• Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~pess [5.173.0.*]
    jw
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Hobo [5.173.56.*]
    Optymista
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Long [91.150.166.*]
    Niby dlaczego?

W najbliższym raporcie spodziewałbym się:
    - przychodów z tytułu podpisania umowy z Impact Games
    - przychodu ze sprzedaży gier/ puzzli
    - wyczyszczonego bilansu po korektach biegłego - dla mnie ten kwartał pokaże wiele.

Na co czekam:
    - kwartał III - ile kasy wpadnie ze zleceń
    - ile się sprzeda gier/puzzli
    - Jak będzie wyglądał trailer z gry Clash II i gameplay.
    - czy ogłoszą datę premiery
    - co zrobią z docelówką
    - jak będzie wyglądała nowa gra którą robią na zlecenie dla Impact Games (i kto stoi za tym Impact Games)

Czekając na to co wyżej zakładam, że 0,10 gr to tutaj nie zobaczysz, bo to by oznaczało koniec firmy, a nie zapowiada się.
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Gracz [91.150.175.*]
    Dnia 2021-07-30 o godz. 10:12 ~Long napisał(a):
    > Niby dlaczego?
    >
    > W najbliższym raporcie spodziewałbym się:
    > - przychodów z tytułu podpisania umowy z Impact Games
    > - przychodu ze sprzedaży gier/ puzzli
    > - wyczyszczonego bilansu po korektach biegłego - dla mnie ten kwartał pokaże wiele.
    >
    > Na co czekam:
    > - kwartał III - ile kasy wpadnie ze zleceń
    > - ile się sprzeda gier/puzzli
    > - Jak będzie wyglądał trailer z gry Clash II i gameplay.
    > - czy ogłoszą datę premiery
    > - co zrobią z docelówką
    > - jak będzie wyglądała nowa gra którą robią na zlecenie dla Impact Games (i kto stoi za tym Impact Games)
    >
    > Czekając na to co wyżej zakładam, że 0,10 gr to tutaj nie zobaczysz, bo to by oznaczało koniec firmy, a nie zapowiada się.

Jak czytam o tych puzzlach to nie wiem, czy ten komentarz jest na poważnie, czy jednak sarkastycznie:

https://ibb.co/SPrF0XK

Przecież te puzzle to pomysł z kategorii automatów do gier, których chyba jedyny egzemplarz stoi w biurze Prime bitu. Natomiast odpowiem na pytanie o sprzedaż - 0 sztuk.

Clash II to ciekawy temat. Premiera zapowiedziana na końcówkę roku zbliża się wielkimi krokami, a my nadal niewiele wiemy o samej grze. Ot kilka renderów (dopiero niedawno upubliczniono screeny z samej gry) i bardzo ogólne informacje z wywiadów. Mam wrażenie, że nic z tego jednak nie wyjdzie i powiem Ci dlaczego. Powodem jest to, że spółka nie uczy się na własnych błędach.
    Mówię tutaj o Magic Nations. Gra, która jest tzw. grą usługą została ubita przez spółkę niedługo po "premierze".
    Ostatnio zajrzałem do tej gry. Pominę problemy techniczne jak zawieszanie się aplikacji przy uruchomieniu, brak możliwości otworzenia marketu, czy problemy z połączeniem do rozgrywki nawet z botem. Problem leży w tym, że dziennie ilość rozegranych gier nie przekracza 20 (na podstawie rankingu najlepszych graczy z danego dnia). I tu już nie można mówić o tym, że ludzie dołączają z innej platformy niż steam.
    Po prostu w grę nikt nie gra. I tu nasuwa się pytanie jaki jest tego powód. A powód jest taki, że w chwili premiery spółka już się tą grą znudziła. Nie tylko nie było sensownych planów na rozwój produktu - np. nowe treści i dodatki ( a te powinny pojawiać się w najlepszym wypadku co 3 m-ce jeśli chodzi o karcianki ) - ale nawet na ukończenie produktu (minęły już chyba 2 lata, a większa część kampanii jest nadal niedostępna). Do tego nie poczyniono żadnych kroków, by grę urozmaicić i dopracować, a daleko nie trzeba szukać, bo przeglądając dyskusję na steam zauważyłem kilka ciekawych porad graczy.
    A co to ma wspólnego z clashem? Ano to, że widzimy ten sam trend. Jeszcze gra nie ujrzała światła dziennego. Jeszcze nawet nie pokazali gameplay, a już się tym produktem znudzili. Już dziś wiadomo, że są plany na nową grę z tego uniwersum. Lepsza, bardziej rozbudowana, ambitniejsza i przede wszystkim droższa. Tym razem ma być to gra RPG. Tym razem na pewno będzie sukces. Tylko skąd wydrzeć te 5 mln na produkcje??
    Innymi słowy spółka musi się nauczyć skupiać na jednym, góra dwóch projektach i sukcesywnie je realizować. Zamiast tego widzimy festiwal obietnic.

A jak już jesteśmy przy temacie obietnic to umknęła ci aplikacja Blok Ekipy, która miała się pojawić do połowy roku 2021 :)

O Impact się nie wypowiem, bo nie wiem co o tym myśleć na ten moment.
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~KtO [5.173.202.*]
    Myślę, że trafiasz w punkt. Tyle, że to nie spółka znudziła się produkcjami tylko prezes. Jak coś mu średnio wychodzi (lub nie wychodzi wcale) to prezes szuka sobie czegoś innego, interesującego. Zamiast dopracować i zarabiać. Ot, takie duże dziecko. Ostatnio to prezesowi się nawet spółka znudziła. Zamiast pokazać, że jego strategia jest słuszna to złożył rezygnację. Bo tak łatwiej. Bo prezes jest tylko tam, gdzie są sukcesy. Do porażek się nie przyznaje...
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Seth [5.173.89.*]
    Co ty tam wiesz? Nie było cię na rocznicy firmy w czerwcu. Znudzili się? Ha! Gdybys widział jak gra wygląda i jak o niej mówią to byś takich głupot nie pisał.

Prezes to tylko stanowisko. Mądre posunięcie. Też na jego miejscu tak bym zrobił i szefował z tylnego fotela :D
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Gracz [91.150.175.*]
    Dnia 2021-07-31 o godz. 08:50 ~Seth napisał(a):
    > Co ty tam wiesz? Nie było cię na rocznicy firmy w czerwcu. Znudzili się? Ha! Gdybys widział jak gra wygląda i jak o niej mówią to byś takich głupot nie pisał.

Możliwe, że masz rację. Musisz mi jednak wybaczyć, że nie należę do tej elitarnej grupy ludzi, którzy są zapraszani na herbatki do oddziału spółki. Swoją analizę opieram o informacje, które spółka podaje publicznie, oraz historię dotychczasowych produkcji. W tym przypadku Magic Nations jest najbardziej obrazowym przykładem, ale ciężko mi znaleźć produkt spółki (jeśli chodzi o gry), który sprawiałby wrażenie ukończonego, dopracowanego produktu. Ja naprawdę chciałbym na koniec roku napisać "Myliłem się, Clash 2 to świetna, dopracowana produkcja", ale na to - póki co - się nie zanosi.

> > Prezes to tylko stanowisko. Mądre posunięcie. Też na jego miejscu tak bym zrobił i szefował z tylnego fotela :D

Ciekawe jest to co piszesz. Czyli w twojej opini były prezes to taki cwaniak co to będzie nadal kierował spółką ku zagładzie, ale w razie czego umyje ręce od wszelkiej odpowiedzialności? Za jego błędy płacić będzie młoda dziewczyna w sumie na początku swojego dorosłego życia. Innymi słowy: Czyżby prezes był do tego stopnia złym człowiekiem, że jest w stanie zaryzykować życiem młodej dziewczyny, byle tylko samemu uniknąć odpowiedzialności za swoje decyzje. I to informacja od kogoś, kto bywa "na salonach" w oddziale spółki. Tam się dzieje gorzej niż myślałem...

Czy ktoś jeszcze zauważył, że większość sympatyków spółki na tym forum, prędzej czy później przyznaje się do regularnego odwiedzania oddziału spółki?
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~jan [185.153.35.*]
    JUż napisali przewidywaną stratę netto -3tys
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Ale-jaja [94.254.144.*]
    Nowa Pani Prezes kieruje Spółką jeszcze gorzej niż Stary Pan Prezes. Przychód za kwartał 3 tysiące?! Widać jak na dłoni, ile są warte dotychczasowe produkcje - to nawet na utrzymanie jednego pracownika nie wystarcza. A przy okazji - to już czas na ogłoszenie upadłości. Tylko, czy Pani Prezes o tym wie?
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~wariner [89.70.92.*]
    Dajcie nizej bo nikt po 59 oddac nie chce
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Gracz [62.133.129.*]
    Proszę bardzo 58gr.
  • Re: Skończy się pewnie na 10 gr Autor: ~Cordell_Walker [31.0.33.*]
    Ee tam 1800 sztuk raptem poszlo, ale dobre i to
[x]
PBGAMES -11,25% 0,14 2026-05-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać