Prawda jest taka że przed nami jeszcze z 12-15 miesięcy wzrostów A teraz ktoś większy skupuje bo wie ze tu i tak za rok będzie 10 zł ( i dlatego mamy większy wolumen i dynamiczniejszy wzrost) Dla przypomnienia - kapitalizacja około 180 mln - z kontraktu z PKP będzie jeszcze 450 mln przychodów ( w 2 lata) przy marży około 25%. Mówią o max 66% dywidendy -> to policzmy - powiedzmy że żaden segment nie wygeneruje straty to z samego tego jednego kontraktu powinno być max 74 mln dywidendy w 2 lata, a na dzień dzisiejszy C/Z = 1,6 - nie wliczając innej działalności poza tym jednym kontraktem
No i taka moja obserwacja - jak to ma rosnąć po 10% dziennie przez kilka dni jak nie ma co (od kogo) kupować. Na S naprawdę mało jest akcji i naganiam jeszcze na F51 :P
Będzie wyższa kontrakty na remont wagonów to ok 600 mln Przychów przynajmniej na razie... Ponad 100 mln przychodów rocznie będzie że stolarki... przynajmniej na początku potem jak uruchomią dwie zmiany to więcej.. Najtrudniej będzie oszacować przychody z OZE czyli ich elektrownie wirtualną no ale pożyjemy zobaczymy ..na razie kupują Pozbud tylko fundusze NN ... Poczekajmy na innych to cena będzie Ciekawa :)
Wartość księgową na akcje 5,11 zł powinien kosztować już dawno i od tego poziomu powinniśmy się zastanawiać o ile wzrośnie przy tym potencjale jaki ma no ale cierpliwość nie zaszkodzi. Ja tez już długo trzymam od 1,80 i niech sobie spokojnie rośnie dalej a że powolutku... nie przeszkadza mi to :)).
ja zbierałem między 2.2 a 2.5 potem dobrałem 2.8 - 3. średnia 2.62 50 tyś akcji uważam, że jak im odpalą biznesy to kurs będzie dwucyfrowy na razie chce to trzymać do końca 2022 potem się zobaczy jak im dywidenda będzie wychodzić
też to obserwuje. ewidentnie będziemy mieli chwilkę odpoczynku, tak by nowi inwestorzy oddali akcje poza tym trzeba dać szansę wyjść tym, którym wystarczy ta cena.
Fakty są takie że nawet jak się tu swoją i Troja w zabijaniu kursu to i tak dno mamy już na poziomie 4 zł i trudno im zbić poniżej by kupić taniej a dni powoli będzie się podnosić
Fakty są takie że nawet jak się tu dwoją i troją w zabijaniu kursu...
Tak miało być ...
O właśnie teraz ktoś sprzedał cały ogromny pakiet 100 akcji po 4,04 ponieważ w poprzednich transakcjach wzięto już wszystko po 4,08 :))