Z tego co pamiętam to przed splitem 1/800 cena nominalna wynosiła 5 groszy na akcje ?, dlaczego po splicie jest nadal wartość 5 groszy ? https://stooq.com/q/h/?s=idh
Było scalenie akcji, czyli resplit, a nie split. To raz. Dwa-po scaleniu było obniżenie wartości akcji z powrotem do 5 gr, a później złodziejska emisja akcji dla Sylwii.
Kwestia techniczna, najpierw była Uchwała nr 4/2018 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki pod firmą IDH spółka akcyjna z siedzibą w Warszawie z dnia 09 lipca 2018 roku w sprawie scalenia (połączenia) akcji Spółki, a później Uchwała nr 5/2018 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki pod firmą IDH spółka akcyjna z siedzibą w Warszawie z dnia 09 lipca 2018 roku w sprawie obniżenia kapitału zakładowego z jednoczesnym podwyższeniem kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii B1. Nie zmienia to faktu, że seria B1 od razu miała wartość nominalną 5 gr i była już de facto "scalona".
Wychodzi na to że to Pani Sylwia kupuje bo przecież tej badziewiastej spółki nikt nie chce brać. Czekają na 2, Ale czemu 2 a nie 1 to z nikąd nie wychodzi ( mi nie wychodzi). Ja to chyba wolala bym po 1. Tyle że ja zawsze biorę po 0,2,1, 1,2, 2, i tak dalej.. aż do 2,2
....
...
Na razie p. Sylwia udaje Greka i myśli że może za 500 tys stać się szalona milionerką...... Nir rozumiem też nic nie robienia w tej sprawie KNF jakby nie patrzeć to wałek..... Ja narazie nie biorę pod uwagę możliwości dopuszczenja do notować akcji pod. Sylwi.... Myślę że będzie info o skupie i umorzeniu jak juz pozbierają co mają pozbierać
"Kalendarzowo" masz rację, oczywiście. Wychodzi na to, że można zrobić emisję scalonych akcji przed ich faktycznym scaleniem. Prawdziwy majstersztyk klepnięty przez wszystkie państwowe organy. Tylko zwykłych akcjonariuszy żal, bo zostali potraktowani brutalnie bez mydła.