Podróbko niedoróbko po co się tak wyglupiacie? Przestraszyć kogoś chcecie żeby wam sprzedał? Przy tym poziomie zysków jakie ma spółka to możecie próbować ale szansę znikome. Lepiej kupcie póki tanio i cieszcie się z zysków zamiast zaklinać rzeczywistość
Popyt moze nie szaleje ale jutro wypłata dywidendy i wpadnie dla akcjonariuszy 30 mln brutto . co do najlepszych inwestycji , to nie ma co narzekać . 1550 % w 10 lat , a juz ostatni czas to 3 wypłata dywidendy w przeciągu roku.
Boguś, nie szerz demagogii sukcesu średni kurs ostatnich 6 miesięcy jest zaledwie 180 złotych, wiesz o co chodzi, spółka ma się dobrze to fakt ale akcjonariusze, którzy wydali tyle hajsu i cierpliwości już mniej, ba dywidenda była ułamkowa nie znaczy że mała ale ułamkowa w stosunku do zysku a o innych inwestycjach sza a czas płynie. Każdy chce mieć trochę forsy, sam widzisz, że akcjonariusze tutejsi nie są głupi, tak że i ja nawet nie powinienem się odzywać. Stąd Boguś nie szerz ...
Demagogia sukcesu polega na tym że w zeszłym roku wypłacili zeszłoroczny zysk i ubrali to w zyski z lat ubiegłych . Przeciez z papierów wynikała dywidenda 5,20 . Zarobili 40,6 mln i wypłacili 40 mln . W tym roku jak na razie zarobili 32,4 i wypłacili 30 mln i tez to jest ubrane w zyski z lat ubiegłych uzupełnione o mniej niż połowę zysku z roku ubiegłego. Jeszcze jest do wypłaty prawie 10 złotych z zysku z zeszłego roku tyle ze w kasie jak na razie nie ma na to środków i dodatkowo jest rozpatrywana kwestia zakupu kolejnej linii do produkcji włóknin być może w całkowicie nowej technologii czyli innowacja i dotacja . Jeśli to w tym roku nie wypali nikt nie bedzie mroził kasy w spółce . Aktualny kurs to 222 + 28 złotych dywidendy czyli 250. Z tego co widziałem na walnym zarząd jest zdeterminowany wyczyszczeniem pozycji zyski zatrzymane , bo to ułatwia księgowość . Dlatego zmieniono projekt uchwały . Mocno podrożały surowce i transport kontenerowy co odbiło sie na wynikach. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne , bo jak na ok. 10 wizyt na walnym to widać że dobrze sie dzieje. Kiedyś szczególnie za lentexu wszyscy byli spieci jak agrafki i tu widać na plus zmiane głownego akcjonariusza .Poprzedni skupiał się na tym ile wyrwać z tortu nawet kosztem innych a obecny powiększa tort by wszyscy korzystali . Zarząd dostał absolutorium i kontrakt na nastepne 3 lata czyli juz moga działać w temacie pozyskania funduszy rozwojowych na innowacje.
1.2. Spółka umożliwia zapoznanie się z osiągniętymi przez nią wynikami finansowymi zawartymi w raporcie okresowym w możliwie najkrótszym czasie po zakończeniu okresu sprawozdawczego, a jeżeli z uzasadnionych powodów nie jest to możliwe, jak najszybciej publikuje co najmniej wstępne szacunkowe wyniki finansowe. Zasada jest stosowana.
No to mamy kurs poniżej 200 zl... no to ciekawe w ktora strone ruszamy ... dobierałem po 209 zl... trochę sztuk ale myślę że kurs wroci na właściwe tory....
No pieknie to zrobili mysle ze Janusz coś dobral chodz musze powiedzieć że ostatnio tez mi się wydawało ze coś dobral a nic nie bylo.... z komunikatów espi