Jeśli przyjmiemy, że w całym 2020 r. przychody Inno-Gene sięgną 6,3 mln zł, czyli w drugim półroczu będą wyraźnie wyższe niż w pierwszym, wartość godziwa akcji spółki powinna wynosić 7,28 zł.
To jaka będzie wycena spółki Panie Adrianie jeśli przychód spółki za 2021r będzie powyzej 20mln zł?
#pol... A będzie powyżej 20 mln? 1Q wynik słaby... Przed nami 3 kwartały , które mogą opierać się tylko na testowaniu. Niestety rozporządzenie z dnia 24.06.2021 mocno ograniczmy potrzebę testowania na lotnisku zaraz po przylocie. Ja obstawiam rok 2021 z przychodem w okolicy 12 mln maks. co daje ok. 14,5zl na akcje. To tylko moje rachunki...
Jeśli słowa Prezesa się sprawdzą to do końca sierpnia będą mieli zrobione 100tys badań na covid19. To około 15mln przychodu. Jeśli przez Wrzesień, Październik i Listopad będą robić po 10-15tys testów miesięcznie ( a to może być 4 fala) to masz kolejne 4,5 - 6,5mln zł. Grudnia nie policzyłem.
Razem to może być około 20-22mln zł przychodu licząc tylko testy na covid.
BTW - oni nic poza testami na covid teraz nie robią - ale prezes mówi ze nie sa społką Covidową:):):) Tak jak markopoli napisał - nowe rozporządzenie mocno ograniczy testowanie po przylotach co napewno wpłynie na ilość testów. Prezes o tych 100k wspominał przed rozporządzeniem wiec ten wynik pewnie będzie ale z poślizgiem. Co do wyceny … cóż .. na tych FIXach i z takim obrotem to nie liczyłbm na wzrosty. Prędzej na koniec kwartału bedzie jednocyfrówka
Zenek skąd wiesz że oni poza testami nic nie robią??? Testy to nie jest ich główny cel ale z tego są duże pieniądze, a poczekaj na sezon grypowy gdzie trzeba będzie odróżnić grypę od covida i będą testy
COVID-19 i grypa. Firma Inno-Gene opracowała test, który jednocześnie sprawdzi trzy wirusy
Poznańska spółka biotechnologiczna Inno-Gene zakończyła prace badawczo-rozwojowe dotyczące opracowania testu genetycznego identyfikującego zwiększone ryzyko do zachorowań na COVID-19 oraz wirusów grypy typu A i B. Zamierza to opatentować.
Jahahahahaa tak tak - ten test miał byc na koniec grudnia - poczytaj ESPI. Poza testami na covid sprzedają testy na kleszcze - pewnie kilkanaście sztuk miesięcznie. A i jeszcze otwoeraja laboratorium od stycznia