Czy coś tej spółce grozi? rok albo już 2 lata temu wychodziłem na tych poziomach ale miesięczne raporty wykazywały 1/3 tego co dziś. ktoś coś wie że wyniki były rozczarowaniem czy to zwykła korekta która się tak przeciąga jak na wielu innych spółkach w ostatnim czasie?
Ciężko powiedzieć, trochę martwi mnie brak premier (mimo deklaracji że w kolejce mają kilkadziesiąt gier). Z drugiej strony mamy za sobą rekordowy drugi kwartał i wysoki kurs dolara. Na poziomie na którym jesteśmy pojawił się popyt, ale przewiduję że będzie boczniak do momentu opublikowania raportu za drugi kwartał.
W tym miesiącu na Boombit Games premiera Super Hero flying School i premiera gierki na Tapnice (nie pamiętam nazwy, ale pojedynki na przeciąganie liny samochodami), premiera od Tapnice w tym tygodniu.
Więc są premiery, bardziej martwi brak rozwoju Hunt Royale, która miała taki obiecujący start....
Pograłem trochę w HR i wg mnie rozwój idzie w złą stronę. Skupili się na dodawaniu nowych postaci, zamiast rozbudować grę w nowe tryby rozgrywki i mapy. Przez to gierka najzwyczajniej w świecie się nudzi...A szkoda, bo potencjał i oceny są bardzo wysokie.
Nie rośnie bo jest mały wolumen czyi mało znana spółka czyli małe zainteresowanie. Jak nie rośnie, to krótkoterminowi wychodzą ze spółki bo potrzebna im szybko kasa. Sytuacja się zmieni wraz raportem miesięcznym/rocznym i dywidendą, narazie to jest tylko sposób na oszczędzanie, dokupuje trochę co miesiąc .
Ktoś większy sprzedający chyba myśli że Bbt to tylko HR a przecież jest cały HC . Ubytek z HR w tym miesiącu może być najwyżej 100 -200 k usd to będzie wyrównane kursem, swoją drodą HR powiinni w przyszłym miesiącu już zaktualizować, żeby znowu piął się w rankingach