• nie oddawajcie papiera Autor: ~INSIDER [83.31.89.*]
    juz usrancom konczy sie amunicja i czas odbicia tuz tuz ,moze dzisiaj
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    tu w lipcu będzie kiszenie kursu pewnie w przedziale 3.20 - 3.50, na początku sierpnia zacznie się gra pod raport, który powinien pokazać zysk netto na akcję rzędu 50gr. Po tym raporcie kurs powinien przekroczyć na stałe 4.0 i będzie wszystkim lżej. Powtórzę: Prezes wiedział co robi kupując pakiety po 3.70. Wie doskonale że kilka najbliższych lat da rekordowe zyski i dywidendy.
    Wytrzymajcie ludziska jeszcze tych kilka tygodni, ja też wiszę na haku, chociaż nie jest to jakaś duża strata, ale czekam spokojnie na raport.
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~matematyk100 [89.64.56.*]
    Nic dodać nic ująć. Też tak uważam, że to co jest napisane w tym wątku jest w dużym prawdopodobieństwie prawdą.
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~dzo [80.94.16.*]
    Dnia 2021-07-02 o godz. 14:27 ~Inwestor napisał(a):
    > Powtórzę: Prezes wiedział co robi kupując pakiety po 3.70. Wie doskonale że kilka najbliższych lat da rekordowe zyski i dywidendy.

myślisz, że łykał po 3,70 dla chapnięcia 13 gr dywidendy?
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~matematyk100 [89.64.56.*]
    Nie.

Ja też nie kupowałem dla dywidendy. Nigdy nie kupiłem żadnej spółki dla dywidendy.

Myślę, że kupował po 3.70, żeby sprzedać powyżej 3.70. Nawet jestem tego prawie pewny.
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~INSIDER [83.31.89.*]
    tu gra komputer jezeli jest wyzsza sprzedaz to i on sie podnosi itd,zobaczcie jak po kazdej tranzakcji regulje kurs sprzedazy
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    Prezes zna bieżące wyniki spółki i wie doskonale, że w najbliższych kilku latach co roku będzie dywidenda rzędu może 70gr - 1.00 pln. Przecież zysk netto na akcję za q1 2021 był 2x taki jak za cały 2020 r. !!! spójrzcie sobie w raport. q2 ma być równie mocny. Nie wiadomo jak druga połowa roku, marże pewnie spadną, ale za bieżący rok spółka spokojnie wykręci zysk rzędu 0.70 - 0.90 co może dać dywidendę np. 70-80gr. Jeśli podobny wynik będzie w najbliższych kilku latach, a Nowy Ład i Fundusz ODbudowy dopiero startują, to już wiecie dlaczego Prezes brał to po 3.70 gr. Jemu w ciągu może 5-7 lat dywidenda zwróci ten zakup. Jak kurs leci i nie wiadomo co robić to najlepiej patrzeć na fundamenty.
  • Re: nie oddawajcie papiera Autor: ~INSIDER [83.31.89.*]
    posłuchali ---------uwazac bo usrance beda jeszcze wywalac
[x]
COGNOR 4,87% 5,92 2026-07-01 15:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.