• Jest super Autor: ~bogus [5.173.121.*]
    Popyt szaleje
    Jest super i każdy może srzedać kiedy chce i ile chce !
  • Re: Jest super Autor: ~Rumpel [92.40.178.*]
    Podróbko niedoróbko po co się tak wyglupiacie? Przestraszyć kogoś chcecie żeby wam sprzedał? Przy tym poziomie zysków jakie ma spółka to możecie próbować ale szansę znikome. Lepiej kupcie póki tanio i cieszcie się z zysków zamiast zaklinać rzeczywistość
  • Re: Jest super Autor: ~bogus [5.173.121.*]
    macd blisko sygału "kupuj"
    Tylko brać
    Nikt nie sprzedaje
  • Re: Jest super Autor: ~bogus [5.173.121.*]
    Popyt szaleje bo to najlepsza inwestycja na gpw !
  • Re: Jest super Autor: ~boguz [83.9.244.*]
    Popyt moze nie szaleje ale jutro wypłata dywidendy i wpadnie dla akcjonariuszy 30 mln brutto .
    co do najlepszych inwestycji , to nie ma co narzekać . 1550 % w 10 lat , a juz ostatni czas to 3 wypłata dywidendy w przeciągu roku.

• Re: Jest super Autor: ~tyr [37.30.121.*]
    Macie juz dywidendę?
  • Re: Jest super Autor: ~Greg [46.76.181.*]
    Jeszcze nie :(
    Wychodzi na to, że dywidenda była za darmo
  • Re: Jest super Autor: ~Qwerty [94.134.178.*]
    ktos juz dostal, bo zaczal skupowanie.
    Ciekawe gdzie kurs zajdzie jak i inni dostana :)
    350 w tym roku brzmi rozsądnie
  • Re: Jest super Autor: ~ed [93.181.147.*]
    Idziemy na 1000 zł
    70 netto w tym roku,nieźle
  • Re: Jest super Autor: ~BalticAndy [188.147.103.*]
    Nie było mnie kilka dni, czy przegapiłem tę zapowiadaną szumnie "rzeźnię" ?
    Chętnie bym to zjawisko obejrzał.
  • Re: Jest super Autor: ~dami [5.184.235.*]
    Boguś, nie szerz demagogii sukcesu średni kurs ostatnich 6 miesięcy jest zaledwie 180 złotych, wiesz o co chodzi, spółka ma się dobrze to fakt ale akcjonariusze, którzy wydali tyle hajsu i cierpliwości już mniej, ba dywidenda była ułamkowa nie znaczy że mała ale ułamkowa w stosunku do zysku a o innych inwestycjach sza a czas płynie. Każdy chce mieć trochę forsy, sam widzisz, że akcjonariusze tutejsi nie są głupi, tak że i ja nawet nie powinienem się odzywać. Stąd Boguś nie szerz ...
  • Re: Jest super Autor: ~dami [5.184.235.*]
    Kurs constans jako obraz tego co powiedziałem
  • Re: Jest super Autor: boguz [178.42.91.*]
    Demagogia sukcesu polega na tym że w zeszłym roku wypłacili zeszłoroczny zysk i ubrali to w zyski z lat ubiegłych . Przeciez z papierów wynikała dywidenda 5,20 . Zarobili 40,6 mln i wypłacili 40 mln . W tym roku jak na razie zarobili 32,4 i wypłacili 30 mln i tez to jest ubrane w zyski z lat ubiegłych uzupełnione o mniej niż połowę zysku z roku ubiegłego. Jeszcze jest do wypłaty prawie 10 złotych z zysku z zeszłego roku tyle ze w kasie jak na razie nie ma na to środków i dodatkowo jest rozpatrywana kwestia zakupu kolejnej linii do produkcji włóknin być może w całkowicie nowej technologii czyli innowacja i dotacja . Jeśli to w tym roku nie wypali nikt nie bedzie mroził kasy w spółce . Aktualny kurs to 222 + 28 złotych dywidendy czyli 250. Z tego co widziałem na walnym zarząd jest zdeterminowany wyczyszczeniem pozycji zyski zatrzymane , bo to ułatwia księgowość . Dlatego zmieniono projekt uchwały . Mocno podrożały surowce i transport kontenerowy co odbiło sie na wynikach. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne , bo jak na ok. 10 wizyt na walnym to widać że dobrze sie dzieje. Kiedyś szczególnie za lentexu wszyscy byli spieci jak agrafki i tu widać na plus zmiane głownego akcjonariusza .Poprzedni skupiał się na tym ile wyrwać z tortu nawet kosztem innych a obecny powiększa tort by wszyscy korzystali . Zarząd dostał absolutorium i kontrakt na nastepne 3 lata czyli juz moga działać w temacie pozyskania funduszy rozwojowych na innowacje.
  • Re: Jest super Autor: boguz [178.42.1.*]
    1.2. Spółka umożliwia zapoznanie się z osiągniętymi przez nią wynikami finansowymi zawartymi w raporcie okresowym w możliwie najkrótszym czasie po zakończeniu okresu sprawozdawczego, a jeżeli z uzasadnionych powodów nie jest to możliwe, jak najszybciej publikuje co najmniej wstępne szacunkowe wyniki finansowe.
    Zasada jest stosowana.
  • Re: Jest super Autor: ~niuniuś [80.255.13.*]
    O jejku, co ja zrobiłem, rano wstałem i od razu bez pytania się zebździałem.
  • Re: Jest super Autor: ~Mikus [5.173.141.*]
    No to mamy kurs poniżej 200 zl... no to ciekawe w ktora strone ruszamy ... dobierałem po 209 zl... trochę sztuk ale myślę że kurs wroci na właściwe tory....
  • Re: Jest super Autor: ~diego [77.255.108.*]
    Nieźle zwalili kurs, czyżby ktoś coś wiedział i pozbywa się akcji... Miałem dobierać, ale chyba się powstrzymam.
  • Re: Jest super Autor: ~asdf [88.130.51.*]
    Nikt nic nie wie,

Po prostu wyrzucil pare szt, pare poszlo na SL.
    Ja chapnalem niecale 200szt do 205zl. Mozna wracac na 230 do konca mca :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.255.2.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jest super Autor: ~Mikus [5.173.141.*]
    No pieknie to zrobili mysle ze Janusz coś dobral chodz musze powiedzieć że ostatnio tez mi się wydawało ze coś dobral a nic nie bylo.... z komunikatów espi
  • Re: Jest super Autor: ~aniołstróż [80.255.2.*]
    Bądźmy czujni i przygotujmy się na nieprzeciętnie celny strzał, centralnie w samo kakało ,czuj , czuj ,czuwaj.
  • Re: Jest super Autor: ~Bogus [178.42.89.*]
    Wyjechałeś do Giermanii w poszukiwaniu kaka0?
  • Re: Jest super Autor: ~Alicja [31.60.149.*]
    Jestem gotowa na strzał w kakao. Średnia 128zl i czekam na obiecane 350zl. Wtedy kupię Golfa VII
  • Re: Jest super Autor: ~aniołstróż [80.255.5.*]
    O jej ,o jejku ,jaka bolesna i krwista.
  • Re: Jest super Autor: ~Bogus [178.42.42.*]
    Robisz w rzeźni w Dojczland ?
  • Re: Jest super Autor: ~poćciwizna [80.255.13.*]
    Co sie dzieje ,codziennie ostro w s>>> na czczo i bez znieczulenia
  • Re: Jest super Autor: ~bogus [178.42.0.*]
    10 lat +1677.46%
  • Re: Jest super Autor: ~poćciwizna [83.142.83.*]
    O jej i znowu ostro bez znieczulenia.
[x]
NOVITA 3,92% 103,50 2025-10-24 17:00:00