• Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Marek [178.37.121.*]
    Doba minela bez bronienia kretacza. Chyba wyslal ich na zaluzony urlop. Ciekawe jakie kurorty wybrali. Z tych kilkuset tysiecy akcji puszczonych w rynek to z 5 milionow zl wyszlo wiec pewnie na bogato.
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Zakar [37.47.70.*]
    Ja już kupiłem teraz czekam spokojnie na informacje o kontraktach i inwestycjach.
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Marek [31.0.91.*]
    O jeden jest. Wynuzyl sie.
    Marek ja i tak Cię nie posłucham i nie będę sprzedawać w panice akcji bo robisz na firmę nagonkę. Bardzo dobrze kupiłem większość niemal w samym dołku po 10 zł jak dla mnie to rewelacyjna cena a kto ma rację zobaczymy za rok ja mam zamiar sporo ty zarobić. Życzę udanych inwestycji Marku na Geotrans i na czym tam jeszcze chcesz. Ja jestem zadowolony z otwartej pozycji na tej firmie.
    sporo ty zarobić = sporo tu zarobić...
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Marek [178.37.121.*]
    tlumaczylem tysiac razy ze tych akcji nie tkne a ty naprawde nie widzisz co tu wyprawia zarzad czy udajesz ze nic sie nie dzieje i ze to wina marka bo jestes powiazany z zarzadem?
    Widzę że mi sprzedaliście tanio akcje i chce na nich sporo zarobić przecież po to inwestujemy na GPW. Zarząd zrezygnował z emisji 500k akcji gdyż stwierdził że przynajmniej na pierwszy etap inwestycji ma pieniądze w kasie, spółka nie jest zadłużoną więc może też finansować resztę z kredytów bankowych. Mają zamiar uruchomić dwie kompostownie i centrum Badawczo Rozwojowe owszem nie stanie się to z dnia na dzień wszyscy wiedzą że to potrwa parę lat. Ale mnie te plany inwestycyjne się podobają. Tobie nie ? Wreszcie na rekultywowanych wysypiskach mają zamiar uruchamiać farmy fotowoltaiczne to przecież bardzo dobre informacje. Więc kupiłem akcje i śpię spokojnie. Życzę wszystkim udanych inwestycji na GPW. Z poważaniem zadowolony akcjonariusz Geotransu
    Utwierdziles mnie w przekonaniu ze jestes z zarzadu geotransu albo jestes blisko zwiazany z kims z zarzadu tej spolki, o tym co tu zarzad zrobil i robi ani slowa , to o czyms swiadczy.
    Geotrans znalazłem dwa tygodnie temu na GPW nigdy wcześniej o nim nie słyszałem nigdy nie widziałem osób z zarządu ani nic o nich nie wiem
    Markui jeszcze jedno jak będziesz zbijać znów kurs do 10 zł to bardzo chętnie powieksze swoją pozycję na Geotransowi. Powodzenia !!
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Marku dlaczego tak Ci zależy na tym by ludzie nie kupowali Geotransu ??
    Pozwól Zakarowi kupować te akcje przecież Ty i tak ich nie tkniesz jak twierdzisz !!
    odpowiedz jest bardzo prosta, zalezy mi na tym aby ludzie nie kupowali geotransu dlatego ze chcialbym aby kretacz i reszta tej sitwy nie miala komu sprzedawac akcji,i aby kurs byl jak najnizszy, nie bedzie obrotow trudniej bedzie upychac ulicy akcje, to raz, dwa to chcialbym aby na polskiej gieldzie nie bylo takich ludzi jak weremczuk czy maslanka bo wlasnie przez takich jak oni ludzie odwracaja sie od gieldy. Czekam na odpowiedz z knf, zobaczymy co stwierdza.
    Marek ale u Ciebie wszystko w porządku ?? Wybacz ja planuję zakupy dalej zwłaszcza jak uda Ci się jeszcze zbić kurs w ok 10 zł to dobra i perspektywiczna spółka. Dobra robota Marku namawij ludzi do sprzedaży dalej :)
    Mozesz cos napisac np. co sadzisz o kupnie przez czlonka zarzadu spolki tysiaca akcji i sprzedaniu po miesiacu kilkuset tysiecy akcji drobnym inwestorom? Czy nie dociera to do ciebie? Wszystko z toba w porzadku?
    Oczywiście że mogę to istotna ale proszę bardzo. Chcieli uplasować dobrze emisję akcji to próbowali stworzyć wrażenie że sami kupują. Ostatecznie Due Diligence się nie udał by spr,edac emisję 500 k akcji w cenie 3 2 zł za sztukę nikt po tyle nie chciał bać.
    Z drugiej strony oni już nie mogą sprzedawać dalej ich Eco Ventures ma ledwie 38% akcji firmy. Jak ktoś zechce to odbierze im kontrolę nad firmą więc nie mogą sobie pozwolić na sprzedaż zwłaszcza nie po cenie w ok 10zł !! Jest ledwo 5 mln akcji tej firmy !! A oni mają ledwie 1,9 mln zł są już pod ścianą nie mogą dalej sprzedawać. Na muszą się postarać by nie tylko akcje dalej nie spadały ale by zaczęły rosnąć bo droższa spółka trudniej będzie przejąć. No i muszą w dłuższej perspektywie namówić jakiś fundusz inwestycyjny by zacząć skupować te akcje lub sami dokupować. Działają w branży niszowej jest wiele firm bogatszych które mogą zechciec poszerzyć sobie rynek skupując ich akcje. Kapitalizacja Geotransu to ledwo 55 mln zł jak myślisz będą ryzykować by ich ktoś przejął i wykopał z biznesu ?
    Dlatego uważam że zakupy w ok 10 zł to świetny interes bo albo Waremczuk się pozbiera albo ktoś to zrobi za niego.
    Oczywiście że mogę to historia ale proszę bardzo. Sorki android przekręca
    A przecież widzimy że jak firma chce....to potrafi zarobić już to pokazała w 2020 ja wiem to było pod emisję akcji. Ale naprawdę to wysokomarżowy biznes... Sądzisz Marku że nnp taki Mobruk nie rozgląda się na rynku kogo by tu tanio kupić ? Gotówki w kasie prawie 14 mln zaplanowane inwestycje .. i firma warta na GPW ledwie 55 mln zł z tego wystarczy wydać z 20 mln by przejąć kontrolę i wykopać Waremczuka. Tu będzie świetny zarobek tak czy siak cze Waremczuk chcą czy nie :))
    Tu ameryki nie odkryles ze maslanka chcial podbic kurs akcji tym zagraniem. Ale wedlug ciebie to bylo w porzadku i teraz fundusze beda zainteresowane akcjami spolki geotrans? A wspomnij moze co zrobil weremczuk gdy akcje kosztowaly powyzej 30 zl , sprzedal nie wiadomo komu prawie 10% akcji spolki specjalnie ponizej 5% w dwoch pakietach, niektorzy w tym ja twierdza ze sprzedal te akcje na slupa i uplynnil drobnym inwestorom. Byli tacy obroncy zarzadu jak ty ktorzy twierdzili ze kwestia czasu jest az sie jakis fundusz ujawni, niestety do dzis sie nie ujawnil.
    Marku obserwuje i kupuję ta firmę od 2 tygodni bo jestt bardzo tania dlate też ja kupiłem. Jak Waremczuk nie chce jej prowadzić i będzie nadal sprzedawać to ktoś go przejmie i wykopie z biznesu już teraz można to łatwo zrobić na rynku jest 62% akcji firmy w niezadowolonych rękach !! Wystarczy wydać trochę kasy i już nie ma Waremczuka. Sądzisz że nikt z branży nie obserwuje tego co się dzieje ? Więc albo oniusza się wziąć w garść i zacząć skupować akcje może z jakimś funduszem razem no i oczywiście muszą szybko podpisywać nowe kontrakty, albo ktoś ich wykopie z biznesu. Tak czy siak dla mnie to duży zarobek bo firma jest tak tania jak w kowidowym dołku.
    I byloby chyba najlepiej gdyby ktos to przejal. Ja naprawde nie zycze zadnemu inwestorowi geotrans zle. Ja po prostu wiem ze weremczuk jest nieuczciwy wobec drobnych inwestorow i ich wykorzystuje. Nie chce takich ludzi na polskiej gieldzie i to wszystko.
    Dnia 2021-08-01 o godz. 00:01 ~Marek napisał(a):
    > Tu ameryki nie odkryles ze maslanka chcial podbic kurs akcji tym zagraniem. Ale wedlug ciebie to bylo w porzadku i teraz fundusze beda zainteresowane akcjami spolki geotrans? A wspomnij moze co zrobil weremczuk gdy akcje kosztowaly powyzej 30 zl , sprzedal nie wiadomo komu prawie 10% akcji spolki specjalnie ponizej 5% w dwoch pakietach, niektorzy w tym ja twierdza ze sprzedal te akcje na slupa i uplynnil drobnym inwestorom. Byli tacy obroncy zarzadu jak ty ktorzy twierdzili ze kwestia czasu jest az sie jakis fundusz ujawni, niestety do dzis sie nie ujawnil.

Marku jeśli te akcje poszły na rynek a nie w jakieś silne zaprzyjaźnione ręce .... to Waremczuk straci Geotrans nikt ni będzie czekał ten biznes jest zbyt lukratywny by sobie odpuścić.
    Marku nie martw się o mnie :)) ja napewni tu zarobię ale ja nie gram z perspektywą tygodnia czy miesiąca. W ciągu roku napewni sporo zarobię. I nie bronię zarządu spółki albo oni się wezmą za robotę albo zarząd stworzy ktoś inny a Waremczuk wyleci .. Z mojej perspektywy ... wszystko mi jedno i tak zrobię :)
    Weremczuk mysle ze byl zbyt zachlanny i nawet nie pomyslal ze przez jego sypanie akcjami i dziwne ruchy ktos moglby przejac cala firme. Tylko pytanie czy jest co przejmowac bo z tego co sie orientuje to tam wszystko jest wypozyczane i na tej zasadzie dziala.
    Właśnie ale działa i może przynosić kwartalnie 10-12 mln przychodów. Wystarczy pilnować i uczestniczyć w przetargach. Naprawdę wszystko mi jedno czy to będzie Waremczuk czy ktoś inny wszedłem by zarabiać ... sporo zarabiać a jeśli jest tak jak twierdzisz że te sprzedane akce poszły w rynek to sprawny inwestor skupi tyle ile chce bez problemów. Tak że albo Waremczuk i jego ferajna się ogarną i zaczną pracować albo ktoś inny to zrobi za nich. Popatrz na to jakie marże są w tym biznesie jak wysoko jest Mobruk i inne firmy i jak są bogate. Dla nich wydanie 20-30 mln by przejąć kontrolę to naprawdę niewielki wydatek. Nie trzymam kciuki za ten zarząd ale na firmie chce zarobić tak czy siak.
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~mm [91.206.154.*]
    Prezes sam kiedyś powiedział .żeby była lepsza płynność i zainteresowanie Geo na giełdzie..to sprzedali dodatkowe pakiety akcji ...dawniej wogole nie było obrotów i zainteresowania...a teraz nawet 16 miejsce było na forum.
    No to masz lepsza plynnosc i zainteresowanie i kurs 10 zl. Mm to niestety chyba najbardziej zalosny uzytkownik tego forum. Z Zakar chociaz mozna merytorycznie popisac.
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~mm [91.206.154.*]
    Żałosny to ty jesteś..mówisz merytorycznie porozmawiać.?.z tobą? Jak ty nawet nie wiesz kiedy się informuje o przekroczeniu progów kupna sprzedaży akcji ..ale ty śmieszny jesteś...całe forum się z ciebie śmieje...nowi nie wiedzą jak do zakonu miałeś ....
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~Azbeściak [5.60.64.*]
    Marku, masz pretensje do ludzi którzy bronią prezesa spółki, której akcje mają, a sam spamujesz pokazując jaki to on zły.
    Chyba coś tu nie halo, nie sądzisz?
    Nie sądzisz.
  • Re: Co z obroncami kretacza? Urlopy? Autor: ~peter7712 [5.172.255.*]
    Olej go. Szkoda z nim pisać. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
[x]
GEOTRANS -1,05% 5,66 2025-09-25 15:44:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.