• Skąd rezygnacja ? Autor: ~Rdr [78.31.214.*]
    Spółka niby ma przed sobą przyszłość, ogromne kontrakty, nowe sektory a nagle ni stad ni z owad prezes i wice rezygnują. Dziwna sprawa. Przypominam ze razem maja akcje spółki warta blisko prawie 26mln pln. Obyśmy dzisiaj nie mieli rekordowych obrotów podczas sesji.
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Zakar [46.134.140.*]
    Prezes Fojt który jest największym akcjonariuszem nie zrezygnował proszę czytać komunikaty ze zrozumieniem
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Re [31.60.118.*]
    Czytać potrafi, dramat
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Rdr [78.31.214.*]
    Potrafię czytać. Pan Wojciech Wika-Czarnowsk mający ponad 12% udziałów również opuścił zarząd w weekend
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~enzo1962 [31.0.46.*]
    Wika Nie opuścił zarządu tylko radę nadzorczą ,a może właśnie wejdzie do zarządu,poczekamy zobaczymy.
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~papa [193.35.47.*]
    zmiana statutu
    b)do § 3 Statutu Spółki dodany został ust. 4, 5, 6 i 7 o następującej treści:

4. „Akcje Spółki mogą być umarzane za zgodą akcjonariusza, którego umorzenie dotyczy, w drodze ich nabycia przez Spółkę (umorzenie dobrowolne).
    5. Spółka może nabywać własne akcje w celu ich umorzenia oraz dla realizacji innych celów wymienionych w art. 362 Kodeksu spółek handlowych.
    6. Wniosek o umorzenie należy złożyć do Zarządu. W takim przypadku Zarząd zaproponuje w porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia podjęcie uchwały o umorzeniu akcji. Umorzenie akcji wymaga uchwały Walnego Zgromadzenia. Uchwała powinna określać w szczególności podstawę prawną umorzenia, wysokość wynagrodzenia przysługującego akcjonariuszowi akcji umorzonych bądź uzasadnienie umorzenia akcji bez wynagrodzenia oraz sposób obniżenia kapitału zakładowego.
    7. W zamian za umarzane akcje Akcjonariusz otrzymuje wypłatę wartości akcji w terminie miesiąca od zarejestrowania uchwały o umorzeniu.”
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Zielu [5.173.137.*]
    Może jakiś fund albo inwestor azjatycki chce mieć swojego człowieka i robią dla niego miejsce
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    mi to wygląda na początek budowy holdingu
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Przecież wyraźnie widać że mamy tu do czynienia z pewną reorganizacją. Niedługo wszystko będzie jasne. Ja jestem spokojny.
    Idolek przecież widać że nie jesteś spokojny bo byłeś przygotowany by jeszcze dzisiaj rozbijać świnkę... Trochę żal no nie ?? Człowiek się przyzwyczaił dokupować. No trudno .. :(
    Hehehehehe ....
    No tak szczerze Zakar to jestem zaskoczony, że nikt nie wykonuje żadnych nerwowych ruchów. Ale spokojnie do końca sesji duuuużo czasu :)

Spokojnie jeszcze może się zacząć ... Ale fakt też jestem zdziwiony że nic się nie dzieje.
    a co się ma dziać?
    nakręcacie się i jeżeli będa jakiekolwiek spadki to sami je zrobicie, ew jakiś gruby was podpuści, widząc wasze nastroje.
    przy okazji przypominam, ze w piątek otwarcie kolejnych przetargów wagonowych, a kolejne 10 sierpnia.

Czekamy że skarbonkami bo nie wiemy czy rozbijać haha
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~B921 [87.248.64.*]
    Andrzej Raubo zajmuje się Pozbud OZE i Pozbud Hydrotechnika. Jego nie obchodzą ani wagony ani stolarka.
    Z kolei Wika Czarnowski ma pakiet akcji kupiony od Andrzejaków. W dodatku był tylko w radzie nadzorczej czyli ze spółką miał tyle wspólnego co nic.
    Dodatkowo Wika Czarnowski ma swoją firmę, która robi ogrodzenia: Zalu. Może będą chcieli włączyć ją do Pozbudu? Kto wie...
    72 tys obrotu na tym spadku
    jakis drobny puscil w gacie
    Inwestor :) To my z Zakarem podpuszczamy :) Poniżej 3,90 skarbonka i młotek czekają :D
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~re [37.30.100.*]
    Swoją drogą polecam Zalu , nie wiedziałem o tym co kolega napisał.
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~WaldekKonopka [37.247.212.*]
    Moje uszanowanie drodzy inwestorzy! Może tu na Pozbudzie będzie jakiś zysk, ale i tak nie wcześniej jak za 5,6 lat. Z mojej strony mogę polecić wam prawdziwą perełkę na naszym rynku jaką jest... JSW!!! Pewny zysk, zero nerwów!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.181.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Janusz [185.234.234.*]
    To powodzenia. Samych zysków na jsw
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~Drago [91.237.85.*]
    Nie po to kupowal prawie 300tys akcji zeby ta rezygnacja oznaczala cos negstywnego, czytajcie uwaznie inf o Pozbudzie, transfirmacjacw Holding rozpoczeta! 3majmy kciuki, cierpliwosc na giełdzie jest wskazana kiedy posiadamy akcje firmy ktora hest tak naprawde na poczatku swojej ekspansji:)Tak jak posalem kiedys , jak zrealizuja wiekszosc plabow to....tutaj beda placone dywidenty w ...cenach zakupu akcji!! Sprzed kilku miesiecy....
  • Re: Skąd rezygnacja ? Autor: ~gonzo [83.28.224.*]
    też tak uważam. milion ponad wydał na akcje, to się bardziej liczy.
[x]
COMPREMUM 0,22% 0,93 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.