• Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Cpdek [83.28.213.*]
    Zglosiliscie sie juz?
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~yeti [95.160.158.*]
    Tak zgłosiłem - prawie 20 zł piechota nie chodzi.
    Redukcji winno nie być, a jak będzie to minimalna - (wakacje).

• Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Cpdek [37.47.12.*]
    No juz nie szalej. Redukcja bedzie ok 50%, ale tak czy siak chajsik wpadni, a niebawem wykup pozostalych 50% po cenie nie nizszej niz z obecnego wezwania - zgodnie z obowiazujacymi przepisami
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Kulawy [46.204.22.*]
    Nie ma takich przepisów
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Cpdek [83.28.213.*]
    Oczywiście, ze sa, w przeciagu 12 miesiecy od nastepnego wezwania cena nie moze byc nizsza. Chyba, ze kolejne wezwanie zrobiliby ponad 12 miesiecy pozniej
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~jowi [83.0.199.*]
    Ale wyższa może być w każdej chwili - w górę można zawsze.
    Tak sobie możemy pisać do woli co komu ślina na język przyniesie albo co Ci szwagier powiedział. Ja nie mogę Ci udowodnić ze przepisów takich nie ma bo nie sposób znalesc coś czego nie ma! Ale Ty znajdź mi proszę przepisy o których mówisz. Art itp. Ja opieram się na ustawie o ofercie publicznej z 2005 roku. Wezwania są od artykułu 74. https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20051841539 opieram się także na artykułach prasowych i nigdzie czegoś takiego nie wyczytałem. Podaj cokolwiek czekam. Pozdrawiam. A jak nie masz racji to się po prostu przyznaj tu i tyle a nie wymijaj tematu.
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ptaq23 [31.0.47.*]
    Cpdek oczywiście ma rację. Cena w kolejnym wezwaniu nie może być niższa niż obecna przez kolejnych 12 miesięcy. I jest to m.in. napisane w tym wezwaniu. Tak też mówi prawo a dokładnie Art. 79 oferty publicznej
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Cpdek [37.47.0.*]
    Serio, az tak????
    Ustawa o ofercie publicznej Art. 79 ust. 2 pkt 1
    Tak ja się zagalopowałem. Właściwie to o czym innym myślałem. Choć to obecne wezwanie nie jest wezwaniem o którym mowa w art 73 i74 bo nie jest to wezwanie które robi przekroczenie 66 procent. Jak by zrobili jeszcze wezwanie ma 1 akcje to te przepisy by obowiązywały. Zresztą mogą zrobić sobie nie wezwanie a zaproszenie do sprzedaży akcji i dać niższa cenę. Choć teraz już by nie mogli niższej bo by przekroczyli 66 procent i już by trzeba było robić wezwanie. Więc to wszystko tylko po części racja.
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ptaq23 [31.0.67.*]
    Kulawy teraz Ty nadinterpretujesz artykuł 79. Wezwanie to wezwanie nieważne czy na całość część czy na wszystkie akcje. Przeczytaj treść wezwania Celtic jako przykład.
    Ok w porządku co do tej ceny. Ale to nir zmienia faktu że żadnego następnego wezwania nie może być. Następne musiało by być na 100 procent akcji
    Art 74. A spółka nie może posiadać 100 procent swoich akcji. I to zamyka temat następnego skupu czy wezwania. Wezwanie może zrobić jakiś akcjonariusz co najwyżej. Chyba że umorzą akcję.
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~jowi [83.0.199.*]
    przecież mają umorzyć - taki jest cel tego skupu.
    A wówczas pozostanie mniej akcji - wartość się zwiększy, złotówkowa oraz procentowa.

Ja wiem taki jest cel ale te z 2019 jeszcze nie umorzone. Mam złe doświadczenia z umarzaniem akcji. Jest taka spółka co też kupowała żeby umorzyć ale zmienili zdanie i akcje zostały przeznaczone na program motywacyjny dla kadry zarządzającej i nie pomogły sądy. Więc czekam na to umorzenie.
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~xxx [188.146.253.*]
    nie wiem czy dobrze rozumiem ale jak celem wezwania jest umorzenie to spółka nie może tych akcji sprzedać lub wykorzystać w innym celu. potwierdźcie pls
    Dokladnie tak
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~bob [83.4.186.*]
    Ciekawe jaki będzie odzew osób fiz., bo wczoraj jak blokowałem akcje w biurze PKO w jednym z 5 najw. miast, to byłem pierwszym i jedynym!
    Dziwne- moźe to efekt wakacji.
    Nie trzeba osobiscie blokowac, teraz wszystko zdalnie funkcjonuje, chociazby w mbanku
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Kulawy [37.30.24.*]
    To że musisz iść gdzieś blokować coś to znak że musisz zmienić dom maklerski albo się lepiej dowiedzieć. To już nie te czasy. U mnie BOŚ i pwlewnie w większości maklerów wystarczy kliknąć. Właściwie prościej niż wklepać zlecenie giełdowe więc nie ma co się martwić zapiszą się wszyscy. Dzisiejsze transakcje mnie trochę dziwią bo kupno już nie daje możliwości sprzedaży w wezwaniu a kupiono parę sztuk powyżej 14 a cena już powinna powinnna spadać. Ale to pozytywne zaskoczenie.
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~xxx [89.64.122.*]
    TKO 100 zł do sprzedania tylko 2953 szt
  • Re: Zaproszenie do sprzedaży Autor: ~Xxx [89.64.122.*]
    Kiedy pieniądze będą na koncie z rozliczenia transakcji ?
[x]
CELTIC -0,32% 3,08 2025-11-12 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.