• Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kret [46.204.36.*]
    W opublikowanej Polityce Energetycznej Polski 2040 wskazane zostały cele, w realizacji których mogą być szeroko
    wykorzystane produkty Radpol, ze szczególnym wskazaniem na systemy rurowe tworzywowe dla celów gazownictwa,
    preizolowane dla celów modernizacji i budowy sieci ciepłowniczych oraz electro&tech głównie w obszarze energetyki
    odnawialnej. Gdzieś już to ktoś wysłał . Bez jakiejś premi od tej ceny po prostu się nie opłaca sprzedawać.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Cedzik [176.107.172.*]
    trzeba przypomnieć też inwestorom, że za kilka kwartałów spółka zrzuci balast kredytów i praktycznie będzie bez zadłużenia...
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~ZenekZKition [89.74.170.*]
    W cenie 3 zł brakuje premii za przejęcie kontroli. Ze strony THC prowadzona jest taktyka małych kroków. Cena wezwania jest wyższa tylko 7,2% od wartości księgowej wyliczonej na koniec 2Q2021 przeze mnie. A WK 3 zł osiągnięta zostanie już po 2Q2022. Wszystko jest wyliczone bardzo konserwatywnie.
    Tutaj trzeba zostać Farmerem z poniższego newslettera:
    https://newsletter.biznesradar.pl/view.html?x=a62e&m=C&mc=P&s=dif&u=k&z=J1BYuFW&
    W najbliższym tygodniu przedłużenie wezwania, a następnie podwyższenie ceny. A w ciągu 2 tygodni podanie przez spółkę wstępnych wyników finansowych za 1H2022. Będzie to bardzo ważne odnośnie powodzenia wezwania. Oprócz wysypania się przez fundusze, jeżeli takowe będą.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~jason [91.246.104.*]
    Teraz to się dopiero zaczyna okres inwestowania w tego typu spółki, wiec sprzedawanie akcji w wezwaniu ma jedynie sens w ramach dywersyfikacji portfela.
    I tak moim zdaniem cześć funduszy robi, która wchodziła w emisji po 1,4 pln.

Patrząc po PMI dla przemysłu, rosnących cenach producentów (PPI), to będzie dobry rok. Wszyscy chcą zrealizować inwestycje wstrzymane w zeszłym roku, dużo nowych proekologicznych inwestycji, no i wspomniany już plan na rozwój ciepłownictwa w Polsce z perspektywa 10 letnia… . Electro&tech tez odbija po kilku latach spadków.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~RadPolFan [37.47.25.*]
    Patrzcie Jaka Paranoja w wezwaniu za 2 zł uzyskali ponad 30% zakładam ze przy obecnej cenie wezwania uzyskają zaledwie kilka %
    Można powiedzieć że często u inwestorów jest totalny brak logiki ?
    Oczywiście był to tez inny czas ,
    Obecna kapitalizacja jest bardzo niska ,
    Nie będę zaskoczono jak skoczy Ona w przeciągu 12 miesięcy o 100%
    Mysle, ze % oddanych akcji będzie większy niż uważasz. Ja zakładam między 20-30%
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.17.*]
    Ja zakładam od 3 do 5 procent jeśli chodzi o drobnych. Fundusze ciężko przewidzieć wygląda na to że PKO sprzeda. Cena było w okolicach 2.7 mimo manewru z dywidenda. Cały czas dochodzą coraz lepsze okoliczności , samo wezwanie jest dowodem zzainteresowania spółka chęcią jej posiadania a nie spieniezaniem. Dziwią mnie te fundusze. Nie dziwily mnie wtedy po 2 zł to były inne czasy dla samych funduszy także nie było napływu kapitału trzeba było brać co jest sprzedawać brać inne niedowartościowane spółki. Dzisiaj sprzedać radpol kiedy pęcznieje i rozkwita i zamienić na jakieś napompowane walory? Jak aviva i nn nie sprzeda to będzie dobrze. PKO niech spada skoro taki chętny. Thc będzie mógł już więcej ale daleko mu jeszcze do pomysłów typu modne teraz delistingi itp
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Antoine [5.173.97.*]
    Widać gołym okiem zabawa trwa w najlepsze. Nie wiem jak Wy ale upłynniłem 2/3 portfela średnio blisko szczytów i odkupiłem po 2,99. Może jestem szalony ale podzielam opinię kilku osób z forum o podniesieniu ceny w wezwaniu.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [188.146.162.*]
    Jeśli miało by być podniesienie ceny było by to już w cenie. Niektóre osoby posiadające taka wiedzę bądź jakieś plotki nawet wykorzystały by ja i cena oscylowala by trochę wyżej. Chyba nie pamiętam sytuacji w której handluje się poniżej ceny z wezwania a potem jest podniesienie, zawsze możliwość podniesienia jakoś rynek jednak wyczuwał. Ale zawsze mogę się mylić. Być może w toku jakichś zakulisowych rozmów wyjdzie że np aviva i nn są w stanie sprzedać swój pakiet no za 3,7 i wzywający wiedząc że podniesienie ceny o 70 gr da dużo większy efekt odzew to po prostu to zrobi. Jeśli nie będzie miał takich sygnałów to ceny nie podniesie bo po co. Obecna cena dla mnie to tak jak by rynek czuł że wszystkie fundusze się wysypia. Reakcja funduszy to największa zagadka.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~jason [188.147.39.*]
    Obecna cena jest odzwierciedleniem tego co się dzieje wzywający vs. fundusze tak jak pisze Kulawy. Tez uważam, ze cena nie zostanie podniesiona, bo maja na stole 20-30% akcji, które zostaną oddane im z funduszy.
    Kolejne wezwanie za rok po upływie 12 miesięcy od rozliczenia transakcji po wyższej cenie.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [188.146.131.*]
    Nie musi być za rok. Równanie ceny wszystkim dotyczy jeśli kupili by jakkolwiek oprócz wezwania. Zrobienie wezwania z wyższa cena nie obliguje do podniesienia jej tym z poprzedniego. .
    3. Akcjonariusz, który w okresie 6 miesięcy po przeprowadzeniu wezwania
    ogłoszonego zgodnie z ust. 1 lub 2 nabył, po cenie wyższej niż cena określona w tym
    wezwaniu, kolejne akcje tej spółki, w inny sposób niż w ramach wezwań
    lub w wyniku wykonania obowiązku, o którym mowa w art. 83, jest obowiązany,
    w terminie miesiąca od tego nabycia, do zapłacenia różnicy ceny wszystkim osobom,
    które zbyły akcje w tym wezwaniu, z wyłączeniem osób, od których akcje zostały
    nabyte po cenie obniżonej w przypadku określonym w art. 79 ust. 4 No ale fakt faktem jeśli jakiś fundusze chcą sprzedać po tej cenie to tylko głupi podnosił by cenę żeby płacić więcej. Więc będziemy tu zakładnikami decyzji funduszy. Być może to cena została dostosowana do oczekiwań funduszy i sprzedaż była już przesadzona jeszcze przed wezwaniem. Wszystko na to wskazuje ale poczekamy zobaczymy już wiele nie zostało. Niech chociaż jeden z tych 10 cio procentowych zostanie.
    Jeśli puszcza fundusze to znaczy że oni już przed wezwaniem to dogadali i nawet nie wiadomo kto do kogo przyszedł.........
    Ciekawy jestem kto to kupował w tym okresie po ogłoszeniu wezwania czy zwyki tacy jak ja co przy każdym wezwaniu napalają się na podniesienie ceny czy ktoś inny ale pewnie drobni. A te dzbany bezczelnie wykorzystali swoją wiedzę że i tak sprzedadzą i i tak cena w takim przypadku musi zejść do 3. Ta baba powiązana też to wiedziała może zarządowi nie wypadało tego robić bo podejrzenia by były. Ale ustawka kosztem nieświadomych. Grube ryby zawsze jedzą małe....... Cóż....
    Sorry, nie po 12 miesiącach tylko 6 miesiącach :) wtedy upływa termin obowiązku równania ceny w wezwaniu.
    Wcześniej książkowe tak się stało. Rozliczenie transakcji wezwania po 2 pln było 18 lipca, a akcje w pakiecie kupowali 20 stycznia już po 2,4 pln.

Do końca zapisów pozostały 2 tygodnie. Zobaczymy co rynek pokaże.
    Duże zakupy powyżej 3 pln (3-4% spółki) to raczej sygnał, ze weszły mocne ręce, które będą grać pod kolejne wezwanie
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Cedzik [176.107.172.*]
    tymczasem w mediacap cztery fundy chcą podwyższenia ceny w wezwaniu a na radpolu cisza, zmowa i ustawka... wstyd i kompromitacja chyba wiecie kogo mam na myśli...
    Tak to kupowanie po 20 stycznia to po okresie równania ceny. Ale nie obowiązuje to jeśli ogłaszają nowe wezwanie w wyższej cenie. Coś mi się wydają ze ten handel powyżej 3 to z rozpędu optymizmu co do dalszego scenariusza a potem ten optymizm został zrujnowany przez pękało i tą babę. Tutaj trzeba będzie po prostu jeszcze poczekać. Choć ja liczę na przekór na jakieś wejście smoka opór funduszy i podniesienie ceny. Tak jak już wyżej napisano są takie przypadki ze fundusze deklarują wobec siebie że nie sprzedają w danej cenie. To zazwyczaj podnosi szanse na lepszą cenę. Polenergia wezwanie po 47 deklaracja funduszy i potem podniesienie ceny na 63 ale i tak nie sprzedały. Dziś mediacap deklaracja funduszy o niesprzedawani. Niedawno netia fundusze zdeklarowały się nie sprzedawać na warunkach zaproponowanych przez Polsat o natychmiast te zasady zmieniono. Tutaj ewidentnie pokało chce sypac. Ale może się mylę liczę że się mylę w sumie jeśli podnosić cenę to najbliższe dni.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~RadPolFan [37.47.22.*]
    Za 4 zł sprzedam im swój Pakiet ,
    Pomimo tego że uważam w przeciągu 12 miesięcy cena może wzrosnąć w okolice 5 zł ,
    Mam na oku dwie spółki gdzie obecnie widzę również duży potencjał i uwolnił bym trochę kasy ,
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Rrrr [31.0.46.*]
    Proste że podniesienia ceny nie będzie wtedy nie handlowano by poniżej ceny wezwania
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~sa [95.48.12.*]
    Pod warunkiem, że wszyscy uczestnicy mają pełną wiedzę, a tak chyba nie jest.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~RadPolFan [37.47.27.*]
    Nie ma zasadniczo handlu poniżej ceny wezwania ,
    Tu będzie wyżej nie ma co zaklinać rzeczywistości ,
    THC kupuje konto aby sprzedać później drożej ,
    Trzeba wykazać się cierpliwością
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [37.30.48.*]
    A kto tu handluje? Te groszowe wymiany nazywasz handlem? Tak owszem oczekiwań nie ma za wielkich bo PKO już się odkryło. Ja liczę że pozostałe fundusze zawalczą o wyższa cenę i thc dorzuci trochę chcąc przejąć większy pakiet. I dziś info po sesji o podniesieniu ceny....... Oczywiście to tylko luźne pobożne życzenia. Ja czekam na wynik wezwania .... Ile.. Czy tyko pekało czy całą reszta. Jak oni wszyscy wyjdą to się będę grubo zastanawiał.
    AT z wczoraj. Tak naprawdę kilka słów:
    https://www.youtube.com/watch?v=QsRwl045f9M
    Radpol od 3:49:18.
    Może inne spółki Wam się przydadzą
    Jeszcze jeden filmik. Tym razem o rurach preizolowanych
    https://www.youtube.com/watch?v=qecfS-JJTV8

Sorry za spamowanie.
    Ale nawet strona powstała z wezwaniem. Wyświetla się jako pierwsza po wpisaniu radpol. Ale jako reklama. Jeszcze nie jest wypozycjonowana.
    https://lp.wezwanie-radpol.pl/ 
    Można wyklikać ich budżet :)
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.1.*]
    Ciekawe z tą reklamą nie widziałem tego wcześniej choć reklamy rur radpolu mi się wyswietlaja często więc i to powinni mi zaproponować. Ciekawe od kiedy to się pojawiło? Na pewno pozytywny sygnał. Namawianie kogoś na sprzedaż to dobry sygnał. A swoją drogą to zamiast płacić za reklamy niech do akcji dorzuca zeta i dostaną co chcą. Szkoda że nie można odpisywać im, to człowiek by napisał co o tym myśli.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.1.*]
    Ta strona to chyba jakaś nowa sprawa. Faktycznie po wpisaniu radpol się to wyświetla. No nic został tydzień zobaczymy czy potrafią zrobić coś więcej niż wykupić reklamę.
    W minionym tygodniu Pani Prezes była na XXVIII Sympozjum Naukowo - Techniczne Wiosenne Spotkanie Ciepłowników
    https://www.kierunekenergetyka.pl/konferencja,2191,85936.html 

• Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.18.*]
    Branża musi przejść gruntowną transformację, która może kosztować do 2040 roku ok. 100 mld zł. No i jak tu oddawac po 3 zł? No jak? Ja rozumiem tych co potrzebują się spieniezyc potrzebują kapitału na coś innego na zarobili 100 procent nie chce im się czekać. Jak bym był z jednego z tych funduszy to postawił bym batona na kupnie po 3.05 i brał wszystko jak leci i albo thc daje wyższa cenę albo niech zapomina o przejęciu. Wydaje się że fundusze powinny znać sytuację od wewnątrz i znać wartość spółki. Choć pamiętam sytuację z zeszłego roku z Krynicy witamin gdzie fundusz sprzedał większościowemu w sierpniu pakiet po 5.7 a miesiąc potem okazało się że 5.7 na akcje to oni mieli zysku za 2 kwartał i fundusz mimo pokaźnego pakietu nie miał pojęcia co się dzieje w spółce, ludzie na forum bankiera mieli lepsze rozeznanie.
    Podpowiem Tobie coś. Wszystkie OFE mają dużo większa cenę zakupu niż 3 zł. Przypuszczam, że TFI podobnie. A i tak prawdopodobnie oddadzą w wezwaniu.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~RadPolFan [37.47.27.*]
    Będę powtarzał jak mantrę nie wierzę w sukces wezwania po 3 zł ,
    THC zbierze co najwyżej 10% a i to i tak było by sukcesem ,
    Zakładam ze monitorują nabierzecie ilość zapisów ,
    Czy podwyższa już teraz ? Trudno powiedzieć , Myśle że jest to całkiem realne w najbliższym tygodniu jeżeli zapisy będą wyglądały słabo ,
    Na ile są wstanie podnieść ?
    Zależy od determinacji ,
    3.30 - to żadne podniesie , 3.5 - finansowi zaczną rozważać i 4 zł
    Przy tej wartości zbiorą 30-40% pozostałych akcji ,
    Ceny tworzyw sztucznych spadają od czerwca.
    https://www.plastech.pl/ceny-tworzyw 
    Jeżeli niedzielne zwiększenie produkcji ropy zatwierdzone przez OPEC spowodowałoby trwała zmianę trendu po dzisiejszym spadku, to oznaczałoby trwały spadek cen plastiku. Co mogłoby być bardzo pozytywne dla Radpola.
    Liczmy że wstępne wyniki z 2Q2021 pojawią się do końca czwartku 22 lipca.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.22.*]
    Oczywiście żadnych wstepnych nie będzie przed zakończeniem wezwania. No chyba że byłyby słabe wtedy tak. Zbliża się koniec wezwania więc w końcu zaczną się jakieś ruchy. W poniedziałek cena będzie już uwolniona i zacznie się normalny handel. Zobaczymy gdzie jest teraz rynek. Trochę otoczenie giełdowe jest w kiepskich nastrojach ale to się może zmienić. Jakieś większe obroty pewnie dopiero po wynikach wezwania. Ja twierdzę że PKO plus 5 procent drobnych więc 15 procent. Ani to dużo ani mało. Być może wolą na razie kupić 15 procent po 3 zł iż 40 procent po 4 zł. Ale wszystko już się wkrótce okaże.
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Frank_de_Hossa [109.241.74.*]
    Zgadza się, ale faktem jest że bez względu na wynik wezwania na rynku będzie coraz mniej akcji.
    Jeżeli ktoś zakłada,że Radpol trwale będzie poprawiał wyniki, to będzie trzymał akcje, a wtedy cena musi iść do góry.

A dostaliście jakieś informacje ze swoich biur maklerskich odnośnie wezwania, możliwości sprzedania? Ja dostałem jedynie smsa 13 lipca z DM mBanku. A pośredniczący w wezwaniu Satander w żaden sposób mnie nie poinformował czy to mailem, smsem, czy telefonicznie a u nich tez Radpola na dwóch rachunkach . Jakie macie doświadczenia ze swoimi BM?
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Radapolafan [37.47.28.*]
    Zero informacji z BM
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~Kulawy [46.204.22.*]
    To zależy od biura jedne przypominają inne nie
  • Re: Nie sprzedajemy w tej cenie Autor: ~zap [89.229.208.*]
    jasne trzeba trzymać i podbijac cene, może po 5 oddam
    Radpol będzie wystawcą na targach w Bielsku Białej 14-16 września. Przygotowania pod sprzedaż na przyszły rok.
    http://energetab.pl/ 

[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.