wydaje - UP Autor: ~OMG [37.47.18.*]
    Od dnia Early Access do dnia premiery, a kiedy AIG podpisało umowę z F51? Zakładam, że nie dostaną pieniędzy za zakup gry w EA sprzed podpisania umowy pomiędzy spółkami. Największe pieniądze zarobią zatem dopiero we wrześniu z monetyzacji gry na konsole.
[x]
AIGAMES 0,00% 0,99 2025-09-25 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.