wyrysowuje się piękna głowa z ramionami, myślę, że jak urwie to doleci do 11-12 pln na luzie. Ogólnie do jakiegoś tygodnia dwóch widać delikatną dystrybucję, jak tylko jest okazja ktoś wali od razu 500-1000 sztuk w rynek. Free float 33% Chyba skończyło się Eldorado.
Ja tam widzę, że jak się zaczyna robić ruch to jest mocne skupowanie, pakiety po 400/500 akcji się "z ukrytego" pojawiają jak tylko ktoś sprzeda poprzednie.
Przez "pakiety" miałem na myśli "oferty kupna". Jest oferta na 400 akcji, ktoś ją sprzeda i w tej samej chwili jakis automat wrzuca taka sama ofertę. Tak po ładnych kilka tys akcji ktoś skupuje powolutku.
No i właśnie zanegowaliśmy kompletnie ostatnie wzrosty i jesteśmy znowu na wsparciu. No to się nazywa umiejętne "zbieranie" nie ma co :D skąd oni was biorą z tymi komentarzami, serio :D
Spoko. Widzę co się dzieje. Ale nie widzisz tych z automatu wyskakujących zleceń kupna? Masz przykład dzisiaj. Znowu kilkadziesiąt tyś się obróciło w ten sposób. Ale oczywiście podaż jest większa. Ktoś moim zdaniem kupuje z użyciem automatu.
Kto kupuje z automatu ? Chyba leszcz uśrednia. Był free float 16% jest 33 %. Pazerna polityka zarządu robi swoje i efekt jest mi znany. 15 lat temu miałem to same spostrzeżenie, przecież ktoś to kupuje. Dzisiaj wiem jedno, jak ma się zarabiać to się dołączać do trendu wzrostowego a nie szukać dołka i wmawiać sobie różne bzdury. Prawdopodobnie kurs zejdzie do poziomu 11 zł i długi marazm. To tak z mojego doświadczenia widzę. Co będzie czas pokaże.
Niszowa spółka na giełdzie gdzie sa śmieszne obroty i spadkowa sesja. Serio jeżeli ma pan akcje i płacze, że spada to tylko pana problem, przy spółkach jak artifex trzeba liczyć sie z wieloma ryzykami. Jeżeli nie ma pan akcji to po co sie męczyć na tym forum, lato jest.
Jeżeli rozpoznał pan ryzyka i był przekonany, że cena akcji spadnie to trzeba było je sprzedać. Z zyskiem czy z mniejszą stratą, pozbyć się i już. Ewentualnie obserwować bo może dojdzie do atrakcyjnych poziomów do kupna. A pan siedzisz na tym forum i starasz się przekonać wszystkich wkoło jak bardzo się mylą wobec tej spółki. Co pan jest, dobry duszek co chodzi po forach i doradza. Daj pan spokój. A jak pan nie ma akcji to tym bardziej.