• niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~drago [185.125.227.*]
    a później walczymy dalej:)
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~drago [185.125.227.*]
    no właśnie......kółkowicze znowu się kręcą:)
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    obrót na tym spadku to 250 tyś zł
    ok 50 tyś akcji - tyle mam
    jeden taki leszcz jak ja musiałby się cały dzień gimnastykować by wyjść na tych "spadkach"
    tu kilku drobnych puściło, albo animator nakręca strach, ale widać żal mu akcji na większe obroty

• Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    po takich wzrostach musi być korekta. wiecznie rosnąć nie może.
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Idolek [5.173.0.*]
    Ja traktuję to jak okazję
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Zakar [37.47.100.*]
    Czarodziej czy Ty właściwie złamałeś swoje przyrzeczenie ?? :))
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Nie uklepie się na 4,40 - 4,50 bo ludzie bardzo chętnie sprzedają nawet po 4,16-4,17 :))
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Tym którzy sprzedają poniżej 4.20 ... chwała i część
    Dnia 2021-07-16 o godz. 00:03 ~Idolek napisał(a):
    > Tym którzy sprzedają poniżej 4.20 ... chwała i część

Racja troszkę do nich dobrałem wczoraj :))
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    Tak stęskniłem się. Zobacz na wykres. Korekty były tu rzędu 18%. Nie mówię że teraz też tak będzie, ale nie zdziwię się jeżeli chwilowo zobaczymy 3,6 - 3,7.
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Zakar [37.47.100.*]
    Niech sprzedają jak najniżej a potem Raubo albo NN jednym zleceniem zabiorą wszystkie akcje aż po 4,40 haha Nikt już nie pamięta po ile kupowali akcji ???
    Czarodziej obecna korekta mi nie przeszkadza, 18% nie sądzę. Nie po to wiceprezes Raubo kupował akcje by mu się teraz tak mocno skorygowały prędzej czy później w najmniej oczekiwanym momencie zobaczymy zlecenia kupna po kilkadziesiąt tys. akcji i wszyscy co tak ostro korygowali sprzedając ... nie zobaczą już swoich akcji i albo pozostaną na peronie albo będą wsiadać pod górę. A z tym ostatnim będzie kłopot jak będzie kupował i Raubo i może też NN a jak jeszcze pojawiają się dobre informacje...  
    A te przecież zaczną się niedługo pojawiać tak PKP Intercity się obudzi jak i jakiś jeden czy dwa z tych 8-miu projektów pod elektrownie fotowoltaiczne, wiatrowe i hybrydowe o łącznej mocy 460 MW może zacząć być realizowany.

Tak dla skali porównawczej .. to może podpowiem Projekty Polenergi w fazie rozwoju .....:

Farmy fotowoltaiczne o łącznej mocy 28 MW.:
    PV Buk 1
    PV Sulechów 2
    PV Sulechów 3

Farmy wiatrowe lądowe
    Farma Wiatrowa Piekło - moc 13,2 MW
    Farma Wiatrowa Dębsk - moc 121 MW
    Farma Wiatrowa Kostomłoty - moc  27 MW
    Farma Wiatrowa Szymankowo - moc 38,115 MW

Łączna moc projektów Polenergii na lądzie to : 217,315 MW

Jak widzicie łączne projekty Pozbudu na lądzie są ponad 2 razy większe niż Polenergii

FARMY MORSKIE
    Projekty MFW Bałtyk II i MFW Bałtyk III o łącznej mocy ponad 3000 MW - tu przyznaje Pozbud na razie pozostaje w tyle :)

https://www.polenergia.pl/pol/pl/strona/nowe-projekty 

No ale tu każdy dba o własne zyski niech sprzedają i korygują nawet o te 18% tylko żeby potem nie marudzili że są bez akcji :))
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~B921 [79.110.199.*]
    Ale jaka wycena Polenergii a jaka Pozbudu... :)
    Dnia 2021-07-17 o godz. 14:48 ~B921 napisał(a):
    > Ale jaka wycena Polenergii a jaka Pozbudu... :)

Tego już im nie chciałem pisać .... to było miejsce na samodzielne wnioski :))

Faktem jest ze tych projektowanych mocy Pozbud ma sporo ... to nie będzie kilkadziesiąt paneli jak na dachu w Słonawach
    Chciałem to pokazać na przykładzie bo chyba nie wszyscy tu się orientują co Pozbud chce robić i to oznacza te 460MW mocy w 8-miu projektach !!!

Czasem mam wrażenie że tu nadal wszyscy myślą że to mały zakład stolarski produkujący w małych seriach kilka drewnianych drzwi i okien na krzyż .. czas by się dowiedzieli co się w spółce dzieje ...

Przychody ze stolarki otworowej jeśli produkcja sięgać będzie docelowych mocy produkcyjnych ok 200 mln zł rocznie tez będzie gdzieś wysoko może nie w pierwszej 10 ale na pewno blisko.
    A zanim powiecie że no przecież to okna drewniane ... i ze ich sprzedaż maleje, że jest lub będzie niedochodowa .... itd itp...

No cóż poczytajcie sobie to:

https://www.drewno.pl/artykuly/12035,eko-okna-inwestuja-w-produkcje-okien-z-drewna.html 

Tu streszczenie dla leniwych :))
    Eko-Okna SA to największy producent okien w kraju i jeden z największych producentów stolarki w Europie....
    Producent stolarki otworowej Eko-Okna SA realizuje inwestycję, której celem jest wzrost możliwości produkcyjnych w zakresie wytwarzania okien drewnianych. W ramach projektu powstanie linia produkcyjna wyposażona w nowoczesne centra obróbcze i lakiernia pozwalająca na produkcję ok. 250 szt. okien na zmianę. Inwestycja ma zostać zrealizowana do końca 2021r.

• Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~Realista [5.173.251.*]
    Słusznie Kolego wnioskujesz. Skoro nie można kupić akcji w normalnej cenie, to być może trzeba postraszyć leszcza, któremu się udało wcześniej wsiąść na pokład, i jakby nie patrzeć jest już solidnie zarobiony. Nie bez powodu NN powiększył pakiet, razem z członkami zarządu. Akcji jak na lekarstwo, jak się porówna wolumeny z kwietniowych szczytów, z tymi obecnymi, dlatego trzeba schłodzić i uspokoić kurs, jeśli chce się coś normalnie dokupić, aby potem mógł normalnie iść wg ścieżki jaką wyznacza trend. Kto chce dokupi, komu wystarczy to co ma sprzeda i tak musi być i trzeba to uszanować. Dla mnie jednym z gwarantów potencjalnego sukcesu jest obecność Norges Bank of Government w akcjonariacie, a mają prawie 700 kg papieru !!! i wcale nie można wykluczyć, że będą skupować, bo oni lubią takie ekologiczne projekty w kategorii OZE, na longa https://stooq.pl/q/h/?s=poz
    W ogóle w tej chwili FF mocno się skurczył po ostatnich zakupach insiderów i NN, więc przy takich obrotach może być coraz trudniej o akcje, zwłaszcza przy rosnącej aktywności PPK. No, ale wszystko ostatecznie zweryfikuje czas i nasi inwestorzy. Jednak trzeba pamiętać, że jeśli pójdzie np. komercyjne ESpi o współpracy z Japończykami, w nawiązaniu do ostatnich informacji z konferencji o strategii to być może trzeba będzie łapać taksówkę, aby zdążyć na uciekający pociąg......a wiadomo, że taryfy są droższe niż 1 klasa w expresie :)
    Właśnie .... słuszne wnioski a im się marzy 18% korekta. No cóż ... moje zdanie już na ten temat znacie :)))

Tradycyjnie życzę wszystkim udanych inwestycji ... z poważaniem zadowolony akcjonariusz od 1,80

A pamiętacie moją dobrą radę ??:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-dzis-przebijamy-2-zeta,42277951.html 

A to tak żeby tradycji stało się zadość trochę historii ...

Tu przypomnienie dla kogoś szczególnego kto przerwał milczenie choć nie powinien ;) ;) ....
    https://www.bankier.pl/forum/temat_1-gr-dzis-uroslo,46889893.html 

A dla tych którzy oczekują głębokiej korekty powiem to co zwykle:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_piszcie-bzdury-dalej-a-pozbud-i-tak-sam-sie-obroni,46870579.html 

Na szczęście nie zrobiło się teraz na tym forum tak jak kiedyś:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_jezu-ale-tu-smietnik-szkoda-tu-juz-pisac,46868807.html 
  • Re: niech się uklepie 4,4- 4,5:) Autor: ~LP [37.47.17.*]
    A co to ma za znaczenie czy będzie 18% korekta czy nie, zamierzacie się pozbywać papieru w najbliższym czasie że was ta korekta boli? Łapy pod tylek i niech sobie spokojnie w ciszy rośnie.
[x]
COMPREMUM 2,07% 0,89 2025-10-09 13:17:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.