a wyobrazacie sobie dywidende 30 zł i odciecie jej od kursu 20 zł bo fundy nie dadza rosnac tej spolce. I nagle mamy kurs -10 zł ? Hahaha ale by byly jaja. Ciekawe co by KNF i GPW zrobiły
to powinno juz byc odciecie . biegiem na 70 zl minimum i tam stanko 4 lata. bo przez taki okres czasu ta spolka bedzie miala rok w rok minimum 15-20 mln zysku. plus co rok dyw na poziomie minimum 3 zl. dziekuje za uwage zycze powodzenia ajnsztajnom gieldowym
policzmy. Zysk za półrocze wyniósł 10 mln. Spółka ma już podpisanych w tym roku umów na 196 mln z terminem realizacji przypadającym na 3 kwartał 2022. Do tego kończy przynajmniej 2 duże umowy w bieżącym kwartale, gdzie można liczyć lekko 20-30 mln przychodu. Zatem przy założeniu konserwatywnym 220 mln przychodu w ciągu roku i rentowności umów w przedziale 5-7% można założyć zysk 20-25 mln. Uwzględnia on zamknięte już półrocze i realizowane umowy. Nie uwzględnia potencjalnie wyższej rentowności (mamy przecież ponad 10% za pierwsze półrocze) i kolejnych umów (np. w związku z Olefin 3). Optymistycznie może być to ponad 30, a nawet 35 mln. Zaś kapitalizacja raptem 40 mln! Aby kurs urealnił wartość powinien być minimum x2 to co aktualnie. 45 zł.
zgadza sie .ale .... na naszym jarmarku jest troszke inaczej :D dzis mamy prawie ,prawie 1 mln obrotu ! ja to sie nadziwic nie moge. dali emerytom te 13 i 14. dawac ich tutaj! :D
wątpiłem, bo bazowałem na aktualnych danych. Gdyby nie dzisiejsze info to w backlogu na przyszły rok byłoby tylko około 22 mln. Do tego pisaliśmy o wątpliwości wynikającej z raportu Wawy. Dzisiejsze info całkowicie zmienia postać rzeczy. Czy takie wyjaśnienie jest dla Ciebie wystarczające?