Zobaczcie na wykresie jak kurs był ładnie pilnowany przez ostatnie miesiące. Emisja była planowana już na początku 2020, ale "nie było warunków". Chcą wskoczyć na wyższy poziom to niech pokażą, że potrafią zrobić dochodową produkcje w mniejszym budżecie. W sumie przez ostatnie 4 lata zarobili netto milion złotych. Koniec z zaufaniem dla spółek gamingowych, bo mają potencjał. Ponadto, gdyby wierzyli w sukces komercyjny Serial Cleaners to emisja byłaby zbędna.
Nie zgodzę się. Wydaje mi się, że mogło chodzić o ilość gier w produkcji. Jak im siądzie project Swan, to będą mieli 3 gry w produkcji. Jak na takie studio, to na prawdę dużo. Potrzebna ekstra kasa, żeby to udźwignąć.
Mogą mieć nawet 5 gier w produkcji. Co z tego jeśli nie będzie z nich zysku. Emisje i dotacje to model biznesowy większości polskich spółek gamingowych.
Szacują, bo jakieś szacunki się robi projektując grę. Może być w górę lub w dół. Wiesz coś o branży w jaką inwestujesz? Cokolwiek poza zobaczeniem głównej strony steam i kupienia akcji?
Jeszcze może być w bok, ale co ja tam wiem :) Gra, której produkcja kosztuje 2.5 miliona + marketing będzie się zwracać 3 lata. Naprawdę wam to nie przeszkadza?! Jak wezmą wydawcę to nie zobaczą kasy przez pół roku przy tych liczbach.
No ale wlasnie udowodnili waprirami, ze potrafia zarabiac na malych grach. Jakvys sluchal spotkan z prezesem, to bys wiedzial, ze najbardziej dochodowe sa gry drozsze 25 baksow i wiecej. Moga organicznie tam dochodzic przez 4-5 lat, ale chca szybciej. Jak sie nie podoba, ze jako jedna z nielicznych ostroznie podaje szacunki i nie opowiada bajek to znajdz lepsze spolki i zawracaj glowy.
Nie bądźcie tak ślepo zapatrzeni w spółkę. Ja oceniem ją pod kątem finansowym i widzę, że największy przychód jest z dotacji i emisji. Serial Cleaners nie zmieni nic w tej kwestii, według samej spółki. Nie opowiadam bajek, bo wszystko jest czarno na białym w wynikach finansowych i szacunkach firmy. Dopiero sukces nowego projektu może coś zmienić w i nie widzę powodu do wzrostów przynajmniej przez najbliższy rok. Spółka może liczyć na wejście na wyższy poziom dopiero w 2023. Czy warto tak długo kisić kasę? Moim zdaniem nie. Jeszcze nie raz będzie możliwość wejścia poniżej 2zł.
to jest giełda :) tu nigdy nie wiesz. możesz sobie zakładać, że nie warto. jak się kupuje 5k sztuk to nie warto czekać, ale przy większym pakiecie jest trudno zebrać bez wiedzy rynku, więc bez sensu jest wywalać przed premierą czy po, żeby zrobić kółko. długi termin. czy warto? inwestorzy mówią, że to zależy. nie ma potrzeby, żebym się spinał. 2 / 3 lata miną szybko. nie muszę nic robić, tylko zająć się swoimi rzeczami :P