Jak kosztowali 6 zł to zarabiali netto 10 milionów.Teraz zarobią około 40 a za rok 60 baniek,będą płacić dywidendę,energia odnawialna to przyszłość,mieszkaniówka, kontrakt z PKP,stolarka i eksport na cały świat,itp..Są tani do 6 zł do promocja
ja mam godzinkę i chce więcej A czy to istotne w tej argumentacji że jak mieli 10mln zysku i kosztowali 6 zł to ilość akcji była znacznie znacznie mniejsza (czy to bez znaczenia ?)
Myślę że po infach jakich oczekujemy, bez problemu (mimo słabości rynku) do góry pójdzie. Co do miliarda to wartość całego holdingu za jakiś czas może tą sumę przewyższać.
B921 ja nawet kółko się boje zrobić bo zabiorą.... Choć przyznaję że wczoraj mnie kusiło sprzedać w okolicy 4,26 i teoretycznie byłbym odkupił po 4,20 ale hmm za mało akcji tam się przemieniło i dla 6 groszy szkoda ryzykować
Mnie nawet nie kusi .... łapki z daleka od klawiatury :))
Inna sprawa że mimo niepewności na giełdach światowych... rośnie sobie po 10 gr. wczoraj na 4,20 dzisiaj 4,30 zachowuje się lepiej niż przewidywałem ... chciałem tylko by nie spadało... bo wiecie jakie tu sa oryginały i jak 200 akcjami potrafią schodzić w dół..
No i na 20 zł tez nie czekam... 10 zł ... na początek ... znaczy do końca roku w zupełności mi wystarczy a potem się zobaczy :)) haha
Miało być 4,9 jest 4,1 a Kolegi nie ma :) No ale spokojnie, może nie chodziło Ci o ten piątek :) Poczekamy nawet kilka tygodni na prognozowane 4,9 jak będzie trzeba, a im spokojniej będzie rosło, tym lepiej dla kursu.
Nievwiem po co wpisywac takie glupoty jaki bedzie kurs za tydzien , rok itp nikt tego nie wie, logiczne ze wszyscy akcjonariusze licza na wzrost lub duzy wzrost, napisze tak jak bedzie 20zl to sprzedam 1/3 pakietu:):)
Ostatnie dni pokazują, że akcje są w mocnych rękach. Liczyłem na nerwowe ruchy "Leszcza" po decyzji Raubo, ale na papierze zostało już chyba mało leszcza. Ino ja :) No i się porcelanowa świnka ostała ;)
Haha idolek możemy sprzedawać te zakupione poniżej 3,80 !! Zmieścili byśmy się w tym zleceniu kupna na 24k... Tylko ono ma jedną wadę jest na 4,06 gdyby tak było odwrotnie 6,04 to można by było rozważyć ?? Hmm
Nie rozumiem tych ludzi jak ktoś wyczyścił arkusz dwa razy do 4,29 i zaraz potem do 4,26 to czemu trzeci raz składają zlecenia sprzedaży w dół po kilkaset akcji ?? Hmmm no i nawstawiali zleceń aż po 4,23 ...
No nie wiem czy tak zgodnie z planem kusi mnie by złożyć zlecenie kupna na 5 sztuk ... i zaszaleć po PJC buhaha podbił bym kurs o parę docent i "wymiótł" wszystko na sprzedaży aż po 4,23 !! Buhaha
Poniżej 4 zł już nie spadnie.W sierpniu przywitamy 5 zł.Ja trzymam na min.20 zł.Jak zrealizują swoje plany to widzę tu zysk 250 miliony i dywidenda 3 zł na akcje i kapitalizacja 2 mld(czyli 50 zł za akcję).To będzie bilet do raju finansowego.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Zarząd
B921 to wszystko prawda... Niemniej jednak gdyby jacyś desperaci jeszcze się znaleźli z jakimś tysiącem akcji to trzeba być przygotowanym.
Idolek szykuj młotek i świnkę skarbonkę... idziemy dzisiaj na zakupy jak spadnie haha
Nici z zakupów panowie schować młotki i świnki !! Na K pojawiło się 12k po 4,09 .. pewno desperaci do końca dnia sobie z tym i tak nie poradzą sprzedając. Tak że dzisiaj macie po zakupach haha
Kurna. A ja dziś przyniosłem świnkę, która stała w sejfie :) Bo takie z dziecięcych półek już mi się skończyły. Poczekam jeszcze chwilkę i odniosę ją na miejsce :(
Wstyd się przyznać ale mam... Sprzedałem Marvipol po 10 zł i czekam teraz aż spadnie... Nie wiem d ilu spadnie ale wiem że trzeba czekać do października :) Kupiłem też trochę Geotransu bo bardzo spadł aż do 10 zł nie jest to pozycja taka jak na Pozbudzie ale mogę powiedzieć że w portfelu zauważalna. O pozostałych moich dwóch firmach nie warto wspominać .. to pozycję zbyt małe i na próbę.
Dnia 2021-07-29 o godz. 00:11 rdr napisał(a): > Ja kupiłem 5400szt po 4,43 i myślałem ze okazja i tanio. Ale spoko, tutaj tez zarobię
Jak się nie podzieje nic dziwnego jakaś ogólna zwała na giełdach światowych z powodu N-tej fali Covid. To do końca roku będziesz na poważnym plusie kilkadziesiąt procent tak że spokojnie. Niedługo zaczną się ogłoszenia wyników przetargów z PKP Intercity i podpisywanie umów ... to będzie pierwszy impuls wzrostowy.