Po całej tej wyprzedaży na rynkach może się okazać ze zniknęło z wolnego obrotu kilkaset tys. akcji :)) Przecież lepiej się kupuje w dół niż w górę ... wiec takie posunięcie było by logiczne :))
Czy ten kto mi dał łapkę w dół napisze coś więcej ?? Dla mnie to logiczne że jak ktoś ogłaszał zakupy 260k akcji po 4,01-4,02 tydzień temu to może tez chcieć kupować taniej i będzie mu to przychodzić łatwiej :)) Jak ktoś ma inną koncepcję to poproszę by napisał swoje przemyślenia ..
Ale gracze sami są sobie winni jak wczoraj i dzisiaj na otwarciu koniecznie chceli sprzedać dużo poniżej 4 zł to przecież nikt im nie bronił... Kto wie czy w kolejnych dniach nie będzie ćwiczony wielokrotnie ten numer ...tak jak napisał Kr przecież łatwiej kupuje się w dół :))
Ostatecznie to wspinające się zlecenie na pod koniec już tylko 21k dokonało zakupu po 4,05 .... wcale nie zależało komuś by kupić jak najtaniej ale po prostu by kupić w dobrej satysfakcjonującej go cenie :))
Wczoraj na dogrywce ustawiłem zlecenie za 3,80, ale jakiś dobry człowiek sprzedał mi akcje za 3,74. Wcześniej nie miałem okazji, więc dziś chciałem tak oficjalnie. Dzięki ci dobry człowieku! ;)
To nie są ,,dobrzy,, ludzie ,uważam takie składanie zleceń(n.p 20000 tys po 3.7 na otwarcie)za objaw nieudolności albo wręcz masochizmu inwestycyjnego,ale każdy może robić z własną kasą co chce,nawet chociażby dzisiaj widać było inteligentne,nieśpieszne zbieranie papiera,który po odpowiednio długim oczekiwaniu pojawił się na podaży pod koniec sesji.
A mnie zdziwiło jak na koniec te wszystkie zlenienia od 4,04 do 4,08 które były na K każde po 2k zostały powoli zrealizowane. Niby nie dużo to raptem było 10k w sumie ale to dla mnie dziwne ja już nie mam odwagi nic sprzedawać.
Ja rozumiem te 5 zleceń kupna po 2k od 4,04 do 4,08 co grosik.... tu wszystko jasne ktoś położył zaczekał i prawie wszystko dostał. Nie rozumiem tylko sprzedających przecież oni tych akcji już nie zobaczą podobnie jak to było w przedziałach od 3,70 do 3,80 - 3,90 - 4,00 w ciągu ostatnich paru dni...