Dlatego nie było przez ostatnie 14 lat żadnych spektakularnych podbić jak na krezusie tylko ubieranie a później ubrani nie chcieli oddac 95 % taniej. według mnie wzrosty jeżeli będę muszą isc w parze ze wzrostem przychodów i zyskow. Nie bedIe spektakularnych wzrostów ponieważ na nich Kark nie zarobi tylko 3000 drobnych - nie myślałem że jest nas aż tylu
A ja mam pytanie ,czy biura maklerskie podaja wlascicielowi notowanej firmy ile osob posiada akcje tej firmy w danym biurze? I w jakim celu? Myslalem ,ze jest nas najwyzej kilkaset osob ale 3000 to duzo.To srednia akcji dla tych osob wynosi okolo7000.To przy pierwszej emisji bylo zncznie mniej. zdecydowanie.
nie bedzie spektakularnych wzrostow bo jozek ze wsi psia jucha ma 2028k makulatury i za duzo zarobi na wzrostach? co to za brednie? kark nie bedzie sie ogladal na drobnych tylko na wlasny portfel ,on wie ze nigdy nie bedzie dsyponowal 99% akcji ,kiedy przyjdzie wlasciwy moment zrobi podbitke i wywali gdzies na gorce ,nie po to wchodzi w papier i laduje kase , zeby sie ogladac na jozka
A po drugie po co ma wyrzucać??? Boryszew ma 20 lat i nadal jest większościowym udziałowcem, w IPX nie zrobił podbitki pod ubranie ludzi tylko sprzedał inwestorowi branżowe mu, brs po wzroście 10 lat temu ponad 1000% nie wyrzucił ale zwiększył zaangażowanie
podbije pod 5zl i wywali to co ma wraz ze slupami z 5zeta czy 10 ? komu? najpierw trzeba wciagnac ulice ,przygotowac grunt .on sie nie bedzie bawil w drobne sumki .....prezesina mowi tylko to co moze powiedziec publicznie ,a reszte poznamy w odpowiednim czasie na wyzszych poziomach
Ludzie myślą że tu nikt nie przyjdzie .przyleci cala hołota z giełdy jak zobaczą obroty i że grajac dt można zarobić .myślę że Romek daje nam majacym pp szansę na zarobek bo wystarczy że kurs wywali dużo wyżej i my możemy z czystym sumieniem stare akcje wywalić .bedzie na wykup nowych akcji i jeszcze zostanie .A gdy stare akcje beda wyżej to i na PP może być popyt .
Pożyjemy ,zobaczymy
Ciekawe ile bylo maksymalnie akcjonariuszy np po tym jak Karkosik powiedzial ze skotan jest niedowartosciowany. Od jakiej ilosci zaczął czyścić akcjonariat