Jak myślicie? Czy to 2020 był wyjątkowo dobrym rokiem dla spółki i teraz powrót w dół? Czy też teraz mamy doczynienia z wyjątkowo słabym kwartałem, a w przyszłości czeka nas odbicie?
Za niedługo się dowiemy czy jest jakiś problem na dłużej, ale ludzie jak ja słucham, że to idzie na 7.5 zł to się zastanawiam, czy Ci mówcy choć trochę poza 'techniką' patrzą na fundamenty. Powiedzmy, że zyski byłyby tak słabe jak kwartał temu w tym i w 2 kolejnych kwartałach. To bez kalkulatora tak czy siak mamy c/z na poziomie 10 dla tak dobrze rokującej branży. Nie mówiąc o kapitale własnym o znacznej części kasy w nim... Poza tym lepiej patrzeć na przychody, bo zyski są nieekonomicznym parametrem.
Niech leci ja wtedy przetasuję karty w moim portfelu :)
Na AQT pisali to samo że niżej jak 15 zł to nie spadnie. Teraz jest po 3 zł i nikt tego nie chce. Więc nie bądź taki pewny bo skończysz jak tamci naiwni
Dokładnie to jest dramat. Na zagranicznym rynku ludzie starają się szacować wartość biznesu. Analiza fundamentalna, wskaźniki, analiza wartości własnej na podstawie chociażby DCF itd, a tutaj tylko sugerujemy się sentymentem i ceną...
Może to i dobrze, choć ja nie lubię kolarstwa. Zepchnijcie to na 50 gr proszę hehe ja poczekam a wyniki się obronią bądź nie, ale przy waszych cenach typu (co można przeczytać na forum) 3 czy 5 zł to naprawdę już was ponosi... Kupujcie biznes na nie los z numerkiem...
Mnie wycena oderwana od biznesu nie interesuje. Chodzi mi o to, że przy obecnej wycenie zyski netto na poziomie 5-6 mln jest nadal ok... Więc trochę się dziwię aż tak złemu sentymentowi na forum.