• 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~2linki [37.109.33.*]
    Patrząc na mapę i stosując zasadę "województwo stacji + mniejsze ościenne" według mnie rozkłada się to tak:

WSSE Olsztyn - warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie, pomorskie
    WSSE Rzeszów - podkarpackie (cyt. "i inne w miarę możliwości" myślę, że np. lubelskie i świętokrzyskie)
    WSSE Łódz - łódzkie

Pozostałe to :

WSSE Katowice - ślaskie, małopolskie, opolskie
    WSSE Gorzów Wielkopolski - zachodniopomorskie, lubuskie, dolnośląskie
    WSSE Warszawa - mazowieckie

Pozostało wielkopolskie, które jest za duże żeby je przypiąć do mazowieckiego. Może wkrótce się dowiemy.

Poniżej artykuł o przeciążeniu WSSE Olsztyn (takie odniosłem wrażenie) które sekwencjonuje 4 województwa.

https://biotechnologia.pl/biotechnologia/mgr-sylwia-krzetowska-sekwencjonowanie-wirusa-sars-cov-2-to-zmudny-i-pracochlonny-proces,21007
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~Labo [37.225.28.*]
    Słabo. Przeciętnie. Stanęli na 3 labo. A myślałem ze pokryją caly kraj i będą mieć monopol.
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~2linki [185.25.122.*]
    Genxone ma 50% udział w sekwencjonowaniu. Tak się buduje fundamenty. Jest dobrze.
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~Labo [37.225.28.*]
    W krajowym rynku???
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~2linki [37.109.33.*]
    Minimum 5% dodatnich próbek z 8 województw jest sekwencjonowane w technologii nanoporowej. Dla GenXone oznacza to stały przychód z wykorzystywanych przez sanepid odczynników.
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~eh [78.11.247.*]
    sekwencjonowanie w koncu zawita tez do laboratoriow szpitalnych
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~Umoczony [31.0.0.*]
    2linki, świetna robota. Obstawisz kurs na koniec sierpnia ?
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~2linki [37.109.33.*]
    Po wynikach za Q2 obstawiam czwórkę z przodu. Kurs 30 przejdzie do historii. Zapowiedż 4 fali +20%. Nanobiome i projekt z NCBiR to kolejne poziomy. Udana komercjalizacja w/w projektów (niecovidowych) będzie miała kluczowy wpływ na postrzeganie przez inwestorów i wtedy przebijamy kapitalizację 200 mln.
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~up [31.0.52.*]
    Moim zdaniem masz zbyt optymistyczne prognozy ale jeśli zysk kwartalny przekroczy 3mln to zobaczymy czwórkę z przodu
  • Re: 3 labolatoria 8+ województw Autor: ~Dok [37.225.51.*]
    Przy zysku 3m za kwartał zobaczysz co najmniej 5 z przodu. Osobiście wątpię by taki wypracowali ale na razie malo wiemy o marzach na corowych produktach i uslugach. Plus na pewno robią nadal testy. Kto wie kto wie.
[x]
GENXONE -2,81% 5,54 2025-10-14 16:32:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.