• Trudno! Autor: ~CCCP [83.6.29.*]
    Społka sprawiała wrażenie stabilnej, jednak okazała się, że taką nie jest.
  • Re: Trudno! Autor: ~Darek [37.225.22.*]
    To chyba najbardziej stabilna spolka na gwp. Dzis to jest dzis. Odreagowuje wszystko wiec i tu sie cos podzialo. Ale oddali najwięksi desperaci i bojazliwi. Spokojnie poczekaj
  • Re: Trudno! Autor: ~greenhorn [109.89.177.*]
    jaki sens ma okreslanie spolki jako "stabilnej" przez pryzmat kursu na gieldzie? uwazasz, ze kurs zawsze wiernie podaza za sytuacja finansowa spolki? dzisiejszy spadek Cie przerazil? popatrz na spadki w usa, General Electric -4,38%, Boening -4,94%, Mastercard -5,6%. czyli co, te spolki tez niestabilne?
    przy takiej kapitalizacji alumetalu takie zmiany nie sa niczym niezwyklym.

@Darek
    "najbardziej stabilna spolka na gpw" tutaj to troche przesadziles ;)
  • Re: Trudno! Autor: ~CCCP [83.6.29.*]
    Poprawiam:
    Kurs spółki Alumetal zawsze zachowywał się stabilnie.
    Akurat nie należę do bajaźliwych, nie oddałem wczoraj żadnego papiera. Jestem wściekły, na portfelu ogólnie mam niżej ok 120k od wczorajszej sesji, a od 3 tyg. ponad 200k. Zobaczymy zatem do końca tyg. zachowanie tego waloru.
  • Re: Trudno! Autor: ~MC [5.185.24.*]
    Pytanie czy są powody fundamentalne do spadku- wyniki perspektywy rekomendacje ? Czy tylko fundusz wychodzi i po wyprzedaży powrócą wzrosty ?
  • Re: Trudno! Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Spadek tylko i wyłącznie wskutek ogólnej mocnej korekty plus wykorzystanie przez mocny kapitałowo fundusz na złamanie SL i zdjęcie akcji w promocji. Co do wyników za 2Q to będa znakomite. Chyba o powtórkę z 1Q bedzie cięzko ale bedzie to 2 najlepszy w historii spółki kwartał.
  • Re: Trudno! Autor: ~aleks [31.130.97.*]
    Spółka jest tania i warto ją trzymać.

Kurs jest pod presją delty.

Za rok będzie ładna dywidenda.

Aluminium jest metalem perspektywicznym i nowoczesna gospodarka bez niego się nie obędzie.
  • Re: Trudno! Autor: ~CCCP [83.6.60.*]
    Widziałeś wstępne wyniki, jest ok! Dobrze, że nie spanikowałem i nie opchnąłem papiera, ale to zasługa browarów, akurat po "łykendzie" leczyłem 3 - dniowego kaca.
[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.