• Emisja akcji Autor: ~Rozczarowany [188.146.203.*]
    Szybko zaczynają drukować akcje. Ciekawe na ilu zatrzyma się wodospad....
  • Re: Emisja akcji Autor: ~Adam [46.134.106.*]
    Glupi sprzeda a mądry dokupi. Emisja 11 % kapitału czyli nic nie spadnie. Pa
  • Re: Emisja akcji Autor: ~Rozczarowany [188.146.203.*]
    Spadnie 15%
  • Re: Emisja akcji Autor: ~ajm [94.42.122.*]
    Chyba raczej 9% a nie 11% kapitału

Jest teraz 1.811m akcji, na akwizycję podmiotu z Chorzowa mają wyemitować 60 tysiecy to razem 1.871m, a teraz 180 tysiecy wiec to jakieś 8.8% w kapitale bedzie na koniec dnia

Jak chcą przejsc na główny i przejmować, to logiczne było ze muszą zrobic emisje; inaczej za niski free float by był zeby ich w ogole dopuscili do glownego parkietu
  • Re: Emisja akcji Autor: ~Glapa [213.156.110.*]
    Dnia 2021-07-08 o godz. 21:02 ~Adam napisał(a):
    > Glupi sprzeda a mądry dokupi. Emisja 11 % kapitału czyli nic nie spadnie. Pa

takie teksty sypałem jak z 10 lat temu jak ty żyłem marzeniami :)

także już się na tym forum tak kolego nie spinaj, twoja kasa, twoje decyzje, czy za 80 kiedyś wezmę, na razie pokład i firmę opuszczam, więc raczej wątpię, a ta mnie nie zauroczyła:)
  • Re: Emisja akcji Autor: ~rrx [31.2.65.*]
    Jeśli akwizycje będą przeprowadzone mądrze, to inwestorzy z emisji będą zadowoleni. Tender sporo firm historycznie kupował i fajnie one wkomponowywały się w Grupę, myślę że teraz może być podobnie.
  • Re: Emisja akcji Autor: ~Adam [46.134.71.*]
    Evertop rozliczony po 65 zł za 60 tys akcji.
    uwielbiam biznesmenów co tylko jak się na giełdzie pojawią to bach walą takim infem:
    Na mocy podjętej uchwały nr 1 Zarząd Emitenta podjął decyzję o podwyższeniu kapitału zakładowego Spółki z kwoty 181,130,70 zł o kwotę nie wyższą niż 18.000,00 zł tj. do kwoty nie wyższej niż 199.130,70 zł, w drodze emisji nie więcej niż 180.000 akcji zwykłych na okaziciela serii D1 o wartości nominalnej 0,10 zł każda. 

I ja mam płacić za te akcje 60? buhahahahahahahahahahahahhahaha jak taki fajny biznes to ja chce tez z 0,1 i mogę trzymac nawet 2 lata, czy ile tam karencji, bo 1 pln tak czy owak wcisnę w rynek normalni żenada!

A i taki mój prywatny komentarz to 100 projektów IT w 10 lat, robię projekty IT i zastanawiam się czy były projekty, czy może zgłoszenie helpdeskowe?

Życzę powodzenia i sukcesów, bo mogę się w ocenie mylić ale bardziej wygląda mi to na piękne opakowania serwowane przez asów polskiego biznesu jak kierul, czy zaraj, czyli jak tu się nie narobić, nic nie zrobić i zarobić!.....

• Re: Emisja akcji Autor: ~Adam [46.134.166.*]
    @ powodzenia Glapa, aż szkoda odpisywać.

Pewnie dużo chcesz kupić, a nie ma od kogo. Emisja rozejdzie się po 62 zł czyli po maksymalnej cenie a Ty będziesz brał z rynku po 80 +. To już wkrótce.
    Dnia 2021-07-13 o godz. 10:13 ~Adam napisał(a):
    > @ powodzenia Glapa, aż szkoda odpisywać.
    >
    > Pewnie dużo chcesz kupić, a nie ma od kogo. Emisja rozejdzie się po 62 zł czyli po maksymalnej cenie a Ty będziesz brał z rynku po 80 +. To już wkrótce.

Fakt doczytałem teraz tę, cenę:) nie tak zwracam honor,
    Nie mniej 100 projektów IT w 10 lat mnie nie przekonuje, i żadne zobowiązania i takie tam powodzenia:) i nie odpisuje następnym razem skoro ci szkoda opuszków, czy klawiatury marnować...czy tam ekranu :)
  • Re: Emisja akcji Autor: ~edek_z_kredek [46.134.10.*]
    Boze kochany, czy na prawde nie wiesz co to jest wartość nominalna akcji? Poczytaj sobie:

Wartość nominalna akcji – definicja pojęcia i najważniejsze informacje (businessinsider.com.pl)

Akcji jest na tyle mało w obrocie, ze gruby powinien objąc 100% emisji po cenie maksymalnej. Pieniądze z emisji wykorzystają na przejęcia i rozwój organiczny, wiekszy FF umozliwi przejscie na GPW. THG trzeba potrzymać pare lat, nie miesiac, nie dwa miesiące, lata.
    Dnia 2021-07-13 o godz. 12:22 ~edek_z_kredek napisał(a):
    > Boze kochany, czy na prawde nie wiesz co to jest wartość nominalna akcji? Poczytaj sobie:
    >
    >Wartość nominalna akcji – definicja pojęcia i najważniejsze informacje (businessinsider.com.pl)
    >
    > Akcji jest na tyle mało w obrocie, ze gruby powinien objąc 100% emisji po cenie maksymalnej. Pieniądze z emisji wykorzystają na przejęcia i rozwój organiczny, wiekszy FF umozliwi przejscie na GPW. THG trzeba potrzymać pare lat, nie miesiac, nie dwa miesiące, lata.

=========================================================
    już taki mądry nie bądź edku, a Twój Bóg tutaj nie ma nic do rzeczy, przyznałem racje, zwróciłem honor...

Papier dalej sobie poobserwuje....zadowolony?
  • Re: Emisja akcji Autor: ~edek_z_kredek [46.134.177.*]
    Ok ok, luzik. Osobiście traktuje THG jako perełkę, czekałem na ich debiut na giełdzie od 2 lat, więc w nich wierze. Natomiast ciągły dodruk akcji w którymś momencie stanie się irytujący.
[x]
TENDERHUT 0,72% 5,60 2026-07-01 14:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.