Ze spółki praktycznie nie ma żadnych komunikatów mających wpływ na kurs np.zakup bądż sprzedaż akcji przez osoby z zarządu spółki ,właściwie jedyne info jakie może mieć wpływ to wyniki kwartalne no i w dalszej kolejności wysokość dywidendy.tu za rok może być i 10 zł jak i poniżej 5 zł .
Niestety ,wygląda to co raz gorzej ,chyba będziemy testować poziom ok 4,5,i to jest co najmniej niepokojace bo jest prawie dziesięć milionów gotówki na kontach po dywidendzie
Dnia 2021-07-08 o godz. 12:57 ~Jas_Wedrowniczek napisał(a): > Kurs ustabilizował się między 5.10-5.40, czyli przed dywidendą 5.40-5.70. Spadać nie chce, rosnąć na razie też. Taki marazm od 5 miesięcy.
W przypadku tej spółki kupno pod dywidende, na dziś okazało się dużym błędem,spadki przybieraja na sile, ostatni istotny opór to 4,7.
Jestem, jestem. Mam za duży pakiet by mnie tu nie było. Czekam na odpowiedni moment by go zwiększyć. Nie chce być ten pierwszy kupujący, ale może będę musiał :)
Skupiłem się bardziej na rozgrywce na krypto i obserwacji Bitcoina na wsparciu 30-31k USD. Nie dlatego, zę chce go kupić/sprzedać, ale dlatego, że ma wpływ na inne krypto, która mam i mnie interesują - Atom, Polkadot, Luna i może Cardano. Na GPW mam tylko IPE i jeszcze jedną spółkę, dlatego trochę mniej uwagi poświecam. Ale na tyle duże pozycję by pilnować co się dzieje i w odpowiednim momencie interweniować. Bedę tu na pewno dłuższy czas :), mam sporo i planuje jeszcze spore zakupy.
Też mam w planie trochę dokupić, ale już nie jakieś widoczne ilości. Z at widzę że nie powinno już daleko lecieć, chodź arkusz zleceń na k jest dosyć pusty, więc jeden gruby może tu zrobić niezły bajzel
Sam jestem ciekawy jak bedą wyglądały wyniki drugiego kwartału. Bardziej mnie intersuje cały rok. Porównując kwartały rok do roku od 2018r. widać sporą dynamikę wzrostową przychodów: - 2019 były większe o 43% niż w 2018, a w 2020 o 84%, - Q1/21 był lepszy od Q1/20 o 32%, a Q1/20 był lepszy od Q1/19 o 89%, - Q2 wzrastały po 60-70% rdr - w zeszłym roku rentowność uzyskiwali przy ok. 50 mln przychodu kwartalnie. - porównując zysk i przychód w Q3/20 i Q1/21 widać większe koszty. przy podobnych przychodach zysk zmalał o ok. 2 mln pln. - w latach 2019 i 2020 przychody za H1 były na poziomie ok. 40-42% przychdów rocznych, za H1/21 jest szansa, że przychody będą stanowiły ponad 50% przychodów za H1/20.
Tak jak mówiłem, sam jestem ciekawy jakie wyjda wyniki. Najwazniejsze dla mnie, że z kwartału na kwartał uzyskują coraz lepsze wyniki zysków i przychodów.