Jeden przetarg dot. 59 wagonów osobowych, drugi 14 wagonów osobowych. Z pewnością Pozbud będzie brał w nich udział, tak jak informował o tym prezes Fojt. Informacja jeszcze nieopublikowana przez spółkę.
Nie nakręcajcie się, nie nakręcajcie emocji bo dostaniecie wciry od rynku. Nastroje na forach są monitorowane i gra się często kontrę. Dlatego na fora nie wkleja się wykresów AT, bo to odsłanianie tyłka. Pokazujesz pod co grasz, lub na co się emocjonalnie nastawiasz. Wzrosty przyjdą, gdy przyjdą. Czekać cierpliwie.
Pisałam tu parę miesięcy temu przy kursie 1.5 zł. Dzisiaj mamy 4.2 zł.
Pozbud coraz mocniejszy fundamentalnie... Będzie odcięcie na 8 zł niedługo. Należy się jak psu buda. Z takimi wynikami to spółka praktycznie bez ryzyka. Zgadzasz się?
A skąd ty to wiesz kolego, że będą widły i luka w poniedziałek? To że Raubo przejmuje stery to dobrze, ale na dalszy rozwój wydarzeń musimy poczekać. Trochę dziecinnie to wygląda jak się tu czyta o 10, 20 zł już wkrótce i do tego luki, widły i rozbijanie świnek. A ktoś pomyślał że może się coś nie udać lub przesunąć w czasie? np te kontrakty w PKP ... niby już miały być i korki od szampana miały strzelać ... a tu czekamy i czekamy, a przecież te pieniądze na te kontrakt dla PKP to z UE będą, a jak te pieniądze zostaną wstrzymane lub przesunięte w czasie to i podobnie może być z tymi przetargami - dopóki piłka w grze to nie ma nic na 100% Z Berdyczowem też balon wpierw został napompowany jak na olimpiadzie i medali i tu i tam jak nie ma tak nie ma. A tu wszyscy się giglają pod pachami ... poczekajmy w spokoju i pokornie. Bez urazy ale, nie jesteśmy rekinami w tych rozdaniach tylko leszczami/płotkami niezależnie od tego co się komu wydaje
Berdyczów to były tylko negocjacje, które zostały zakończone. Z PKP mamy już solidne podstawy, bo jesteśmy w okresie podpisywania umów. 10 zł to nadal 450 mln zł kapitalizacji i jak na tak dużą GK nie wydaje się dużo.
Świnki skarbonki rozbijane były na spadkach jak pozbud spadł poniżej 3,90 kilka osób wpadło na pomysł by dokupić akcji a że ich pozycje Pozbudu w portfelu akcji były już duże wykorzystali rozbijane świnki by jeszcze dokupić. Tak że rozbijanie świnek nijak nie przyczyni się do wzrostu ceny akcji to nie jest kupowanie do góry.
Udziałowiec zwiększa zaangażowanie w Pozbud ponad 20% w jeden dzień i w następny dzień sesyjny kurs ma się normalnie zachowywać, no darujmy sobie , Rano zakupił akcji w przedziale 50mln - 150mln to info kosmos.
A nie błąd. Info o Raubo poszło o 7.55 przed piątkową sesją. Tu wszyscy już zapakowani po uszy, a żeby kurs ruszył potrzebna jest ulica. Oczywiście przyjdzie spokojna głowa. Przyjdzie ESPI kontraktowa petarda i ruszymy :)
Może też ruszyć jak będą pakować fundusze... Wygląda na to że tylko NN może mówić że ma tyle ile chciałby... A pozostałe nie mają nic albo pomijalne wartości poniżej 5%
Z ostatnich informacji funduszy, to siedzi ich tutaj kilka-kilkanaście, obejmując małe pakiety. Nie potrzebujemy tutaj funduszy powyżej 5% akcji, bo to sie prosi o problemy na przyszłość
Ten tydzień będzie ciekawy, trochę się będzie działo :)
wg XXL miały być dziś - po co wypisuje takie bzdety? to że takie sytuacje przychodzą nagle - to wiadomo nie od dziś na pewno jednak nie wtedy kiedy ktoś coś napisze ...
Jak dzieci... Wzrost miał być dziś czy za tydzień jaka to różnica przecież i tak wszyscy tu obecni mają jakieś pojęcie ile ta spółka jest warta i nie zadowolą się jakąś jedna luką i jednosesyjnym wzrostem nawet jak będzie na górnych widłach.
dlatego napisałem do XXL- bo po co to było przez niego pisanie? Zakar też mógłbyś sobie darować większość swoich postów, bo one nic nie wnoszą do sprawy - bo jak byś tak stanął z boku i poczytał co wypisujecie na forum ... to tak właśnie jak dzieci w przedszkolu
Kubek a cóż Ty tu chcesz wnieść do sprawy ??? Od miesięcy czekamy na podpisanie umów na już wygrane przetargi i otwarcie nowych ofert. Czekamy aktywnie od czasu do czasu dokupując. Cóż byś Ty tu chciał wnieść do sprawy ?? Trzeba cierpliwie poczekać i tyle a nie pisać jakichś bzdur kiedy wzrośnie i ile ...no jak dzieci...
Podsumowując sytuację jaką obecnie obserwujemy to pod względem technicznym i po info przy schłodzonych wskaźnikach powinno nastąpić moce wybicie na następną półkę w okolicy 4,80 zł o którym pisałem wcześniej i tak by się stało w 95% na innych spółkach, natomiast biorąc pod uwagę Pozbud i ok 6mln akcji w obrocie oraz okres wakacyjny grubasy delikatnie podbierają akcje. To jest giełda i nikt nic nie może przewidzieć na 100% nie takie akcje obserwuje tu od 25lat. Tym razem zagrali spokojnie, pozdrawiam wytrwałych.
Pisałem swego czasu ze się w sierpniu się nic nic nie wydarzy ws przetargów PKP, bo w sezonie ogórkowym nie ma zasadniczo prawa się nic wydarzyć.
Poza tym cały czas mam wątpliwości czy pomimo ze kasa na papierze niby jest to czy jest czy dopiero będzie i kiedy będzie - chodzi o kasę w realu … bo tak wg mnie to trochę wiąże się z przepychankami rzadu PL z UE …
Te Przetargi to jakiś układ albo firmy co w nim chcą startować nie są w stanie się zmieścić w kwocie jakie PKP proponuje…. Tyle razy przesunąć termin to już jakaś kpina… albo remont ten jest tak potrzebny ze może się odbyć nawet za kilka lat :D
Zatrzymanie inwestycji kolejowych "Powodem jest tutaj najprawdopodobniej spowolnienie przetargów na kolei po tym, jak Komisja Europejska zakwestionowała specustawę kolejową jako uniemożliwiającą udział organizacji społecznych w procesie inwestycyjnym
Czekamy na te przetargi od późnej wiosny Wszyscy chcielibyśmy, aby się już rozstrzygnęły - oczywiście pozytywnie dla POZBUD ... ale moim zdaniem nie rozstrzygną się ani w sierpniu, ani prawdopodobnie we wrześniu, bo dofinansowania unijne są w trakcie wyjaśnień i tu rząd PL musi się wytłumaczyć przed UE, a gdzieś mnie słuch doszły że dojdzie do tego nie prędzej niż w końcu września. Gdyby kasa była to i parcie by było, a tak widać że są wciąż jakieś wyjaśnienia, przesunięcia itd itp zatem musimy się uzbroić w cierpliwość
Nie wiem co takiego złego napisałem że mnie usunięto. Tam było chyba tylko tyle że nie ma się co stresować wystarczy czekać spokojnie na wzrosty i że my z Idolkiem tak właśnie robimy a jak spada to my przygotowane młotki i rozbijamy świnki skarbonki by dokupić akcji. To chyba nic złego hmm.