Panowie, Panie stalówki ładnie urosły i pewnie jeszcze troche urosną, ale co po tej branży? Moim zdaniem spółki frachtowe tz. Balticon, OTLOG i Atc Cargo, fundamentalnie najlepszy balticon, spójrzcie sobie, ale nie kupujcie bez wczesniejszego własnego researchu. Pozdrawiam
Nie wiem po co ten hejt, osobiście dzisiaj zrobiłem ładne kółko na ATC Cargo i 15% w jeden dzień zarobione. Liczę na duże fluktuacje kursu na tych spółkach, bo sa po dynamicznych wzrostach, więc nawet jak ktoś nie myśli o długoterminowym inwestowaniu to jest okazja do zarobku.
Niemniej myślę, że jednak raport za Ii kwartał jeszcze podniesie tam wyceny i inwestowanie nie będzie już tak atrakcyjne, wiec raczej rozważałbym to w kategoriach dywersyfikacji portfela przed wrześniem niż alternatywę po spółkach stalowych.
Osobiście myślę, że po wrześniu będą grane spółki z sekcji IT, z uwagi na to, że ostatnie kwartały dają największy przychód dla tego sektora, a teraz są po niezłych korektach.
Każdy sam zarządza kapitałem, ale fajnie wymienić się spostrzeżeniami na forach innych spółek. Tak dowiedziałem się u boomie na stal i różnych spółkach typu Bowim, Dorzapol itp.. Inaczej nigdy bym się nie zainteresował, bo nie znam się na branży budowlanej kompletnie.