Ktoś bardzo chce zebrać akcje i nawet wali po rajtach żeby SL zebrać. Ja sie takich numerów nie boje ale dobrze, że sam nie ustawiłem SL bo miałem taki plan
Ponad 50k akcji to mało? Nie było dzisiaj zleceń na tyle akcji w tej cenie. Znowu ktoś się z kimś dogadał... Bo aby ktoś sprzedał tyle, to ktoś musiał kupić - widać mu cały czas bardzo zależy, aby dokupywać dużo i jak najtaniej. A dlaczego jest ktoś cały czas chętny na takie pakiety? Bo warto! :-)
Jest wiele powodów. Poczynając od konfliktów w spółce między głównymi akcjonariuszami : Szałagan i wychodzący z akcji Koprowski , Rockbridge . Fatalna polityka informacyjna , kompletne przeciwieństwo spółki TIM . Zajrzyjcie na ilość i jakość informacji na tej także wrocławskiej spółce. Brak zdecydowania nawet w kwestii dywidendy .Podsumowując spólka z fajnymi wynikami bez pomysłu na rozwój , patrz. ostatni wywiad z prezesem. Coś byśmy może zrobili ale sytuacja jest niepewna może tak a może nie tragedia.
Może być tak,że umówili sie na 8,50 i polowe sprzedaja teraz po 8,30 i druga po 8,70 i maja wymiane po umowionej cenie. Po drodze wyczyszcza SL i odbiora od strachliwych, czysty biznes.
Ktos tu pisal o problemach spolki. Wszystko prawda, ale tak bylo tez przy 4 zł, 6 zł itd. Teraz jest hossa i jak WIG wybije ATH, to rekami ulicy TFI wyniosa kurs. Potrzebny jest teraz tylko rekordowy raport za QII, a co sadzac po boomie w budowlance, tak moze byc.
Rada dla tego, co tu zaczal watek - wylacz notowania, to pomaga nie zrobic glupoty.
Przeciez tu rockbridge wychodzi, co tu rozkminiać. Na kazdym spadku trzeba dobierac i tyle. Na Tim też długo wychodzili a co się stalo gdy skończyli sypac? Wysyarczy popatrzrc na kurs.
Wyrzuciłem w okolicach 9 i znowu kupiłem po 8.1. Mnie to pasuje. Po co marudzić. Fajna fundamentalnie spółka. Fundy coś tam zrzucają. Trzeba korzystać, a nie marudzić.