Podejrzewam że właśnie nikt nie sypie i dlatego zjeżdżają coraz niżej. Po prostu liczą że komuś puszczą zwieracze i sprzeda. Czy wy nie czytacie uchwał i nie przeglądacie stron spółek w które wkładacie kasę? Na stronie IDH jest jasno napisane że seria A1 zawiera 2.201.000 szt. akcji a tylko 1.500.775 szt. jest notowanych. Więc do wyliczenia kapitalizacji trzeba by liczyć następująco: Z serii A1: 700.225 x 0,05 zł + 1.500.775 x 5,88 zł na chwilę obecną Seria B1 zawiera 10 000 000 akcji x 0,05 zł które nie są notowane Akcjami które nie są notowane mogą sobie handlować poza rynkiem zarówno po 0,01 zł jak i po 100 zł za akcję i na kurs to nie powinno mieć żadnego wpływu bo liczy się wartość z emisji. Sumując to wszystko, mamy około 9,3 mln kapitalizacji. Gdyby wprowadzili do obrotu pozostałe akcje z serii A1 to wtedy kapitalizacja by się zwiększyła do około 13,5 mln co nadal jest śmieszną wyceną. Czyli mówiąc wprost - kto zbierał, a nie zesrał się i nie sprzedał na stracie to zarobi i to dużo.
No nie wiem czy nam się cieszyć z tego postu, czy jak to niektórzy... wykasować to..
WŁAŚNIE ZMARNOWALES KUNA 2 MIESIĄCE MOJEJ CIĘŻKIEJ BŁAZENADY NA FORUM!!!!!
Nie lubię Cię!!!! Aż do czasu kiedy mi przejdzie!!!!
...
...
Dnia 2021-07-18 o godz. 14:34 ~KTosia napisał(a): > No nie wiem czy nam się cieszyć z tego postu, czy jak to niektórzy... wykasować to.. > > WŁAŚNIE ZMARNOWALES KUNA 2 MIESIĄCE MOJEJ CIĘŻKIEJ BŁAZENADY NA FORUM!!!!! > > Nie lubię Cię!!!! Aż do czasu kiedy mi przejdzie!!!! > > ... > > ...
Przyznam, że na rękę mi było wycie co niektórych bo zbierałem, ale już skończyłem i jak kurs osiągnie 100 zł to przytulę równą bańkę, ale w perspektywie następnego roku czy dwóch tutaj powinno być znacznie więcej biorąc pod uwagę inwestycje jakie firma poczyniła :)
Dnia 2021-07-19 o godz. 06:05 ~Si napisał(a): > Az jestem ciekaw tez trochę zbieralem pi 6 uzbierało sie trochę ale taki bogaty jak Ty nie będę
Ja mam i tak wyższą średnią tylko więcej akcji bo cały czas zbierałem nawet jak inni wywalali przed scaleniem. W takie spółki wrzucam sobie to co zarobię na innych z 2 - 3 dni wzrostów. Mam jeszcze kilka spółek które w ciągu 2 - 3 lat powinny dać kilka tys % zarobku, a zeszły rok miałem fajny bo na całym portfelu miałem 300% zarobku :) Wyciągnąłem już to co włożyłem, a zostawiłem czysty zysk z zeszłego roku i to ma mi zapracować na emeryturę. Miałem nadzieję że w przyszłym roku na 40 urodziny sobie sprawię taki prezent ale jak potrwa to rok czy dwa dłużej to też się nic nie stanie. Mój cel to 10 mln, a że nie jestem rozrzutny to wrzucając 10 mln w spółki dywidendowych arystokratów, będę mógł spokojnie żyć z samej dywidendy ;)