Witam. Przebywam właśnie na urlopie i niestety kolejny dzień widzę czerwień. Espi podane przez zarząd wspomina o zaprzestaniu świadczenia usług maklerskich dla klientów indywidualnych. Czy to nie jest po prostu realizacja decyzji KNF z 13 maja br? Że w okresie od 14 maja do 14 lipca mają wstrzymać obrót akcjami? Coś tu się wydarzyło nowego? Zarząd miał pozyskać nowego inwestora, który pokryje straty z zeszłych lat, przy czym w przypadku braku znalezienia, pokryje je z kapitału zapasowego. Jak rozumiem do dnia dzisiejszego nikogo nie znaleźli. Skąd ta nagła zwałka, ktoś mi wytłumaczy? Tylko proszę bez trollowania...
Przeczytaj dokładnie, czym zajmował się Copernik, bo "obrót akcjami" nie dotyczy ich akcji, a na odniesienie się do decyzji KNF mieli dwa miesiące i tak też zrobili, a hieny trolowe już żerują na niewiedzy panikarzy, którzy oddają im akcje ze stratą. Po prostu brawo dla tych niedzielnych ynwestorów.
Tak, oczywiście. Nie miałem na myśli akcji spółki, tylko akcji ich klientów. Przy czym od dobrych dwóch miesięcy już nimi nie obracali, co zresztą jest wymienione jako powód decyzji o zakończeniu świadczenia usług w tym obszarze. Tylko szkoda, że nie informują co będą zamiast tego robić. Naprawdę tu wszystko jest tak lakoniczne...
Info o którym mówisz jest znane od ponad 2 miesięcy. Dlaczego zatem kupiłeś te akcje? Bo ObserwatoR pisał, że akumulują? Dzisiejsze ESPI jest przecież wypełnieniem postanowienia z 14 maja... Teraz nagle Cię to uderzyło?
Inwestor miał pokryć karę od KNF 3,5mln zl, ale niestety nie ma go, więc spółka do piachu, akcjonariuszom nic nie zostanie po tym jak pojdzie wniosek o upadłość, takie moje zdanie. END.