• wyniki rewelacja? Autor: ~mitarbeiter [5.173.147.*]
    widac po kupujacych musza byc bardzo dobre
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Rumcajs [89.64.25.*]
    Akurat w kupujących to szału nie ma dzisiaj. Ale wyniki mogą być rzeczywiście mocne. Już I q nadał kierunek a patrząc na branżę to może być tylko lepiej. No i ta śmieszna kapitalizacja.. Myślę, że jeszcze chwila cierpliwości.
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Technik [85.221.253.*]
    Lepszy będzie raport za 3 kw, ze względu na sprzedane domy, ale 2 też powinien być niezły z okazji cen stali :)
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~mitarbeiter [5.173.147.*]
    nie zapominajmy o wzroscie cen ropy w ii kw bo wczesniej mieli duzo zapasow po nizszej cenie
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Ponad bańka zarobku powinna być za 2 kwartał
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~mitarbeiter [5.173.147.*]
    przy iii kw i iv kw to ja tu widze 28zł w styczniu widze to nie ma co szukac okazji a ja chciałem przy 13zł wychodzic oj bym babola zrobil
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Trik [5.173.121.*]
    Moim zdaniem drugi kwartał powinien być z zyskiem około miliona, a trzeci powyżej 1,5. Łącznie 4 mln powinno się uzbierać za 2021, a to już daje podstawy do kapitalizacji w okolicy 50 mln i wtedy mogą myśleć o przejściu na rynek główny.
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Ja [37.47.154.*]
    Spokojnie, zobaczymy, czy poprawią rentowność chociaż trochę. Jak słuchałem kilka razy wywiadów z prezesem, to mam obawy, że może tak nie być. Pytanie też, czy w końcu uruchomią jakiś marketing. W zasadzie o co kaman? Marketingu chyba nie ma, czyli nie cisną na masę przychodową, na podkręceniu rentowności też im chyba jakoś bardzo nie zależy. Mam nadzieję, że się miło zaskoczę w końcu.
    No jeśli o to chodzi, to ja nie robię sobie nadziei. Oni chyba nie widzą takiej potrzeby
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Nieuk [46.134.148.*]
    Ja myślę, że I kwartał, tzn. wyniki pokazaly to, że dla Ekopolu zaczęło się nowe życie: ) Spółka zarobiła prawie 700 000 zl netto, czyli prawie tyle co za cały ubiegły rok. Zarząd w liście do akcjonariuszy napisał, że w firmie dzieje się świetnie. Mieli jeszcze tanie zapasy blach na magazynie a wiadomo co się podziało z cenami stali
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Nieuk [46.134.148.*]
    Poza tym wejscie w fotowoltaikę (może to spekułę skusi) i jeszvze te domy. W piatek raport i spodziewm się zysku minimum 1 mln zl. Do tego firma dzieli się zyskiem z akcjonariuszami. Jeszcze chce przeniesc sie na glowny parkiet, co moze byc kolejnym katalizatorem do aprecjacji. Kapitalizacja wręcz arcyzabawna. Może po raporcie nastąpi przebicie maximow rocznych (a wlasciwie też historycznych) i nastapi kolejna falka wzrostowa:) Poza tym spolka moze byc łakomym kaskiem do przejecie - np. Unimot pewnie sie interesuje firma a akcjonariusze tanio akcji pewnie by nie oddali...Arkusz zlecen sprzedaży praktycznie dziurawy...Jestem bardzo ciekawy dzisiejszej sesji...Oj - będzie się działo:)
    Ale przecież z fv żadnych zysków nie będzie, Prezes opowiadał o tym w wywiadzie
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Ja [37.47.154.*]
    No właśnie, rozwaliło mnie jak tego słuchałem
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Nieuk [46.134.157.*]
    Ale mnie nie chodziło o to, że teraz już wykażą zyski z segmentu fotowoltaicznego, ale że może fotowoltaika może przeciągnie do nas spekułę
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Nieuk [46.134.157.*]
    Poza tym dzisiaj pewnie technicy uderzyli do akcji, bo wygenerował się bardzo silny sygnał kupna, po przebiciu maximów historycznych. Będzie się działo do piatkowych wynikow. Mysle, że papier nam da wiele radości: )

Miłego wieczorku chłopaki!
    No obrót dziś piękny jak na ekopol ;-)
    Jednak patrząc na columbusa i inne spółki z oze, wątpie że przyciągniemy naszym skromym fv kogokolwiek :)
  • Re: wyniki rewelacja? Autor: ~Enigma [77.253.127.*]
    kto wie 4/5 mln zł zysku za II kwartał wszystko jest możliwe
[x]
EKOPOL 2,34% 6,55 2026-05-29 14:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.