Gdyby przyjąć zysk za Q2 na poziomie 10 mln, to przy cenie za akcję 10,20 zł c/z wyniósłby około 50. Dobrze to liczę? Załóżmy, że c/z wyliczyłem dobrze, to ile tak naprawdę możemy się spodziewać zysku? Wiadomo, że będzie rekordowy, ale pytanie: jak bardzo rekordowy? Mamy choćby 5 mln euro za sprzedaż marki GR Włochom, zyski ze sprzedaży gier, itp. Możemy coś tu zacząć już szacować?
PS. Dzisiaj kurs już -6%... Czyżby znowu jakiś insider wywalał? Niby dobre wyniki przed Nami, a do tego premiery gry z dużym potencjałem, a tutaj kurs albo się kisi, albo wyznacza nowe dno...
Też tak uważam. Niestety, ale gry mają premiery tylko raz. Dla Chernobylite duza szansą są konsole i tu bym dopatrywał szans na znaczną sprzedaż. All In brakuje cały czas kolejnego hiciora na miarę Ghostrunnera, którego mogliby wydać sami bez udziału podmiotów trzecich. Ja duże szanse dostrzegam w War Mongrels i Alalaloth. To powinno pchnąć spółkę znacznie wyżej kapitałowo, a przez to i kapitalizacja powinna trochę poważniej drgnąć góry.