To chyba najbardziej stabilna spolka na gwp. Dzis to jest dzis. Odreagowuje wszystko wiec i tu sie cos podzialo. Ale oddali najwięksi desperaci i bojazliwi. Spokojnie poczekaj
jaki sens ma okreslanie spolki jako "stabilnej" przez pryzmat kursu na gieldzie? uwazasz, ze kurs zawsze wiernie podaza za sytuacja finansowa spolki? dzisiejszy spadek Cie przerazil? popatrz na spadki w usa, General Electric -4,38%, Boening -4,94%, Mastercard -5,6%. czyli co, te spolki tez niestabilne? przy takiej kapitalizacji alumetalu takie zmiany nie sa niczym niezwyklym.
@Darek "najbardziej stabilna spolka na gpw" tutaj to troche przesadziles ;)
Poprawiam: Kurs spółki Alumetal zawsze zachowywał się stabilnie. Akurat nie należę do bajaźliwych, nie oddałem wczoraj żadnego papiera. Jestem wściekły, na portfelu ogólnie mam niżej ok 120k od wczorajszej sesji, a od 3 tyg. ponad 200k. Zobaczymy zatem do końca tyg. zachowanie tego waloru.
Spadek tylko i wyłącznie wskutek ogólnej mocnej korekty plus wykorzystanie przez mocny kapitałowo fundusz na złamanie SL i zdjęcie akcji w promocji. Co do wyników za 2Q to będa znakomite. Chyba o powtórkę z 1Q bedzie cięzko ale bedzie to 2 najlepszy w historii spółki kwartał.
Widziałeś wstępne wyniki, jest ok! Dobrze, że nie spanikowałem i nie opchnąłem papiera, ale to zasługa browarów, akurat po "łykendzie" leczyłem 3 - dniowego kaca.