Oferta Wykonawcy została wybrana jako najkorzystniejsza w postępowaniu prowadzonym przez Spółkę Restrukturyzacji Kopalń S.A. na roboty górnicze związane z przywróceniem funkcjonalności i bezpiecznego użytkowania chodników wodnych i osadników. Wartość oferty wynosi 2.724.999,91 zł brutto. Wykonawca jest zobowiązany przesłać podpisaną umowę Zamawiającemu do dnia 23.07.2021r.
Czyżby niedługo się sprawdziło co pisałem? Że 20 zł będzie szybciej niż niektórzy myślą? Jeśli w tym roku przebijemy 30 zł to droga otwarta w kierunku 150 bo po tyle to powinno chodzić.
Spokojnie. Poczekajmy na kolejne umowy. Mysle, ze przetargów jest na dobrą duza banke. Pytanie ile z nich uda sie wygrac:) poczekajmy jeszcze na wyniki q2 i zakup gruntów we wrzesniu:) z tym 150 byłbym ostrożny ale 20 jest możliwe w przeciągu roku.
Dawno się nie udzielałem, ale dzisiejszy komunikat warto skomentować.
Widać, że spółka realizuje przyjętą strategię.
Uzyskane zlecenie pozwoli na budowanie kompetencji w zakresie podpisanej z Minutorem umowy o współpracy.
Patrząc w dalszej perspektywie, coś na terenach po kopalnianych będzie stawiane i raczej nie będą to budynki mieszkalne lecz lekkie konstrukcje: farmy fotowoltaiczne, hale przemysłowe.
Zawarte z Minutorem konsorcjum może w pełni rewitalizować obszary pogórnicze jednocześnie stawiając wspomniany przeze mnie powyżej konstrukcje i na to wszystko może wyłożyć duże pieniądze EU.
Czas pokaże w którym kierunku to pójdzie niemniej sądzę, że wspomniane 20PLN, faktycznie może być dość szybko.
3gr czyli obecne 24 zł.. Było bez żadnego hallo...... Obecne wyniki.... Kasa która posiada spółka mokre zadłużenie.... Przejęcie spółki i jej technologi naswietlen..... Fabryka w 2023 .... Plac już jest i chyba nawet zaczęli ja stawiać..... O jakim 20 zł mówisz 50 zł... To minimum.... Szkoda że że to ziamem o więcej po 5zl z hakiem bo chętny był co wystawiał po 5 tys ale obecna cena nadal jest śmieszne