Od początku wiedziałem, że dobrego infa nie będzie aby nie zawyżyć ceny pp. No i super odcięcie tylko 58 groszy a mogło być gorzej. Wszyscy zyskają na wykupie i tyle w temacie. Nie dzieli się skóry na niedźwiedziu dlatego informacja o objęciu akcji serii D dzisiaj. I to bardzo dobra informacja bo to znaczy, że jest dalej gospodarz. On na rozwoju spółki najwięcej zyskuje to niech dobrze gospodarzy. Wiadomo, że decyzje WZA najważniejsze to tak jak decyzje sejmu są podstawą działania dla rządu.
I co teraz. Liczycie ze wykupienie te akcje? Co zrobicie jeżeli akcje spadną powiedzmy do 30 groszy? Wykupienie po 1 złoty? Gooowno nie wykupicię i wasze zostaną rozdzielone po równo zaczynajac od największego. Bzyknął was jak zwykle. Kark wie jak to robić. Ma chłop czas i może okrążenia robić w nieskończoność wszak chce dogonić Buffeta XD
Ze obejmie akcje. Obejmie bo jemu wyjdą poniżej złotówki. Dlaczego? Zdołuje papier powiedzmy do przykład 30 groszy. Ferajna nie będzie przecież wykupywać po 1 pln skoro można kupić akcje z rynku po niższej cenie. Co się stanie? Karkosik wykupi akcje nieobjęte po 1 grosz. Obecnie zdeklarowalmsie na 22% akcji. Czyli jeszcze 78% jest w rękach ulicy i co ważne słupów. Słupom wszystko jedno bo akcje i tak są Karkosika a ulica standardowo ubrana w kożuchy a lato gorące ojojoj
Pomijając te wszystkie konfabulacje to gdzie tu jest info?
Przecież Karkosik przegłosował tą emisję.
Kolega SKOT zapodał kwestie w swoim infantylnym stylu: coś wiem ale nie powiem, domyślajcie się, łamcie głowy a ja będę miał zabawę.
Pomijając te wszystkie konfabulacje to gdzie tu jest info? Przecież Karkosik przegłosował tą emisję. Kolega SKOT zapodał kwestie w swoim infantylnym stylu: coś wiem ale nie powiem, domyślajcie się, łamcie głowy a ja będę miał zabawę.
Kolega SKOT zadał pytanie , bo od dawna ma zabawę i nie musi informować towarzystwa o czymkolwiek, bo to obraca się przeciw niemu. Dlatego kolega SKOT przestał pisać .
Tu nie ma żadnej zagadki, chyba że za zagadkę uznamy, czemu SKOT, który nie pisze, jednak coś napisał.
Tak na prawdę tu jest tylko gra na emocjach i jej elementem jest też wpis kolegi SKOTA. O tym jaki jest jej cel tej gry poinformuje nas kurs w kolejnych dniach.
Co za bzdury !!!
nowa emisja będzie co najmniej po 1 zl i 1 grosz, taniej się nie da
Przy założeniu że pp spadnie na 1 grosz lub zostaną akcje nieobjęte to wtedy będą po 1 zl
" Skotan po wielu latach poszukiwań i eksperymentowania z nowymi technologiami przestaje być start-upem i przechodzi do fazy growth – już generuje zyski "
Otóż nie. Akcje nieobjęte będą obejmowane po 1 groszu. Podzielone będą pomiędzy tych którzy objęli wg udziału %. Zakładając ze zrezygnuje np 50% osób uprawnionych to Karkosik będzie miał pierwszeństwo do objęcia po 1 grosz dla 44% akcji które zostały w zapisach.
to jest tylko teoretyczna cena
czyli nowa akcja to 1 zł plus 1 pp czyli teoretycznie 58 gr
razem teoretycznie 1,58
ale dzisiaj juz teoretyczna cena pp wynosi ok 1 zł