• Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i ruszamy na północ Autor: tomaslfc14 [5.173.250.*]
    Wtedy zacznie się prawdziwa gra pod wynik kwartalny za Q2.
    A co jeśli nie? No cóż, no to hak albo realizacja straty. Na szczęście niewielkiej w przypadku ceny 10 zł :)
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i Autor: ~Free [78.10.239.*]
    Trochę nie rozumiem tej retoryki . Czyli wyniki za 2Q same się nie wybronią i musi być gra pod nie, bo inaczej będzie strata?:)
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i Autor: ~Tref [37.47.231.*]
    Talie teksty pisze typowy łowca kilku stówek, nikt nie wie gdzie może być mocne odbicie, a czy raport będzie lepszy od q1, imo na 95% q2 będzie lepsze, ceny frachtu ładnie rosną i dalej będą rosnąć, kanał sueski zamknięty w marcu, wielkie braki w gospodarkach(większy wolumen kontenerów) rozmawiałem z znajomym co ma ciężarówki i wozi kontenery, na co narzeka? Brak dobrych ludzi do roboty
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i Autor: ~wisielec [194.120.84.*]
    Bankier ma to do siebie, że duża ilość negatywnych komentarzy oznacza e 90 % jedno - grupa graczy chce kupić tanio. Więcpisze co im ślina na język przyniesie negatywnego.
    Za 5 dni inna grupa ludzi (z tymi samymi IP często) wychwala tę samą spółkę.
    Spólka dała 46 gr dywidendy. Transport rośnie.
    Jak będa zbijać do 10 po prostu wykupić im akcje i niech zostaną bez nich. Będą "własne" odkupywać i cieszyć się, gdy będzie cena mało różna.

a co do zjawiska. Wejdźcie na POLTRONIC. porównajcie komentarze ludzi sprzed powiedzmy tygodnia i dziś. zapisując IP
    To samo zróbcie tu - dziś (z zapisaniem IP negatywów) i za tydzień (z nastrojem opinii z tego samego IP)

Sorki, ale podbijajcie do realnej ceny bez zbiórki, Panowie. A realna cena to 20-50 % więcej
  • Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i ruszamy na północ Autor: tomaslfc14 [5.173.241.*]
    Podbili na ponad +10%, a teraz stopniowo zaniżają. Albo podbili by pozbyć się reszty akcji, albo ten wyszczał to dopiero początek większego rajdu.
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł s Autor: ~Free [78.8.38.*]
    Czyli jak mówi powiedzenie ludowe "na dwoje babka wróżyła". Prawie jakbym czytał analizy specjalistów od AT;)
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł s Autor: ~wisielec [194.120.84.*]
    Nie na dwoje.
    Spółka dywidendowa z branży z rosnącymi przychodami.
    Podbili - sprzedali.
    Ludzie, co kupowali kiedyś po 10 zeta i mniej przestraszyli się, że koniec wzrostów i sprzedali nieco niżej. Nie chcieli po 14 - 13 , sprzedali (także mi) po 11 z groszami/ 12 z małymi groszami.

Jak ktoś nie zna sie na zagrywkach sterników, niech kupi po 2-3 dniach spadku i otworzy konto za miesiąc - dwa. Albo za rok.
    A jak sie ktos pasjonuje co dzień kursem, niech pamięta, że to nie bankrut i zatopic się nie da.
    Ale można bujać. Podbić - napalić ludzi - zacząć wyrzucać - wykorzystać słabszych psychicznie - odkupić niżej.
    A dystrybucja zdecydowanie wyżej.
    Chcesz żyć spokojnie - kup dziś (choć już podskoczyło, to może lepiej jutro? Ale jak jutro odpał sternik zrobi?) i daj zlecenie na sprzedaż po 15 zeta ważne pół roku. Na pewno będzie zrealizowane.
    Jak dasz po 18 - też nie jest to głupota. Tu na dwoje babka wróżyła.
    Ale 25 zeta... czekałbym na raport. Tyle nie musi osiągnąć.
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł s Autor: ~Free [78.8.79.*]
    Dzięki za radę, ale jestem day traderem i śledzę kursy spółek regularnie. Wolę zarobić 5 razy w ciągu kilku miesięcy po 20-30% na takich wahaniach jak ostatnio, niż czekać pół roku na 100%, które może nie nadejść;) Po prostu zawsze jest tak, że jedne akcje są w dołku a drugie na lokalnej górce i żal nie korzystać z takich sytuacji. Tutaj była przecena dlatego się zainwestowałem w spółkę. 15 zł, to było już dla mnie było za drogo., dlatego jak się skorekciło to brałem po 11-12 zł , przewidując ze stosunkowo szybko tutaj odbije.
  • Re: Osobiście uważam, że w okolicach 10 zł się odbijemy i ruszamy na pół Autor: ~Anavrin [5.184.79.*]
    Gdybym ja miał akcje do sprzedania, to wykorzystał bym wyniki za 2q, które będą na pewno bardzo dobre, pchnął kulę dalej w górę, dając sygnał Kupuj. Popyt wywindowałby cenę do 18-20 PLN i w tych rejonach robił dystrybucję, na dużej płynności. Na obecnych poziomach zupełnie jej nie ma. Na razie nie ma mowy i dystrybucji. Może sternik trochę upuścił na górce, by zebrać na korekcie. Teraz ma więcej i patrząc na idealne dwie korekty, wykonane do zniesienia fibo 78,6, daje do zrozumienia, że ruch wzrostowy jest zdrowy i będzie północ. Dzięki temu popyt się podłączy i wygeneruje ruch ceny w górę. Ponadto wskaźniki rsi, Stoch i macd nie wykazują żadnych dywergencji negatywnych. Tu sternik chce dalej iść w górę. Pozdrawiam.
[x]
ATCCARGO 0,64% 15,75 2025-10-06 15:26:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.