Spółka niby ma przed sobą przyszłość, ogromne kontrakty, nowe sektory a nagle ni stad ni z owad prezes i wice rezygnują. Dziwna sprawa. Przypominam ze razem maja akcje spółki warta blisko prawie 26mln pln. Obyśmy dzisiaj nie mieli rekordowych obrotów podczas sesji.
zmiana statutu b)do § 3 Statutu Spółki dodany został ust. 4, 5, 6 i 7 o następującej treści:
4. „Akcje Spółki mogą być umarzane za zgodą akcjonariusza, którego umorzenie dotyczy, w drodze ich nabycia przez Spółkę (umorzenie dobrowolne). 5. Spółka może nabywać własne akcje w celu ich umorzenia oraz dla realizacji innych celów wymienionych w art. 362 Kodeksu spółek handlowych. 6. Wniosek o umorzenie należy złożyć do Zarządu. W takim przypadku Zarząd zaproponuje w porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia podjęcie uchwały o umorzeniu akcji. Umorzenie akcji wymaga uchwały Walnego Zgromadzenia. Uchwała powinna określać w szczególności podstawę prawną umorzenia, wysokość wynagrodzenia przysługującego akcjonariuszowi akcji umorzonych bądź uzasadnienie umorzenia akcji bez wynagrodzenia oraz sposób obniżenia kapitału zakładowego. 7. W zamian za umarzane akcje Akcjonariusz otrzymuje wypłatę wartości akcji w terminie miesiąca od zarejestrowania uchwały o umorzeniu.”
Idolek przecież widać że nie jesteś spokojny bo byłeś przygotowany by jeszcze dzisiaj rozbijać świnkę... Trochę żal no nie ?? Człowiek się przyzwyczaił dokupować. No trudno .. :(
Hehehehehe .... No tak szczerze Zakar to jestem zaskoczony, że nikt nie wykonuje żadnych nerwowych ruchów. Ale spokojnie do końca sesji duuuużo czasu :)
a co się ma dziać? nakręcacie się i jeżeli będa jakiekolwiek spadki to sami je zrobicie, ew jakiś gruby was podpuści, widząc wasze nastroje. przy okazji przypominam, ze w piątek otwarcie kolejnych przetargów wagonowych, a kolejne 10 sierpnia.
Andrzej Raubo zajmuje się Pozbud OZE i Pozbud Hydrotechnika. Jego nie obchodzą ani wagony ani stolarka.
Z kolei Wika Czarnowski ma pakiet akcji kupiony od Andrzejaków. W dodatku był tylko w radzie nadzorczej czyli ze spółką miał tyle wspólnego co nic.
Dodatkowo Wika Czarnowski ma swoją firmę, która robi ogrodzenia: Zalu. Może będą chcieli włączyć ją do Pozbudu? Kto wie...
Moje uszanowanie drodzy inwestorzy! Może tu na Pozbudzie będzie jakiś zysk, ale i tak nie wcześniej jak za 5,6 lat. Z mojej strony mogę polecić wam prawdziwą perełkę na naszym rynku jaką jest... JSW!!! Pewny zysk, zero nerwów!!!
Nie po to kupowal prawie 300tys akcji zeby ta rezygnacja oznaczala cos negstywnego, czytajcie uwaznie inf o Pozbudzie, transfirmacjacw Holding rozpoczeta! 3majmy kciuki, cierpliwosc na giełdzie jest wskazana kiedy posiadamy akcje firmy ktora hest tak naprawde na poczatku swojej ekspansji:)Tak jak posalem kiedys , jak zrealizuja wiekszosc plabow to....tutaj beda placone dywidenty w ...cenach zakupu akcji!! Sprzed kilku miesiecy....