• MDI liderem… Autor: ~cezgol [83.25.67.*]
    Artykuł:
    https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/105781/mdi-energia-sa-kompleksowe-wsparcie-po-wygranej-aukcji-ure

Giełda uczy cierpliwości. MDI uczy cierpliwości :)
  • Re: MDI liderem… Autor: ~Rafcio [37.225.57.*]
    Obyś się doczekał netto bo półki co to nawet pokazany w raporcie ochłap który twierdzę już jest 1/10 realnego zysku został decyzją walnego w 70proc przekazany do kieszeni "Dowodzących". To oznacza że firma nadal będzie wyprowadzać zyski na prawo i lewo, drobnica ff będzie coraz bardziej poirytowana, kurs będzie spadał aż osiągnie 6mies średnia która zadowoli szanowne gremium i po prostu wyciągną firmę z giełdy.
    Tak to się robi w państwie polskim.
    Też się troszkę nadziałem na szczęście troszkę.
    Ale może pokażą s następnym raporcie min 10mln netto to wchodzę za wszystko
  • Re: MDI liderem… Autor: ~XLATNAHAKU [31.0.48.*]
    MDI liderem dymania mniejszościowych akcjonariuszy
  • Re: MDI liderem… Autor: ~cezgol [194.242.62.*]
    Rozumiem Waszą irytację. Sam czasami tak mam. W każdym razie podjęliśmy decyzję zakupu akcji mniej lub bardziej rozważnie. Mój horyzont czasowy to maks 3 lata, rok prawie za mną, więc 2/3 czasu przede mną.
    Cierpliwości... :)
  • Re: MDI liderem… Autor: ~Rafcio [194.39.218.*]
    Jasne ale obserwuj bacznie netto vs. przychody czyli tzw rentowność. Jak będzie oscylować wokół 1-3% przy dużej dynamice wzrostu przychodów gdzie pozagiełdowe firmy z branży mają lekko licząc ok 15-20% netto no to chyba nie trzeba wiele się zastanawiać. Nie nie nie chodzi o złe zarządzanie a wręcz przeciwnie:)))))
  • Re: MDI liderem… Autor: ~Niezapominajcie [31.0.123.*]
    Dnia 2021-07-09 o godz. 16:38 ~Rafcio napisał(a):
    > Jasne ale obserwuj bacznie netto vs. przychody czyli tzw rentowność. Jak będzie oscylować wokół 1-3% przy dużej dynamice wzrostu przychodów gdzie pozagiełdowe firmy z branży mają lekko licząc ok 15-20% netto no to chyba nie trzeba wiele się zastanawiać. Nie nie nie chodzi o złe zarządzanie a wręcz przeciwnie:)))))

o dywidendzie ,trochę wpadnie ,mam 5000 szt , he he he .
[x]
MDIENERGIA -2,97% 0,98 2025-09-12 17:02:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.