Dnia 2021-07-15 o godz. 16:45 ~xyz napisał(a): > Wczoraj (środa) większość transakcji było powyżej 26 pln a dzisiaj poniżej 26 pln. Wywalają ze stratą? >
Ja sprzedałem ponad 500 wczoraj i po 24.6 to ja sprzedawałem, sorry, ale wkurzyłem się. Został mi mały pakiet, który trzymam długoterminowo. Niestety, zachowanie zarządu bardzo mnie bardzo rozczarowało. Rozumiem trochę akcji sprzedać jak kurs się podniesie, ale prawie 40% wolumenu w ciągu jednego dnia? WTF?!?! Gdyby nie ich zachowanie zarządu, to jeszcze bym dokupił kilka tysięcy akcji w tym tygodniu nawet po 29.
BALTICON utrzyma kurs powyżej 25, bo C/Z, C/WK itp. są na prawdę dobre (https://www.biznesradar.pl/notowania/BALTICON#1r_lin_lin) i inwestycje w portach przyniosą duży wzrost sprzedaży w przyszłym roku, a do końca roku zyski będzie trzymała obecna sytuacja na rynku.
Jeśli kurs spadnie, to odkupię, ale ograniczam ryzyko inwestycji w firmy z takim zarządem. Dodam jeszcze kompletny brak komunikacji z inwestorami.
Może ktoś poleci jakieś inne dobre firmy zajmujące się transportem kontenerów do portfela?
no ale oni mają do tego prawo, po to wchodzą spółki na gieldę, żeby mogly w jakims stopniu się scashować byku, ale luzik, ty też masz prawo sprzedac po ile chcesz i nikomu nic do tego, pozdrawiam
Ktoś ładnie zbierał ten papier od tych z zarządu ! Ja się cieszę, że spółka ma obroty !!! Co z tego, że nam rośnie kilkanaście %, przy obrotach 30-40tys. !! Będzie płynność to Ci co kupują po 20-30 zł będą zadowoleni. Widać korelację w kursie z OT LOG, ATCCARGO !! Z tego najbardziej zdrową spółką jest BALTICON. Otoczenie rynkowe i perspektywy są bardzo dobre !!