• Dlaczego to rośnie? Autor: ~HrabiaMonteChristo [194.110.114.*]
    Ktoś mi wytłumaczy
  • Re: Dlaczego to rośnie? Autor: ~AndrzejWroclawKrzyki [37.120.156.*]
    Stary, nie rozumiem zasadności twojego pytania.
    Tak jak noviny nikt nie dostrzegał, tak samo indos długo był w ukryciu. U nich wg mnie wszystko jest w dobrym kierunku, od kiedy już nie skupiają się tylko na wierzytelnościach. Poniżej najważniejsze aspekty (i nie zadawaj już takich pytań tylko sam poszukaj):

- pożyczki i faktoring to już 80proc działalności spółki, co oznacza że spółka skupia się na najrentowniejeszych działaniach (jak spółka powstawała dominowały wierzytelności)
    - dominuje obsługa klienta zdalna, wszystko można załatwić online jak u największych graczy
    - nieprzerwany zysk od kilku lat, nawet w czasach pandemii spółka wyszła na plus i jednocześnie przeszła swoiste katharsis ograniczając koszty
    - wysoka dywidenda 3,7proc, poza tym wcześniej praktycznie wypłacana co roku
    - spółka wyszła już z etapu, w którym musiała płacić wysokie oprocentowanie za wyemitowane obligacje, oznacza to nic więcej tylko, że przyszłość rysuje się jeszcze korzystniej
    - "Spadły koszty działalności operacyjnej, w tym wynagrodzenia, które mają znaczący wpływ na
    poziom tych kosztów."
    - spółka ma duża nadwyżkę finansową
  • Re: Dlaczego to rośnie? Autor: ~Albert [194.110.114.*]
    Dobra odpowiedź, ale nie ma co amatorszczyźnie tłumaczyć.
  • Re: Dlaczego to rośnie? Autor: ~Bogatywybor [37.235.48.*]
    Widać, ktoś w końcu przejrzał na oczy. Firma mocno aktywna, tym bardziej teraz w dobie pożyczek i faktoringu. Wystarczy poczytać na ich stronie.
  • Re: Dlaczego to rośnie? Autor: ~Wygrany [31.6.145.*]
    Ja widzę że rośnie konkurencja dla Vee, Livechat i to przyszłość tej spolki
[x]
INDOS 0,00% 3,50 2025-10-10 14:58:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.