Poczekaj, zobaczysz ilu świetnych akcjonariuszy jest u nas na giełdzie jak po tych szacunkach kurs jeszcze raz liźnie 12 zł;. Wcale mnie to nie zdziwi)
50 zł to może nie, ale 20 zł przy takich wynikach należy się w porównaniu do innych spółek z branży. No ale trzeba poczekać na ostatnie podrygi fundu i zapakowanie spekuli. Po takich szacunkach nie pozwoli kursowi od rau odlecieć. Ja liczyłem po cichu na 100 mln zysku operacyjnego a dostałem bombę w twarz. Tutaj będzie jak na Krynicy w zeszłym roku, tylko trzeba poczekać
weż pod uwage że ludzie którzy ogarniają giełde są w tej spółce od pewnie jakichs 4 zł a papieru mogą mieć naprawde dużo, więc jak ktos ma zarobić 3x kilka mieszkań to będzie sprzedawał i w dupie ma to że dla niektórych to super atrakcyjna cena :)
patrzac po komentarzach wielu chetnych na kupno....hahaha gdzie byliscie jak papier zaliczal korekte na 9,68 PLN pewnie pisaliscie ze to "koniec stalowych" to macie koniec wynik Q1 razy 2 hahahaha
Jeżeli ktoś ma akcje od 4 zł, to chyba dobrze wie co takie szacunki oznaczają dla kursu w najbliższym czasie i nie pozbędzie się akcji za bezcen. Ja mam akcje od 7,8-8 zł i nie zamierzam ich oddawać teraz, bo jak dla mnie to trwa jeszcze promocja:) A jak spadnie do 12 zł, to nawet sobie jeszcze dobiorę pomimo to że brałem już pod korek na ostatnim spadku po 10 zł. No ale szacunki przekroczyły moje oczekiwania za ten kwartał o jakieś 50%, więc nie będę żałował kasy na kolejnej korekcie, skoro ludzie dają zarobić:)
No przyznam się, że nie wytrzymałem i już coś dobrałem po 12,5, po prostu boję się, że zaraz kurs mi ucieknie jak już się wysypie ten kto miał się wysypać.
Bowim to spółka ulicy. Spekula z bankiera i wykopu pcha wyżej na bazie emocji, jak wejdziecie teraz na wykop to już tam wisi popularny post. Ja w takie spółki nie inwestuję, bo potem kończy się jak niedawno z xtb albo kiedyś z aquatech, borutą itp. Ich portfele często przegrywają z samym wig20. Ale żeby nie było, że maruda, to przyznaję są ekspertami w kupnie na górce i sprzedaży w dołku, np. cd project, xtb czy gme potrafili kupić na samym wierzchołku góry i było więcej takich przykładów.
A jednak znalazłeś czas żeby skrobnąć post w spółce, która według Ciebie jest balonem;) Ja uważam, ze na każdej spółce jest odpowiedni czas na kupno i czas na sprzedaż. Niestety niektórzy zostają powieszeni na hakach, ale to już giełdowa rzeczywistość - nie każdy może zarobić. Lepiej się skupić na tym, żeby samemu zarabiać, a nie szukać błędów u innych inwestorów;)
Pozatym gorne widly sa ustawione na 13,45 PLN wiec kurs tak naprawde doszedl do gornych (do sufitu) i sie od niego odbil....widlowy musi gorne podniesc bo blokuje wzrosty....jakby widly gorne byly na 15 PLN to na 15 by poszlo a ze ktos "mundry" ustawil na 13,45 to tylko na tyle poszlo i sie odbilo....ale spokojnie....widlowy wkoncu bedzie musial podniesc....