Są takie spółki jak Detalion, które nie mają dobrego zespołu, dobrego zarządu i nie robią dobrych gier. Sukces spółki że pozyskała cash z emisji po 5,5/sztuka. Teraz nlCi którzy mają papier mają problem. Obserwuję sobie co jakiś czas takie spółki jak Detalion, reddev, falcon jestem ciekawy jak długo będę mógł je obserwować. Ciekawe czy spółka będzie robiła kolejny projekt i czy będzie ona tak samo niszowy.
Sprawdz zyski 90% spolek na NC i duzej gieldzie. Idac twoim tokiem rozumowania byloby ze 100 spolek w obrocie. Z wig20 tez takie ccc by juz dawno wylecialo. A mimo braku zyskow dalo sporo zarobic w ciagu ostatniego pol roku
Detalion porownujesz do CCC i zdolności kredytowe Detalionu do CCC. Rozmawiajmy na poważnie. Prośba o sprawdzenie i ewentualnie poprawienie moich wyliczeń. Spółka nie ma pieniędzy na kolejne produkcje. Ciekawe czy będzie emisja ratunkowa. Jeżeli tak to rynek przeciągnie spółkę.
Ty chlopie jestes naganiaczem na spadki wiec nie udawaj ze sobie cos tam liczysz. Tu nie cda i produkcje aaa. Dochody z gry tez beda mieli wiec nie zakladaj ze żyją tylko z kasy z emisji bo to bledne zalozonie. Dopiero po raporcie za 3 kw bedzie mozna ich ewentualnie spisac na straty. Obroty na tej spolce sa niestety zalosne i jesli ktos nie ma kasy zeby grac gdzies indziej to niech lepiej sprzeda póki sie da. A wracajac do CCC to latwiej pozyczyc milard czy milion? Tam sie spodziewam niedlugo duzych S bo ktos po cos smiecia podbil
Detalion nie ma żadnej zdolności kredytowej/pożyczkowej/dłużnej, więc nie wiem o jakim milionie pożyczonym piszesz. Nikt nie kupi obligacji takiej spółki. Ewentualnie mogą ratować się emisją. Zobaczymy czy dociągną do końca roku bez emisji... Mi wychodzi że nie. A co do naganiania na spadki to mylisz się - ja poczekam na emisję a później pewnie i tak w niej nie wezmę udziału bo spółka słabiutka.
Policzyłem dokładniej i spółka miała 31.03.2021 - 400k na rachunku, ma koszty kwartalne 230k a sprzedaje miesięcznie gier za 750 zł. Od 31.03 do teraz pewnie na rachunku zostało im ze 150k. Może po premierze Nemezis spółka będzie zarabiała 900 - 1000 zł/ miesięcznie. Także nie ma środków na kolejne produkcje. Ciekawe co tutaj się zadzieje i czy rynek kupi emisję. Jeżeli dzisiaj ktokolwiek będzie kupował emisję ratunkową spółki gamingowej to tylko z dużym dyskontem. Struktura jest warta 2 mln zł (sama spółka notowana na NC). Także kurs powinien zmierzać w stronę złotówki. Współczuję tym którzy siedzą na tym walorze i wzystkim tym którzy widząc spadki będą myśleli że jest tutaj okazja. Okazji nie ma, spółka jest do zaorania.
Jeśli będą potrzebowali kasę szef Playwaya informował na Twitterze, że będą zasilać spółki zależne w potrzebie. Wczesniej pokazał na przykładzie CFG, że nie zostawia firm z problemami. Zresztą Nemezis i Plastic Rebellion spokojnie cos dorzucą do budżetu i dopiero po raporcie za 3Q będzie wiadomo jak z kasą. Myślę, że jesteśmy w okolicach dołka na kursie, RSI na dziennym poniżej 30, jakies odbicie się należy.
CFG i Detalion to dwie różne bajki, ale zgadzam się z tym, że w przyszłym tygodniu prezes Detalionu zadzwoni do Kostkowskiego i będzie bardzo, bardzo miła.
Może się mylę, ale Kostek chyba mówił ze niektóre spółki z grupy mogą zbankrutować. Pewnie pomoże im jednak, ale jak kolejne gry okażą się nie rentowne to pewnie opuści. CFG bo inna bajka bo stary zespół oszedł i nowy prezez ratował sytuację i bardzo dobrze mu to wychodzi.
Przy założeniu że PLW pomoże, to trzeba pamiętać że PLW akcje kupuję tanio. Tutaj ma ledwie 30%, do tego jest rodzina Pantola, która jest zainteresowana tylko serią nemezis i prezes bez akcji. Jak dla mnie może być różnie - nie jest powiedziane że się dogadają i może skończyć się na wykorzystaniu przez PLW struktury (samej spółki do odwrotnego przejęcia).
Bez zadnego trybu:
Na wielu walorach była chwila, gdy wszyscy zwatpili, pojawila sie jeszcze paniczna wyprzedaz na dodatek.
Czesto sa to sesje odwrotu.