Na wzrosty nie ma szans, więc nie pisz bzdur. Nawet gdyby ktoś chciał podbić to nie pozwolą mu na to zarządzający spółką. To oni blokują każdą próbę podniesienia ceny kursu akcji.
Ja okupilem się jeszcze przed dywidendą po 3.25 i 3.27 . Komputer zaniżający kurs stracił sporo akcji. Ciekawe jest to że Paulinka zamilkła gdy komputer już nie odważył się zejść poniżej 3.26 gdzie ciagle wystawialem mu zlecenia kupna po 3.26. Zobaczymy czy uderzą jeszcze na dalsze spadki. Mialem i mam zamiar kupić 100000 akcji jesli zejdą do okolo 3 zl
Rzeczywiście pełen sukces - kurs nie zszedł poniżej 3,26! Jest się z czego cieszyć! Tylko bądź obiektywny i porównaj obecną sytuację na kursie z tym co tu miało być wg zeszłorocznych wpisów chociażby. Tak wiele spółek ,czasami zupełnych bankrutów mających tylko straty urosło przez ostatnie 2,3 lata po 100 i więcej %.Po co kupować takie coś? Czy widać tu jakieś sygnały ze coś może się zmienić na lepsze? Bo ja na razie nie widzę.
Wybacz, ale jakoś mnie nie przekonałeś. Od ładnych paru lat piszę na forum tej spółki że to trup zarządzany przez hochsztaplerów nie dający nadziei na zarobek. A z drugiej strony tylko zmieniające się nicki że akumulacja, zaraz wystrzał i w ten deseń. A lata mijają a gdzie jest kurs to na wykresie widać. Nie widać tylko tych wczorajszych optymistów. I tylko się zastanawiam czym się kierują ci nowi kupujący akcje MDI.
Ja nie chcę nikogo przekonywać. Na innych wątkach zachęcalaś do kupna jsw. Ja jsw kupowalem jak cena spadała poniżej 15 zl a komputery dolowaly kurs dalej . Teraz wolę kupować przecenione mdi niż jsw . Z wymienionych przez ciebie spolek mam jeszcze Bogdankę bo tam bez wiekszego ryzyka zarobię w ciagu roku 100 %
Rzeczywiście nie ma żadnej nadziei na wzrosty ceny kursu tych akcji. Spadki są pewne. Jednak, kto nie chce się stąd uwolnić po 3 zł, może 2 zł z czymś niech czeka. Coroczna dywidenda będzie około 5 gr. Wzrostów nie będzie. Spadki będą. Ale przecież dywidenda 5 gr jest prawie pewna.
Marian dobrze to napisał. Świetnie odczytał istniejącą sytuację. Spadki kursu mówią tak wiele. Czyli jest źle ze spółką. Nie ma konkretnego zysku już od dawna. Idą potężne spadki ceny tych akcji.
Dziwią mnie Wasze wpisy, macie utopioną kase tutaj i trąbicie, że tak wielka lipa :) jeśli taka lipa to sprzedajecie akcje i Was tu nie powinno być i po co takie gadanie , a tymczasem MDI ma kolejny kontrakt , firma dziala , cena spada a czemu ? hmm napewno nie dzieki Wam :) ja mam troszke i zamierzam trzymać ok 5 lat , a jak spadnie do 3 zł to dokupie jakiś pakiecik , jak spadnie niżej to znowu dokupie :)
Proponuje by zabrali głos osoby które maja jakąś wiedzę od środka a nie tylko że jest lipa bo cena spada , pozdro i Wasze zdrowie ;)
Autor: ~Spoko [80.49.171.*] 2021-08-02 19:32 Ja nie chcę nikogo przekonywać. Na innych wątkach zachęcalaś do kupna jsw. Ja jsw kupowalem jak cena spadała poniżej 15 zl a komputery dolowaly kurs dalej . Teraz wolę kupować przecenione mdi niż jsw . Z wymienionych przez ciebie spolek mam jeszcze Bogdankę bo tam bez wiekszego ryzyka zarobię w ciagu roku 100 % Nie ma to jak "dobra" decyzja inwestycyjna. Dziś widać jaka ona była dobra. Jeśli autor postu odpisze, to i tak będzie przekonywał że za chwilę, za momencik kurs MDI wystrzeli bo przecież podpisali tyle kontraktów a poza tym jest strasznie tanio. Albo nic nie odpisze bo zapomniał.
Na Bogdance plan zysku wykonany o wiele wcześniej niż myślałem. Teraz za zysk chcę kupić mdi lecz nie chce spaść do mojego poziomu zakupów. Na mdi inwestuje długoterminowo więc dla mnie spadki są na korzyść. Moje pierwsze zlecenie kupna stoi na 2.86, 30000 szt. Pozdrawiam wytwałych akcjonariuszy