podałeś wszystkie wyhuśtane min 4-5 razy a nawet i 8 razy od covid dołka. Kolega podpowiedział żeby obstawić coś co jest po długoletnim trendzie spadkowym i go niedawno odwrócili lub odwracają. Podał 3-4 takie spółki, budowlana, handlowa i bank nawet fajnie wygląda a na zagranicznych rynkach szeroko pojęta energia.
Pid jakimś artykułem czytałem że on stabilnie w ZUS zainwestował - boję się że to DRACHA Draxar szaleje już z ZUSem a potem VAT dorzuci :)
Dla mnie lepiej żeby nie spieprzyli wejścia saule z blumetangiem uhyeca też coś kombinują no i mam jeszcze poltronic ,Sonka ,draw distansa ,forka ,ogólnie takiego mixa .Ale główny to x.
Najważniejsze żeby mądrze to rozłożyć i nie kupic jakiegoś bagna.
nie wiem dlaczego mi ucina wpisy ale miało być tak:
IZS - ciekawe
ATT - wykres, wodór BBD - pojawiają się reko odwróconego trendu, wreszcie zyski się pojawiły, 20zl na akcje zamrożone w aktywach w centrum Warszawy, większość obligacji spłaconych a dług coraz mniejszy PXM - zlecenia pana K.....
Jeszcze z 2-3 wytypuj pod korektę i zbieraj co twoje.
Ostatnio firmy w których pojawia się JC to średnio się zachowuja pod względem wzrostów. Rynek nie reaguje z tak dużym entuzjazmem albo co najwyżej szybkie "pump and dump". Moim zdaniem jest przesyt. Zerknij co się dzieje z kursami np. KBJ, BBA
Ciekawe czy urosnie jak artefix mundi tyle ze teraz to moze byc juz ciezko zebrac wiekszy pakiet ci co nie kupili , tylko tak dla informacji .https://twitter.com/raggedgames/status/1423320579818598401?s=21
zgaduje ze gaming to czeka jeszcze jedna spora fala zjazdu wiec te spompowane az tak bardzo tego nie odczuja ale ci mniejsi co juz oddali cale wzrosty z 2020 to beda mialy masakre a jest tych spolek troche. wogole gaming siadl i tylko niektore sie odbuduja bo juz takiego ssania indywidualnych nie bedzie a fundusze beda bardzo ale to bardzo selektywne. nie wiem po co taki Longterm pcha sie w G ...... skoro rynek jest juz tak nasycony i konkurencyjny. chyba idzie tam po to zeby wtopic kase, zreszta podobnie jak cala Ekipa tych dresiarzy z Krakowa co sprzedaja dzieciom skopiowane pomysly z USA.
Duzo lepiej według mnie wyglada cda co do zwrotu z dywidendy o ile utrzymaja zyski na tym poziomie . Jest tez opteam sa ryzykowny tylko dla odwaznych warto sprawdzic dywidende bo ostatnio były sprzeczki co do wyceny xplusa . Takie spółki maja nieograniczone mozliwosci szybkiego wzrostu . akcje gpw przy utrzymaniu tepa wprowadzania spółek na giełde tez moze zyskiwac . W sumie statystycznie ten miesiac giełdowy bywa jednym z najgorszych i głupich decyzji . Przekopałem troche i sensownie najlepiej podeszło mi cda po wprowadzeniu telewizji zyski powinny sie utrzymac to tez cos kupiłem.
Alex proponowal Może CCS, KREC oraz TIM :-) to może chociaż z PMP się ze mna zgodzisz ?
CCS - dzis niewielki zysk z 1.5 na 1.8zl KREC - chyba pogonili z gieldy TIM - byl ok 33zl a dzis 50zl ====================== >>>>>> WoW jest pierwszy zysk PMP - byl ok 3 i jest dzisiaj 3zl KBJ - mniej wiecej ta sama cena ok 19zl BBA - zniknelo to cudo
Inny forumowicz proponowal: PNT - byl ok 70zl a dzis ledwie 55zl ATT - byl ok 32zl a dzis ledwie 23zl
Ksiegowa proponowala: IZS - bylo ok 3.25zl a dzis 2.53zl
Xxx proponowal: SLT - bylo ok 10zl a dzis 2.53zl Blumetanga - chyba zniknelo to cos z gieldy Uhyeca - to cos chyba tez poleglo i zniknelo z gieldy Sonka - bylo po ok 6 a dzis jest po 10.50 ================>>>>>>>> jedna spolka z zauwazalnym ZYSKIEM Poltronic - byl ok 1.2 a dzis 0.83 DDI - byl ok 2.0 a dzis 1.13 FOR - byl ok 6.0 a dzis ledwie 3.09
Ragged Games - nie znam tworu Artifex Mundi - byl ok 15zl a dzis 21.8 ================>>>>>>>> druga spolka z zauwazalnym ZYSKIEM
elCHAPPO: LTM - od wejscia na rynek bo w lipcu 2021 jeszcze nie byl notowany, wejscie po ok 20zl a dzis 4.5zl = MASAKRA goni MASAKRE EEE - bylo 12 a dzis 3.44 Gaming generalnie ========================>>>>>> strzal w 10tke elCHAPPO ze ten rynek czeka zjazd - brawo !!!
LOP: Lukardi - bylo 1.4 a dzis 0.46 Hortico - bylo ok 4.8 i jest 4.8, zysk to dywidendy ok 12% za 2 lata