Dzięki za akcje, wczoraj i dziś dokupiłem koleje 2 tyś sztuk ze średnią 7,5zł. Wiem że do wyników cena będzie dwucyfrowa, więc dla mnie to beznaczenia czy kupie po 7,3 zł czy po 7,6 zł, swoje zarobię.
No cóż ja dowiedziałem się dzięki Tobie i na początku myślałem, ze to jakiś ciężki przekręt jak przejrzałem raport, bo nie widziałem powodów do tak niskiej wyceny (mówię teraz o innej spółce z sektora stali, o której pisałeś:) ), ale co dziwne wygląda na to, że to jednak autentycznie dobra okazja. Generalnie utwierdziła mnie w tym tez spora dywidenda tutaj. Co prawda droazpol to już moja własna inicjatywa i zobaczyłem Ciebie tutaj przypadkiem, ale za pierwszą spółkę jestem jak najbardziej winien ci wdzięczność.
W 95% takie wpisy o innej spółce na forum są nic nie warte, ale jednak zawsze rzucam okiem. W końcu nie ma możliwości śledzenia wszystkiego na giełdzie. No i tutaj dostrzegłem fajną koniunkturę w całym sektorze, więc dzięki za cynk.
Mam tylko nadzieję, że nie opuściłeś drugiej spółki, bo pamiętam że narzekałeś na brak wzrostów tam przy jakimś niskim poziomie kursu. Jakbyś z niej wyszedł na samym początku wzrostów pod II kwartał to byłaby niezła ironia.
O! Witam ekipę z Pozdudzika :) Nie spodziewałem się Was tu zastać :D Wyskoczyłem niedawno z Bowim, poczytałem poanalizowałem i kupiłem. A że ekipa porządna - tym lepiej :D
No ja trzymam i dokupuję obie na sporych korektach, trochę boje się robić na nich kółka jak na innych spółkach jak patrzę po ile stal chodziła w II kwartale, jeszcze mnie odetną w pewnej chwili. Na Bowim juz mi zrobili przykrość bo oddałem małą część akcji w okolicach 9,5 licząc na korektę, a poszło na 11,8, na szczęście cofnęło się już trochę, ale jednak musiałem dobrać już wyżej. Po prostu to odcięcie na spółkach stalowych mi jakoś tak utknęło w głowie i strachliwy się zrobiłem. No a jeszcze Drozapol podwyższył trzykrotnie dywidendę, to już dla mnie jest pewny znak, że jest co najmniej dobrze w drugim kwartale.
Akurat mówiłem o Bowim, a jeżeli chodzi o inne spółki stalowe to znam jeszcze Cognor, ale tam w mojej opinii jest jednak mniejszy potencjał wzrostu. No ale nigdy nie wiadomo jak to będzie po raporcie za II kwartał