• Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Jas_Wedrowniczek [94.75.95.*]
    Kurs ustabilizował się między 5.10-5.40, czyli przed dywidendą 5.40-5.70. Spadać nie chce, rosnąć na razie też. Taki marazm od 5 miesięcy.
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~xtx [31.183.229.*]
    Ze spółki praktycznie nie ma żadnych komunikatów mających wpływ na kurs np.zakup bądż sprzedaż akcji przez osoby z zarządu spółki ,właściwie jedyne info jakie może mieć wpływ to wyniki kwartalne no i w dalszej kolejności wysokość dywidendy.tu za rok może być i 10 zł jak i poniżej 5 zł .
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Xtx [31.183.229.*]
    Niestety ,wygląda to co raz gorzej ,chyba będziemy testować poziom ok 4,5,i to jest co najmniej niepokojace bo jest prawie dziesięć milionów gotówki na kontach po dywidendzie
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~xtx [31.183.229.*]
    Dnia 2021-07-08 o godz. 12:57 ~Jas_Wedrowniczek napisał(a):
    > Kurs ustabilizował się między 5.10-5.40, czyli przed dywidendą 5.40-5.70. Spadać nie chce, rosnąć na razie też. Taki marazm od 5 miesięcy.

W przypadku tej spółki kupno pod dywidende, na dziś okazało się dużym błędem,spadki przybieraja na sile, ostatni istotny opór to 4,7.
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Zenonjanek [31.0.80.*]
    Na tyle funduszy tu powinno być conajmniej 50 zł za akcje
    Pieniądze inwestorów idą na razie w beton ,pod co raz mniej opłacalny wynajm
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Konserwator [85.221.142.*]
    Jas jesteś tu jeszcze czy powędrowałeś gdzieś indziej?
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Alex [176.221.120.*]
    Te spadki to jak widać są generowane na śmiesznym obrocie. Trzeba przeczekać i tyle.
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Jas_Wedrowniczek [94.75.95.*]
    Jestem, jestem. Mam za duży pakiet by mnie tu nie było. Czekam na odpowiedni moment by go zwiększyć. Nie chce być ten pierwszy kupujący, ale może będę musiał :)
    Skupiłem się bardziej na rozgrywce na krypto i obserwacji Bitcoina na wsparciu 30-31k USD. Nie dlatego, zę chce go kupić/sprzedać, ale dlatego, że ma wpływ na inne krypto, która mam i mnie interesują - Atom, Polkadot, Luna i może Cardano. Na GPW mam tylko IPE i jeszcze jedną spółkę, dlatego trochę mniej uwagi poświecam. Ale na tyle duże pozycję by pilnować co się dzieje i w odpowiednim momencie interweniować. Bedę tu na pewno dłuższy czas :), mam sporo i planuje jeszcze spore zakupy.
  • Re: Dywidenda wpłynęła. Kupujemy? Autor: ~Konserwator [85.221.142.*]
    Też mam w planie trochę dokupić, ale już nie jakieś widoczne ilości. Z at widzę że nie powinno już daleko lecieć, chodź arkusz zleceń na k jest dosyć pusty, więc jeden gruby może tu zrobić niezły bajzel
    Ciekawe info w dzisiejszym Parkiecie,zapowiada się rewelacyjny 2 kwartał?
    Sam jestem ciekawy jak bedą wyglądały wyniki drugiego kwartału. Bardziej mnie intersuje cały rok. Porównując kwartały rok do roku od 2018r. widać sporą dynamikę wzrostową przychodów:
    - 2019 były większe o 43% niż w 2018, a w 2020 o 84%,
    - Q1/21 był lepszy od Q1/20 o 32%, a Q1/20 był lepszy od Q1/19 o 89%,
    - Q2 wzrastały po 60-70% rdr
    - w zeszłym roku rentowność uzyskiwali przy ok. 50 mln przychodu kwartalnie.
    - porównując zysk i przychód w Q3/20 i Q1/21 widać większe koszty. przy podobnych przychodach zysk zmalał o ok. 2 mln pln.
    - w latach 2019 i 2020 przychody za H1 były na poziomie ok. 40-42% przychdów rocznych, za H1/21 jest szansa, że przychody będą stanowiły ponad 50% przychodów za H1/20.

Tak jak mówiłem, sam jestem ciekawy jakie wyjda wyniki. Najwazniejsze dla mnie, że z kwartału na kwartał uzyskują coraz lepsze wyniki zysków i przychodów.
[x]
IPOPEMA -0,31% 3,19 2025-10-17 14:35:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.