Może by jednak coś zrobił... zdjął bystarego przyjaciela prezesa polski z NBP i wstawił tam kogoś kto zajmie się inflacją hmm. Bo ona przejściowo od ponad roku już "przekracza" 5% to tak na początek byłby dobry ruch
A czyli Ryży jest lepszy, bo MOŻE coś zrobi? Ale nie wiadomo co zrobi, bo nie mówi :D hehehe Oto Polska polityka. Nie głosuję za czymś, tylko przeciw :D
Idolek ale nie da się zaprzeczyć że jak PiS przejmował władzę w 2015 to inflacja była pod kontrolą...
Teraz mówiąc łagodnie jest "nieco" powyżej celu. Zresztą każdy kto chodzi do sklepu płaci za prąd media czy paliwa to widzi.
Ale Zakar masz w zupełności rację! PiS robi to źle! Ja się tylko pytam co proponuje Ryży? Bo fakt że PiS robi to źle jakoś nie przekonuje mnie do głosowania na partię kolesi bez programu :)
Nie wiem co zrobi politycznie... My tu inwestujemy nasze własne pieniądze. Pamiętam że wcześniej inflacja mi ich tak szybko nie zjadała. Na mogłem nawet trzymać je w banku i nie tracić !! Co niestety teraz nie jest już możliwe od dawna :(
Idolek o programie naszych polityków już od dawna przestałem marzyć że coś takiego mają... Chciałbym tylko przez nich nie tracić. Jak nie na podatkach to na inflacji.
Nie pisać mi tu o ryżym, nieudaczniku życiowym, który wszystko by sprzedał w Polsce jak by doszedł do władzy , /sam się dziwię, że jeszcze nie siedzi z zarzutami / tylko patrzeć na kurs Perły jak odjeżdża za chwilę.
Żaczek dobrze wiemy kto w Polsce jest rządem sejmem cze prezydentem ale cóż z tego jak i tak jada zapytać co zrobić na Nowogrodzką. Tak że dopuki prezes polski nie zechce coś z tym zrobić jego serdeczny przyjaciel z NBP nie zrobi z inflacja nic. Co najwyżej osłabi złotówkę jakąś interwencją NBP co jeszcze bardziej podbije nam ceny.
oszoł. omie czy w USA tez piś rządzi bo tam też inflacka 5 %. Inne kraje też maja taką samą inflację. takie durnoty to do Po tam śa takie ci.py co to chwycą inflację
Ce dziękuję za dobre słowo... Pożyjesz dłużej w Polsce z inflacja 5% i ujemnymi stopami procentowymi to sam zobaczasz. Sytuacja USA tym się różni od naszej że oni jak dużo płacą za ropę to sobie dodrukuja dolara i wyeksportuje go na cały świat. Mając taki towar eksportowy nie muszą się przejmować inflacją. Ale to fakt cały świat zgłupiał i drukuje pusty pieniądz.
B921 wygląda na to że dzisiaj właśnie tak będą robić ... sprzedawać śmiecia ile wlezie buhaha. No nie Ce ? też sprzedajesz śmiecia ? Idolek łap za młotek :))