• Parafina Autor: ~Gosciu [89.19.88.*]
    Na wagę złota. https://www.tvp.info/54645174/za-znicze-zapłacimy-kilkadziesiąt-procent-więcej-niż-rok-temu wsiadać póki jeszcze pociąg nie odjechał. Podziękujecie pozniej
  • Re: Parafina Autor: ~Brajanek [89.69.240.*]
    Drożyzna będzie wynikać z cen surowców. Drogo kupują, więc podniosą ceny, ale nie zarobią.
  • Re: Parafina Autor: ~Jeff [178.37.199.*]
    Pytanie czy na jakas waloryzacje w biedronkowym kontakcie moga liczyc.
  • Re: Parafina Autor: ~Gosciu [51.37.71.*]
    Hehe raczej odwrotnie. Patrz rękawiczki czy maski. W takich sytuacjach zwykle zarobki są dużo większe
  • Re: Parafina Autor: ~answer [77.255.153.*]
    No i super! Czekamy!
  • Re: Parafina Autor: ~sceptyk [45.32.154.*]
    A ktoś może podać, jakie jest rozbicie przychodów spółki na poszczególne segmenty? Bo dla segmentu zniczy i świec to informacja o drastycznym wzroście cen surowców jest jedną z najgorszych. Spółka nie ma możliwości przerzucenia tych podwyżek na klientów i po prostu straci na marżach. Znicze i świece nie są towarem pierwszej potrzeby i jeżeli tego nie zrobi, to po prostu straci część rynku.
    Oczywiście inaczej to wygląda dla segmentu surowej parafiny, ale nie wiem, na ile jest on istotny dla spółki, stąd moje pytanie. W raportach nie mogę się tego doszukać.
  • Re: Parafina Autor: ~sceptyk [45.32.154.*]
    Wymieniłem parę maili ze spółką i gotowe znicze i świece to margines. Można się tego doszukać również w raportach. Gro sprzedaży, to surowe wyroby parafinowe - wosk, materiały przemysłowe, produkty do produkcji zniczy i świec. Generalnie towar, w którym ceny parafiny można w całości przerzucić na odbiorcę. Więc Q3 i Q4 powinny być dobre. Nawet bardzo.
  • Re: Parafina Autor: ~Dzef [178.37.199.*]
    Pewnie by tak i bylo gdyby FUTURE nadeszlo...
  • Re: Parafina Autor: ~ser-nik [46.134.111.*]
    Dobrze ze wysiadlem a nie wsiadlem. Koleś, pomyliłeś kierunki.
[x]
POLWAX -1,01% 0,98 2026-05-19 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.