Ja bym pogadał...
Dwa kwartały IMO nie skreślają spółki, ważne by było wyjaśnienie dlaczego i jakie są perspektywy.
IMO jakiś powód jest, raczej nagle nie zbankrutują.
Azbeściak nie wiem czy zdążysz pogadać z prezesem bo niejaki Marek tutaj już od ponad roku zbiera na niego papiery i zapowiada że w końcu złoży do KNF ...ja go namawiam by jak ma dowody poszedł na policję i do prokuratury ale jakoś się wykręca buhaha
też czekam na ten czat. Wyniki wynikami, ale dlaczego nie ma żadnej komunikacji ze spółki, mówiącej co się dzieje, nad czy pracują, na jakim są etapie.. chyba jest jasne, że jako akcjonariusze chcielibyśmy co jakiś czas (częściej niż aktualnie) takie informacje otrzymywać, w szczególności z racji dwóch ostatnich kwartałów.
Będzie raporcie 12 sierpnia....a co do czatu to pierwsze pytanie ..czy marek jest zwolnionym szfagrem prezesa że tak uwział się na geo...bo kiedyś ktoś pisał tak o marku
O co wy chcecie pytać tego gościa? Wszystko ładnie opisuje w raportach, tylko czytać nie potraficie, zerknijcie na zakładke z opisem ryzyka i bęc, wszystko jasne...
Żałosny jest poziom komunikacji tej spółki. Albo nic nie ogarniają na temat relacji inwestorskich i maja to w doopie albo im zależy na niskim kursie, żeby kogoś większego zwabić. Naprawdę spółka z zyskiem 14 mln w zeszłym roku mogłaby spokojnie wytłumaczyć jakiś są powody tej sytuacji i byśmy tu 10 nie zobaczyli.
Ale zapomnijcie o tych 14 mln. To bylo w cenie. Trzeba bylo wtedy cashowac.teraz sie szykuje 2mln za rok, brak dywidendy, jakies inwestycje o ktorych slychac ze maja byc , ale zadnych informacji. A jesli maja byc to za co? Mowili o 50 mln inwestycji.w kasie maja 15. Skad reszta?kredyty, emisje?jesli emisje to jakie? Kto szanujacy swoje pieniadze chcialby miec akcje takiej spolki? Nic nie wiadomo. Dlaczego przy tych samych mocach przerobowych spolka ma zjazd w wynikach rzedu 70%? A moze juz nie ma takich mocy jak w '20? Domysly i czarna informacyjna dziura.
Po to właśnie fujaro chcemy pogadać z prezesem.
Jak dla mnie obecna sytuacja z niskimi zyskami, brakiem komunikacji i obecnym kursem akcji jest nadto czytelna.
Jeśli do tego dołożymy prezesa i jego żyłkę spekulanta , to nie trzeba już nic tłumaczyć po co jest to wszystko.
Ale co ty próbujesz w koncu powiedziec? Sam postawiłeś 5 pytań, a teraz chcesz dowodzić, że nie ma o co pytać? Nikt nie zapomni o 14 mln, bo te 14 mln były wynikiem do zrobienia w zeszłym roku, a w tym roku kaszana. Wiec chcielibyśmy wiedziec co się stało ze tak słabo i co maja zamiar zeobić, żeby wróciło na dobry tor. Sektor jest atrakcyjny, czynniki zewnętrzne sprzyjają, wiec jak ktoś chce uzyskać ekspozycje, to może chciec mieć Geotrans jeżeli będzie wiedział na czym stoi, a w tym chociaż trochę może pomoc komunikacja z prezesem. Ludzie naprawdę pompują pieniądze w spółki z dziewiątym stratnym kwartałem mając nadzieje na przyszłe zwroty, a nie mając pewności ze model biznesowy może w ogole działać Tutaj ewidentnie może działać tylko coś poszło nie tak. Dla mnie absurdalne jest ze wyniki peca na łeb na szyje dwa kwartały, a zarząd siedzi i pierdzi w stołek zamiast uspokoić inwestorów, wiec ciesze się ze jest chat.
wiele pytań ale ja bym chciał wiedzieć co dokładnie się stało z emisją. kto odszedł od stołu i dlaczego. i może zdradzi kto. i co brakowało że rozmowy się zakończyły. bo wtedy pieniądze leżały na ulice i wszyscy zbierali. i dlaczego zarząd zrobił mały zakup dzień przed ogłoszenie o rozmowie o emisje, bo to optycznie bardzo brzydko wyglądało, a instytucje finansowe na takie naiwne kroki patrzą, myślą swoje.
na tym poziomie często prawdę nie dostaniesz, ale da rade wyczuć od tego co ktoś powie a wtedy masz jakieś pojecie o co albo jak to faktycznie poszło. często wystarczy samo to. jeśli są jakieś wątpliwości to nie ma żadnej wątpliwości.
Zakup przez maslanke 1000 akcji a nastepnie sprzedaz kilkuset tysiecy akcji to jedno z moich pytan na czacie. Spokojnie. Jeszcze trzeba zapytac jak to jest ze maslanka zapewnia ze sprzedaz akcji bez zwiazku z sytuacja spolki a nastepnie spolka notuje dwa bardzo slabe kwartaly. Trzeba zapytac dlaczego fundusze nie chcialy wziac udzialu w emisji akcji. Fundusze z reguly przeprowadzaja doglebne analizy spolki i ciekawe jakie byly powody rezygnacji funduszy. Trzeba zapytac czy w calej historii spolki juz mialy miejsce slabsze kwartaly spowodowane zla pogoda bo nigdzie takich informacji nie mozna znalezc.