Tani kredyt .W życiu bym nie kupił akcji tej firmy .Jak by byli dobrzy to kasy by mieli jak lodu po tylu latach istnienia firmy.Zaraz kapitał pójdzie papa.
Osobiście zastanawiałem się nad IPO ale zrezygnowałem. Rozmawiałem z ludźmi którzy mają dużo większa widzę i oni również nie polecali lokowania tutaj pieniędzy. To jest taki trochę balon.
Wiem że dla gołodupca co gra za 10-20tysi to magiczna kwota w 2005 jak zaczynałem też miałem tylko 15 tysi więc nie trzeba zazdrościć tylko samemu zajadać rękawy do roboty są i dodam dla jasności ja nie jebe na etacie jak zwykły leszcz
DO Voutrin---rozumiem, że zarobiłes kilkaset tyś to zn 500 000 --śr--czyli po zamknieciu jest 10 proc zysku ---liczymy musiałes miec akcji za 5000000-, liczymy dalej --kredyt przy redukcji 90 proc to 50mln--KOMU TE BAJDY--I TY SIĘ CHWALISZ NA FORUM --zarobiłeś 500 zł --zera ci sie pomyliły
Dołączę do grona sceptyków :) Z bankiera, bo nie chce mi się liczyć: Cena / Zysk 102,00 Cena / WK 93,10 A więc grubo. Nie rozumiem, jak GPW może pozwalać właścicielom na zbliżone wyceny - nawet 47 zł, na które wycenili spółkę, to bardzo dużo. Przecież można by to byłoby wycenić z c/z 15 i pozwolić rosnąć, a rynek wyceniłby odpowiednio. Oczywiście akcjonariuszom życzę sukcesów, IPO Allegro czy Pepco (obecnie C/Z 260 jeśli się nie mylę...) pokazują, że da się wycisnąć co nieco z takich spółek (zwłaszcza na samym IPO), ale na długi termin byłbym bardzo ostrożny. Co sugeruje zresztą dzisiejsza sesja. I tak akcjonariusze mają szczęście, że debiut nie był tak "spektakularny" jak słynne Huuuge games (polecam zobaczyć na wykresie sobie pierwszy dzień notowań tej spółki - końcówka to modelowy przykład, jak może wyglądać IPO i jak działa "stabilizacja kursu"). Uprzedzając oskarżenia: piszę to akurat bezinteresownie, może dzięki temu ktoś mniej ogarnięty nie wtopi.